26

Re: Tamiya - zvýšení výkonu (max. rychlosti)

//prispevek porusoval pravidla a byl smazan;;; admin scarabeus

27

Pokud se nekdo ridite cenama dilu na himoto nebo modelama himoto na shopu www.rcm-pelikan.cz tak vam chci jen rict ze je to velkoobchod.Z tech stranek si totiz nic nekoupite-musite si najit obchod co odebira od RCM PELIKANA. Ja mam zkusenost s dilama takovou ze vseci co to berou od RCM Pelikana to nemaji bud vubec skladem a nebo me reknou ze to budou mit tak za mesic (coz se me cekat fakt nechce). Na www.himoto.cz to maji sice drahe o proti beznym obchodum (ale je fakt ze dily na himoto 1/8 tam maji fakt za levno) ale za to jsem to mel vzdy treti den doma a jezdil jsem. Maji tak 80% vsech dilu skladem.Pak je tu moznost jeste kupovat ty dily ze zahranici ale platit za dil 160Kc a pak jeste 350Kc postovne to se me fakt nechce.....

No a prostě nějaký obchody (linky) co fušujou do RC všeobecně (ne jen třeba Himoto a Tamiya), aby si člověk mohl vybrat co ho zajímá, výběr byl široký a ceny přijatelné?
  Všichni tu v různejch fórech říkají, jak je to tu a tam šíleně drahé, tak bych zkrátka uvítal (a asi NEJEN já) nějaké linky na levné a kvalitní obchody s dobrým sortimentem.

@ Amoondre: Nevím, proč to zmiňuješ - já snad někde napsal, že chci mít nezakrytý převody???

28

http://forum.tamiyaclub.net/viewforum.php?f=148

tady máš docela velký seznam obchodů.... jen si to prolistuj a hledej, kde je co nejlevnější - ceny se mění, podle aktuálních podmínek

29

@ Amoondre: Nevím, proč to zmiňuješ - já snad někde napsal, že chci mít nezakrytý převody???

Ja to zminuju proto, abys to bral v potaz, ne proto, ze by to byl tvuj pozadavek. Ja bych auto bez zakrytovanych prevodu nechtel.

HPI Cyber 10B + CC 4600kV | T3 '11 + X12 17.5T + Tekin RS | TT01 + Johnson + LRP IPC 7.1 | Spektrum DX3S | Raytronic C30

30

Ja to zminuju proto, abys to bral v potaz, ne proto, ze by to byl tvuj pozadavek. Ja bych auto bez zakrytovanych prevodu nechtel.

No já určitě také ne.

@ rskedar: Díky za typ!

@ jumborc: Tímhle tvrzením bych si nebyl ale vůbec jistej. Já mám pelikána pár minut autem od baráku (vzdušnou čarou to bude tak kilometr, jsem z Pardubic), a pokud vím, můžeš tam nakoupit i jako jednotlivec za ty samé ceny - já tam sice nebyl, ale bylo mi to tak řečeno ... nemusíš brát mraky kusů, můžeš klidně jeden model!

31

Co se týče zakrytování převodů, je to zvláštní... Objednával jsem si himoto onroada z Mz-racing viz odkaz na konkrétní model výše, a mile mě překvapilo, že model přišel i s krytem na převodech, i když to v popisu není uvedeno. Rychlost toho onroadu jsem nezkoušel, ale předpokládám, že rychlost neměrili jako skutečnou hodnotu, ale vypočítali ji z otáček motoru, průměru kol a převodovýho poměru. Jenže díky ztrátám proudu z baterky do motoru, díky součiniteli tření a dalším vlivům bude reálná rychlost někde na 50 - 60% uváděný rychlosti....

Jak jsem už psal - smiř se s tim, že žádný auto v týhle cenový skupině není schopný jet 100km/h a přitom ho BEZPEČNĚ ovládat..... Třeba to moje TTčko když se dostalo přes těch 50, tak byl problém ho zastavit- většinou se dostalo do smyku, a pak ještě dlooouho klouzalo, než se zastavilo - má to ohromný setrvačný síly. Nechci vědět, jak dlouho by to brzdilo z kila..... navíc byl i "problém" to rozjet - strašně dlouho to hrabalo, než se kola chytly. Určitě by to vyřešily slicky, ale tím by se zase zvýšilo namáhání kardanu/diferenciálů/poloos atd.... Tyhle auta na to nejsou stavěný.....

A co se týče toho motoru - mít ho budu, budeš potřebovat "jen" nějakou střídavou regulaci.

32

Dobře, no to bych se v takovém případě ozval. Krom toho, slicky na tom mám  big_smile . Na hladkym povrchu driftujou jako prase, ale když se přejede na asfalt, není šance auto utrhnout nebo protočit kola.

Johny