1

Téma: Diferencial se netoci do protismeru

Rozebiral (a plnil) jsem diferencialy u mini reva a po zkompletovani mam problem se zadnimi koly. Standardne se ma diferak chovat tak, ze kdyz zatocim kolem na jednu stranu, tak se bude druhe kolo tocit na stranu opacnou. Me se ale u zadni napravy toci obe na stejnou stranu. U predni je to v poradku. Cim by to mohlo byt? Prijde mi to, ze se chova jako by byl uzamceny, protoze kdyz pridrzim obal diferaku a otocim jednim vystupem, tak se druhy toci korektne do protismeru (viz obrazek):
[URL=http://img714.imageshack.us/i/erevodiff.jpg/]http://img714.imageshack.us/img714/7653/erevodiff.jpg[/URL]

Jakmile to ale dam do bulkheadu, tak se vzdycky misto protaceni v diferaku zacne otacet pastorek u diferencialu, kde je zrejme mensi odpor nez uvnitr diferaku. Olej je tam jen 20 000, takze by nemel byt nejak extra husty.

2

Re: Diferencial se netoci do protismeru

No rekl bych, ze na model 1:16 je 20000 olej azaz. Ja mam buggy 1:8 a nejhustsi mam ne strednim difu a to 5000. Takze si myslim, ze si ho zamkl.

3

tak tak 20000 je pořádně hustý olej, dej desetkrát míň   wink

4

No ja kdyz sleduju Traxxasi fora, tak tam bezne pouzivaji kombinaci 50k - 100k - 50k, pripadne 30k - 70k - 30k

Jinak tech 20 000 je v cps, coz by melo +/- odpovidat 2000wt, ale zkusim teda pouzit neco ridciho (jen jestli to uz nebude olej do tlumicu  :twisted: )

I kdyz je mozne, ze si to vykladam spatne, kdyz 50k povazuju za 50 000.

5

Náplň z továrny od traxxas je 30000, takže těch 20K rozhodně není moc...

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

6

pokud je diferak dobreu tesneny, bude mit vzdy tendenci se otacet volne tak, ze pri otaceni vystupu se bude druhy vystup - spojeny tuhym olejem otacet taky a timpadem oba roztoci vstup diferaku, kde tomu nic odpor neklade. Pokud  pastorek - vstup diferaku podrzis, musi se pak normalne druhe strana vystupu otace do protivky. Pak jse vse vicemene v poradku. Stejnou vec pozoruji i na e-maxovi, kde v zadu jsem dal novy diff a chova se presne takhle protoze jde z tuha a je naplneny, kdezto predni vylagrovany je naprosto volny. Neres neprepinej, pokud neco nedrhne, diferak se pri jizde nehreje a nevydava pri jizde zadne divne zvuky je v poradku.

7

Já ho teda naplnil stejně tak a nou problém, takovej detail, nedal si ho tam obráceně? neni možné aby si ho uzamkl, další věc, mužeš mít poškozené zuby, neni to skoro vidět a i nanomilimetr ohnutí zubu na diffu ti ho sekne, já měl seklej jeden zub nebylo to vidět až pod lupou a drhlo to že nešel točit, ale i zvenku,ale zvenku je to snadný obzvlášt při skocích a backflipech

8

jj, ten prcek má fakt brutálně hustý oleje  wink

From the factory, both the differentials are filled with SAE 30,000W
viscosity silicone oil. Only use silicone oil in the differentials. Traxxas
sells SAE 10,000W and SAE 50,000W viscosity oil (see your parts list).
The differentials have to be removed from the vehicle and disassembled
to change/replace oil.

Pak je jasný jak píše Rimmer, že při točení koly a takové hustotě oleje se točí i pastorek...

9

a co vazelína? do maxe necpu nic jinýho a zatím jsem nemel problem, pouze s loziskem, ktere se  pridrelo.

e-maxx AC turnigy, 1:10 on road TT  AC, Hummer 1:18,  DX3S,

10

Vazelina jen lehce kolem difu do domecku, primo do difu jen olej, pokud to neni netesny ausus.

1/8 Mugen Seiki ..MBX6-TR e.../Flux 2200...Mugen Seiki ..MBX7R Eco.../Tekin 2650
**Xray XB4
http://intertrack.cz/

11

No tak jsem to vcera zase rozebral, hodil jsem tam 7000 olej a uz to svisti dobre (no teda dobre to nesvisti, ale to je spatnym nastavenim prevodovky) a mota spravne do protismeru. Tak uvidim, jak se to bude chovat, protoze vepredu mam nechanych tech 20 000 a taky se to chova dobre.