1

Téma: Náhrada motoru RC380

Poradte prosím náhradu za motor RC 380 ...         
Eventl. existuje-li přehled podobných motorů,jejich hodnot,atd.
Zatím nechci střídavý

2

Re: Náhrada motoru RC380

Je RC380 motor   motor řady 540 ?   Jak se liší ... počty závitů,atd ...
Prosím o radu,můj starý právě odešel sad a stojím, před koupí nového,prosím o zasvěcení

3

380 znamená délku motoru. 540 je o dost větší.. napiš do jakého modelu to chceš a něco pohledáme

4

smile hm, do HSP 1/16 neznámý téměř identický bratr HSP Troian buggy,pokud jde o délku,ja tam ca 8 mm místo,pak mi se muselo nějak posunout servo,atd.Změna tlouštky je teoreticky po úpravách možná.Předem díky

5

tak bych mrknul na Speed 400 7,2v ten by tam mohl jít.

6

Díky,taky jsem se pokusil vytipovat.Čistě teoreticky by tam měli jít :
MIG 400 , možná i 480
Speed 400, i 480
Tak uvidíme co seženu.
Každopádně děkuji

7

Rozdělal jsem svůj starý ,na uhel spálený,motor (původní) a protože jsem štoural zajímalo mě jestli odpovídá počet závitů počtu závitů big_smile
Mám na rotoru 3 jadérka a na každém z nich je 32 závitů !   
Což mi ani trochu neodpovídá např. standartnímu 22 závitovému.
Nebo se pletu ? Prosím o poučení ...

8

Tak jsem sehnal v místním obchodě motor MIG 400 , bohužel jen 4,8 V  .
Nestál zase tolik,za pokus to stojí ...
Hned jak jsem dorazil do práce lol  jsem motor rozebral a porovnal se starým 7,2 V  a narazil na nepochopitelnou věc.
Vzděláním jsem sice elektro,nicméně jsem spoustu času ve škole prospal,nebo plnil jinou bohulibou činností  :oops: 
Starý 7,2 V motor má (jak jsem psal) 3 kotvy,32 závitů na každé Cu drátem 0,4  !   a nový má na stejném počtu kotev,nevím kolik závitů (zhruba stejně) ale drátem 0,5 !  :?     Závislost napětí a proudu při konstantním odporu (cívka elmotoru) je mi známá,ale tato teorie mi teď dost v porovnání s praxí zkomplikovala život (jen na chvíli). Čekal jsem evidentní rozdíl ve vinutí !
Vysvětlete mi pak tedy,na co odejde můj 4,8V motor když do něj budu pouštět špičkově 8,4 V . Je mi jasné že odejde,mě zajímá proč.Vinutí takřka identické,drát o 0,1 silnější,komutátor pohledově identický.Snad jen že bude mít trochu více otáček a rozpadne se mechanicky  roll

9

ten 4,8 se používá jako ??tuning motor třeba do miniinferna, jen je potřeba ho rozumě zpřevodovat a hodně chladit big_smile Pořádnej ventilátor na něj big_smile

10

Včera už trochu zasmrděl,asi z toho nic nebude,vrazím do něj starou převinutou kotvu a bude jak dříve ...   
Začíná mě to pomalu s.át smile   Bude změna na nějaký levný čínský střídák o dost razantnější ? nebo jsou to v případě levného střídáku vyhozené peníze ?

11

otázka je jestli to auto přežije ten stříďák big_smile

12

To je právě ono,jestli to vůbec má nějaký smysl,když to spočítám tak pak můžu mít e-revo 1/16 vxl    big_smile

13

a to je slovo do pranice big_smile Kup do toho původní motor, prodej to a jdi do revíčka big_smile