1

Téma: 1:8 & 1:6

U nás v Plzni jezdí parta asi deseti nadšenců  1:6 Marder Off-Road Buggy . Po dohodě můžem s nima jezdit na jejich dráze. Zajímalo by mě jestli se na dráze můžeme s nima srovnat  s Hyperem 7 - 1:8 Off-Road Buggy nebo to raději ani nezkoušet a rovnou začít taky s FG 1:6 ???
sad
Co je rychlejší a ovladatelnější ??? sad

2

Re: 1:8 & 1:6

Každopádně je 1:8 rychlejší obratnější! Myslím že jin v každý zatáčce ujedeš. wink

3

Marder je obrovská, ťažká krava s 2WD, takže myslím, že je to jasné.

4

Marder ma velky prebytek vykonu takze na rovince nemas s osminou sanci.
A ma to jeste jednu velkou vyhodu - palivo je obycejny benzin, ktery je levnejsi nez spec. metylove palivo. Na jednu nadrz se da jezdit pul hodiny.

5

Tak za 1. Nikdo se neptal na co co jezdí!
za 2.Chceš nám říct že 2WD bude mít lepší akceleraci než 4WD?
A o to víc jetli je přemotorovaná,tak je 1:8 ve výhodě! wink

6

Kluci nehádejte se, ale 1/8 bude vždy lepší v jízdních vlastnostech i v konečné rychlosti. Ale jednu obrovskou výhodu 1/6 má a to jsou rovozní náklady.
Také záleží kdo to auto má v ruce, když bude jezdit profík s 1/6 a záčátečník si veme 1/8, tak je jasné že 1/8 dostane od 1/6 napráskáno. Dost je o rukách! Ale 3,5 kg a 12,5 kg nezměníš  big_smile  wink

7

U nás v Plzni jezdí parta asi deseti nadšenců  1:6 Marder Off-Road Buggy . Po dohodě můžem s nima jezdit na jejich dráze. Zajímalo by mě jestli se na dráze můžeme s nima srovnat  s Hyperem 7 - 1:8 Off-Road Buggy nebo to raději ani nezkoušet a rovnou začít taky s FG 1:6 ???
sad
Co je rychlejší a ovladatelnější ??? sad

Jelikož patřím do skupinky Marder nadšenců  lol ,chtělo by to přijít a zkusit pojezdit.Pak pokecat a vidělo by se.Hlavně to bude ale v rukách a hlavě.Třeba mne předjede i elektra s trochu šikovným řidičem a vybitejma baterkama. big_smile  8) Ale zas 1:8 má asi do půl metru? a 1:6 něco kolem třičtvrtě metru.Každopádně zajít a pojezdit.

8

No řeknu to takhle. Na závodě v BVV jsem si udělal set-up na buggy 1:6 a měl jsem srovnatelnej čas s těmi co se nedostaly v 1:8 do fynále.
Můj názor je že pokud chceš jezdit hobby a jen tak si někdě jezdit tak je určitě lepší 1:6. Ale pokud chceš jezdit na závody tak určitě 1:8.

9

Akorát 1:6 měly v neděli o 2 zatáčky a jeden nakopávací skok míň.

No řeknu to takhle. Na závodě v BVV jsem si udělal set-up na buggy 1:6 a měl jsem srovnatelnej čas s těmi co se nedostaly v 1:8 do fynále.
Můj názor je že pokud chceš jezdit hobby a jen tak si někdě jezdit tak je určitě lepší 1:6. Ale pokud chceš jezdit na závody tak určitě 1:8.

10

V neděli jo. Ale ve čtvrtek to bylo pro všechny stejný