1

Téma: Raytronic C14 a nastaveni pro Li-pol

Mam prvni li-po baterky a potrebuju poradit jak nastavit nabijecku nebo zkontrolovat jestli sem nastavil dobre hodnoty.

Mam baterku 2S Li-Pol 5000mAh 7.4V

Nastaveni kapacity akumulatoru: 1C = 5000mA (= 5A)
Nastaveni jmenoviteho napeti Li-Po sady: 7,4
Volba typu clanku:  Li-Po

Mam to dobre? Dik. smile

2

Re: Raytronic C14 a nastaveni pro Li-pol

pokud připojíš i servisní kablík,tak máš:-)

3

jj, pripojim  big_smile

4

a nevím, jestli to víš, ale já jsem to nevěděl a v návodu to nen napsaný  big_smile rpo start nabíjení dlouze zmáčkni tlačítko start-stop... takové to červené úplně v pravo wink

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

5

No taky jsem na to přišel po pokusech a omylech,ale mám C12, to je skoro to samé.

Yokomo B-Max 4 II a Sanwa MT-4

6

Zacal sem nabijet, ale nevim jestli to nabiji jak ma. Kdyz je nabijeni vypnute tak mi to ukazuje

LiPo CHARGE
C= 5000mAh  7,4Vp

kdyz spustim nabijeni
tak vlevem hornim rohu se meni CHG za BLC a naopak pak vedle to ukazuje cas nabijeni a kolik je nabito a podtim vradku zas LP + 0,72A a vedle 8,305V

7

CHG a přeblikávání na BLC by mělo znamenat režim nabíjení s připojeným balancérem.

Xray T4, Xray T4 2015, Sanwa MT-4, Spektrum DX3R Pro

8

Běží to jak má.

Savage FLUX HP tuning - Futaba 4PL  / Multiplex Funcopter v2         byl E-Savage
naše RC kalkulačka        Foto   Video

9

Zda se mi ze to nabiji nejak pomalu. Nabijeni bezi 42 min. a nabila se na 260

10

a nastavil si že C= 5000mah?
nenastavils míň?
mně se to ještě nestalo :? a kolik má ta lipolla za sebou cyklů? ale 260mah za 45min... to sem z toho jelen... zkus to ještě nějak přiblížit... a zkontroluj zapojení... stopni nabíjení, vše vypoj a znovu zapoj wink

E-revo vxl (RPM,HR tuning)+2x Flightmax 2s paralelně, Traxxas Link 2.4GHz|Team Losi Mini LST| Team Losi Micro-T|Raytronic C14

11

Kdyz vypnu nabijeni tak na displei mam

LiPo CHARGE
C= 5000mAh 7,4Vp

Zapnu nabijeni tak to hned ukazuje

CHG napr. 3:25 000017
LP+0,45A  8,371V

12

to je ale 450 mah spíše by mělo bejt 4500....až ke konci se to snižuje,mělo by tam bejt 4,5 nebo spíše 5 A

E-revo Brushless,2x2s,18/62,cvd & rpm tuning,Spectrum DX3E 2,4ghz,Jconcepts rulux + Pro Line Badlands,
Raytronic c-14,Daniel Sýkora jižní čechy--šumava---Kubova Huť

13

Ted to LP spadlo na LP+0,00A Pripojil sem druhou baterku a ta ukazuje
LP+5,00A  7,832V

14

Dal sem nabit druhou baterku a ta se za 31 min. nabyla asi na 1992 mAh a pak zacala nabijecka pipat a ukoncila nabijeni. Jinak ty baterky jsou uplne nove.

15

a to jsou jaký batrky? máš správně zapojenej balanční konektor a balanční destičku? a to jsou čínský baterky? protože ty čínský mají jinej balanční výstup... zku to nafotit blíž big_smile a všechno nafoť... a u toho pípání jako ež to ukončilo nabíjení? protože mně někdy začne pípat, protože sem měl málo zapojenej balanční konektor lol zkus to nafotit a pak dej vědět... a za hodinu by to měl být nabité... je to přece jenom nabíejní konstantním proudem...
nafoť a hoď fotky sem... zapeklitej případ :evil:  :twisted:

16

http://tomkorp.rajce.idnes.cz/Zapojeni/ jinak ty baterije jsou tyto
http://www.mz-racing.net/p3803-98987-graupner-v-maxx-li-pol-5000mah-7-4v/ Nabijecka pipala a na display to psalo END takze konec nabijeni.  Ta druha baterka sla bezproblemu myslim ukazovala LP+5,00A a 7,832V a po 31 min. ukoncila nabijeni. Baterka se nabyla na nejakych 1992mAh.

17

hochu vše máš ok... to sou lipoly takže ono ti to jen ukázalo, kolik to dobilo... jestli říkáš, že jsou nové, tak ta nabíječka je´jen donabila na 5000mah... až teď m ě to trklo... máš vše ok... ještě to přezkoušej na lipo měřiči wink ale na 90procent to bude tak jak to říkám big_smile

18

Kdyz vypnu nabijeni tak na displei mam

LiPo CHARGE
C= 5000mAh 7,4Vp

Zapnu nabijeni tak to hned ukazuje

CHG napr. 3:25 000017
LP+0,45A  8,371V

vše je v pořádku, baterie byla dost nabitá a pokud je v pořádku tak na 8,4V již jen balancuje a nabíjecí proud se snižuje až na 0 ampéry...

a pokud si do druhé baterie dostal necelých 2000mAh, tak je to OK, protože baterie se skladují nabité z cca 60 procent... důležité je, aby ti vždy vylezla na 8,4V a pak se sám začal snižovat nabíjecí proud až k nule - tj. balancování...

19

Lipomeric nemam. Je mi jasne ze nabijecka nemuze ukazat 5000mAh protoze lipolka nemuze byt uplne prazdna. Nabijecka ukazuje jen co dobila. Jen nechapu proc jena baterije se nabyla normal a druha tak divne a hlavne ty hodnoty. Se jeste vtom moc nevyznam ale kdyz nabijim baterii ktera ma 5000 mAh tak LP by melo byt LP+5,00A a pak jeste to napeti. Baterie ma 7,4V tak pri nabyjeni by to melo ukazovat 7,4V nebo ne? Me to ukazovalo 8,371V

20

Jak vypada ten Lipomeric, asi bych si ho koupil abych zjistil jak jsou ty batrky nabite.

21

hele a ty b aterky sou fungl nový?protože oni přicházej už nějak nabitý taky sem je poprvý nabyl jen na nějakejch 500 mah z 1250...

E-revo Brushless,2x2s,18/62,cvd & rpm tuning,Spectrum DX3E 2,4ghz,Jconcepts rulux + Pro Line Badlands,
Raytronic c-14,Daniel Sýkora jižní čechy--šumava---Kubova Huť

22

Mozna, ze ta jedna byla vice nabita tak ukazovala trochu jine hodnoty nez ta druha. Kdyz se nabila, tak sem ji dal trochu vybit a znova nabit a ukazovala uz LP+5,00A a asi 8,3V a jak rikal  j.hery tak tesne pred koncem bylo 8,417V a LP pomalu klesalo. Takze to bude snad OK. Jinak dik vsem za radu.  smile

23

Ahojte!
Plánujem kúpiť k novému modelu dva kusy Li-Pol akupakov a rád by som vedel čím ich mám nabíjať?

Mám nabíjačku Ultramat 15 s Li-pol programom, ale tá nemá vstavaný balancer. Postačí, ak k nej dokúpim toto: Battery Master 6 balancer 2-6 čl.

alebo

Dokúpiť uvedenú nabíjačku RAYTRONIC C14

Takže dokúpiť lacnejšie riešenie (balancer) k mojej ultramatke za 35€, alebo predať a kúpiť novú nabíjačku za 85€ (C14)?

Čo bude lepšie pre akupaky?

24

Nikto nič, žiadny názor?  :?

25

pro baterky to bude jedno, osobně bych to řešil nákupem C14, protože to budeš mít v jednom a prodejem U15 vyděláš ten rozdíl na dokoupení nové nabíječky.