Téma: Vyladění nitro motoru
Potřebuju prosím radu začínám jezdit s offroud 1-8 2.7motor a nemužu se doladit optimálního chodu na volnoběch po zahřátí dlouho zustává v otáčkách až asi po několika vteřinách klesne do normálu .
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Potřebuju prosím radu začínám jezdit s offroud 1-8 2.7motor a nemužu se doladit optimálního chodu na volnoběch po zahřátí dlouho zustává v otáčkách až asi po několika vteřinách klesne do normálu .
Pokud si dobře vzpomínám , tak jsme toto řešili přidáním podložky pod hlavu, nebo vyzkoušet studenější svíčku. Apropo. 1/8 a motor 2,8 ccm ?
Díky za radu skusim tu studenějši svíčku .Pro podrobnějši info o modelu je to ENIGMA xtr 4WD od protechu tak se třeba někdo ozve kdo taky vlastni tenhle model a prozradí jeho dojmy .
V prve rade bych lepe definoval po zahrati! Jestli mas nekoho v okoli s autem co ma teplomer tak si to premer! protoze mas asi prehraty motor! ... dale pokud otacky klesnou na ten normal tak do 2 vterin, tak to jeste neni nic znepokojujiciho ...
ta teplota by mela byt podle me a meho mechanika cca.70-90(pro mormalni motory)
ja jedu vzdy=150 stupnu motor jedu 8-10 hodin.pak jde do....
ja bych nesouhlasil s jirkou, pro normalni motoru je idealni teplota spis mezu 100-110 .... s tema 150st souhlasim
Je to novej motor nechávám bohatší směs na jehle dvě a otáčky tak ta teplota snad ...netušim 8O
oprava dvě a pul ot.
ja jsem nechtel aby ho hned na zacatek hral,a jestli pojede poprve tak cim pomaleji ti je to levnejse! :twisted:
ty otáčky klesnou takcca za 5 vteřin :?
Tak to je svickou, kup tam OS MAX A5
nebo RB 5-6 nevim jaka je u tebe teplota.pod 0 nebo nad 0 ?
tak přes den 3 nad 0 8)
tak přes den 3 nad 0 8)
Oldo, jestli je ten motor nový tak spíš dej desetinu (popdložku) pod hlavu.
Svíčkou se to řeši hlavně na základě počasí.
tu podložku normálně pořídim v modláři
tu podložku normálně pořídim v modláři
Pokud nemáš možnost přímo od výrobce originál, tak si ji udělej třeba z hlinikové fólie 2-3 ks. Tak jsme to vždy řešili.
děkuju všem za radu skusim svíčku al sundavat hlavu na motoru v záběhu mam trochu strach no vo tom to je 8O
Enigma XTR ?Jestli se nepletu tak to je ten monster ne?Tam je ale motor 4,3 ccm. (nebo ne?)
děkuju všem za radu skusim svíčku al sundavat hlavu na motoru v záběhu mam trochu strach no vo tom to je 8O
:!:
Ničeho se noboj, právě v záběhu každý motor vyžaduje své, klidně tu palici sundej.
Nejdřív nám napiš, co používáš za palivo? Potom jestli jsi tam nechal tu orig. svíčku?
Dále podložka je dobrá rada, tu seženeš všude kde objednávají u rcm Pelikan. Pokud nepochodíš, tak se ozvi, v tom není problém.
svíčku jsem nechal org. palivo od protechu 10procent nitro
Toho nitra bych dal alespon´ 16 procent.Já jedu 25procent
prosim tě mne takhle poradil prodejce prý na zajeti a pouze jejich palivo jinak zadná záruka
To stačí, více nitra teď nic nepřinese. Zvyšit můžeš pořád. Od kuď jsi?
Jirko, prosím já vým že chceš poradit ale nepleť se do diskuze pokud neporadíš rozumně a jasně.
Jsi moc malo zkušený a mladý, aby jsi mohl radit.
jsem až z Prahy .zkusil bych ty podložky co to udělá :idea: ale největší bomba je když přijdeš do prodejny pecka model a nemaj svíčky ani podložky palivo jenom 5l a když řekneš že máš model od nich a ještě k tomu off road tak jim naskáčou pupínky když chceš radu tak jsem tu
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.