1

Téma: jak barvit kastli

lidi jakym zpusobem barvite kastle? co pro to vsechno delate?
uz vim ze je ji potreba dukladne odmastit. ale co dal?

1) cim treba polepujete mista ktera zabarvit nechcete? a polepit i zvenci?

2) kamos mi rikal neco o podfouknuti...co tim myslel?

3) kolik vrstev davate?

4) jaky barvy nejdriv? tmavsi?

dik za rady.

2

Re: jak barvit kastli

Karoserie aspon u firem HPI, Protoform jsou z venku polepene ochrannou folii.
Takze odmastit,
zamaskovat mista ktere nechces mit nastrikane (pouzivam malirskou kryci pasku papirovou),
Pokud chci dobre kryti, tak davam 3 velmi tenke vrstvy nakonec podstriknu bilou.

samozrejme nejdrive se strikaji tmave a postupuje se ke svetlym, ale to zalezi na stylu ktery chces na kastli mit

3

Karoserie aspon u firem HPI, Protoform jsou z venku polepene ochrannou folii.
Takze odmastit,
zamaskovat mista ktere nechces mit nastrikane (pouzivam malirskou kryci pasku papirovou),
Pokud chci dobre kryti, tak davam 3 velmi tenke vrstvy nakonec podstriknu bilou.

samozrejme nejdrive se strikaji tmave a postupuje se ke svetlym, ale to zalezi na stylu ktery chces na kastli mit

Přesně tak to dělám i já...

4

a nejak dobrej tip jak polepit kastli zvenci kdyz nemam tu ochranou karoserii? abych zase dobre videl to jak vytvarim design. asi teda nejdriv udelat zevnitr a potom zvenci a takhle pokazde co? :?

5

ochranou karoserii?

samozrejme ze folii jsem mel na mysli  :idea:

6

a nejak dobrej tip jak polepit kastli zvenci kdyz nemam tu ochranou karoserii? abych zase dobre videl to jak vytvarim design. asi teda nejdriv udelat zevnitr a potom zvenci a takhle pokazde co? :?

No pokud vím, tak tu fólii mají snad všechny karoserie, aspoň když to na netu prolízám, tak jsem zatím nenarazil na žádnou, co by ji neměla ... smile

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)
Align - T-rex 550 E, Graupner HoTT MX-20

7

co by ji neměla ... smile

koupil jsem si kastli jeste zabalenou od AirDesignu a ta tu folii na sobe nemela

8

Ahá, a jeje ... No, sice nevím, kde přesně najdeš tu fólii, co mám na mysli, ale zkusil bych použít tu, co se dává běžně třeba na sklíčko hodinek a jiných displayů, abys se nepoškrábaly, perfektně to přilne na povrch, aniž by se musela lepit .... možná by to stálo za pokus, ale je dost možné, že někdo vymyslí něco lepšího  wink

S pozdravem, Aleš.
Mugen Seiki  - MBX6 eco; Spektrum - DX3C; Savöx - 1267 MG; XERUN (2250 kV + 80 A)

9

to BOBYKA: já bych na to použil tu potravinovou fólii. Je to taková ta rulička měkké fólie, balí se do toho třeba ovoce. To ti na to krásně přilne a jde to krásně dolů a zároveň vidíš jak to stříkáš. Je totiž průhledná  smile

10

na karoseri,polož potravinovou folii,opatrně ji vypínej podle tvarů a pak to přefoukni fénem na vlasy,teplým vzduchem,ale také opatrně.A můžeš stříkat ze vnirř. wink

11

...a pak to přefoukni fénem na vlasy,teplým vzduchem,ale také opatrně....

prefouknout proto aby to prilnulo ke karoserii a neodlepovalo se?

12

přesně tak!

13

Nejdriv ze vseho nezapomen vyvrtat do kastle vsechny potrebny diry a zacistit je.
Na odmasteni staci obycejny Jar.
Pokud chces mit opravdu ostrou hranu u prechodu barev, je jeste dobre olemovat okraj te malirske pasky treba uzkou maskovaci paskou od Tamiye, pripadne ji lze pouzit na vytvoreni drobnych detailu.
Co se tyce barev a vrstev, zalezi i na barve. Zadne problemy jsem nemel s barvami ve spreji od Tamiye, tam by zhruba ty tri vrstvy mely stacit. Taky jsem ale mel barvu LRP, kterou jsem vystrikal pomalu celou (snad 5 vrstev) a porad to nekrylo. Pri pouziti techto agresivnich barev nicmene dochazi k jistemu zkrehnuti kastle (ztraci castecne na pruznosti a tudiz i odolnosti), proto hodne lidi pouziva treba vodou reditelne Faskolorky.
Pri pouziti tech Tamiyi apod. hlavne dukladne vetrej, protoze je to sajrajt nebetycne smrduty smile ...

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

14

k barveni to taky patri...cim strihate karoserii? myslim teda pokud nemate ty specialni nuzky na lexan. normalnima nuzkama, nozikem,.....,cim?

15

k barveni to taky patri...cim strihate karoserii? myslim teda pokud nemate ty specialni nuzky na lexan. normalnima nuzkama, nozikem,.....,cim?

Jestli mohu doporucit, predpokladaje, ze toto nebude tva posledni kastle, kup si ty nuzky - vyplati se to a tolik zase nestojej.

Michal Nováček - RC.305

16

no asi to tak udelam ze je koupim, stojej 150 Kc.

a dalsi otazka: kdyz jedno misto bud strikat vickrat stejnou barvou a druhe misto stejnou barvou jen jednou, bude to misto kde jsem pouzil vice vrstev tmavsi?

17

zalezi jaka ta barva bude, u tmavych barev ano

18

Jinak bych ti to doporučil podstříknout všechno na závěr bílým sprejem. barvy tím krásně vykreslíš :-) hlavně ty světlé

19

Jinak bych ti to doporučil podstříknout všechno na závěr bílým sprejem. barvy tím krásně vykreslíš :-) hlavně ty světlé

podstriknout? a ne az to bude nastrikany tak prestriknout???

20

Krasna hra se slovicky big_smile, ale protoze pise "na zaver", tak opravdu az uplne uplne na konec to cele prestriknout bilou barvou.

Michal Nováček - RC.305

21

Hele, jde o tohle. ty barvy stříkáš ze spodu, takže vidíš ty, které jsi stříkal jako první pak zvenku .-). Proto ta bílá až nakonec, barvy vykreslí .-), jinak kdyby jsi ji stříkal první, budeš mít bílou kastli .-))

S pozdravem, Aleš.

22

jasny, ja si to myslel  lol  ale to slovo podstriknout me nejak matlo  :?

23

Dnes jsem poprve strikal boudu Faskolorama, a musim zkonstatovat, ze se sprejema se to neda srovnat. Nesmrdi, minimalni spotreba, tenoucka vrstva, pistole byla hned vymyta, redidlo voda - zkratka pohoda a muzu jen doporucit. Lahvicka je za 150,- a dle myho by stacila tak na 6  a mozna i vice karoserii.

24

... pistole byla hned vymyta, redidlo voda -...

Můžu se zeptat jakou používáš pistoli?

25

... pistole byla hned vymyta, redidlo voda -...

Můžu se zeptat jakou používáš pistoli?

Na faskolorky je nejlepší používat originál pistoli a nebo pistoli s větší tryskou. Barva je poměrně hustá a klasická airbrush pistole se  neprotlačí. wink