1

Téma: Systém rozjížděk

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda by mi byl někdo ochotný poradit nějaký vzorec pro sestavování rozjížděk skupin aut na závodech okruhového typu v případě, že není k dispozici časomíra s osobními čipy a nejde tak použít klasický systém počítání výsledků. Pokud jsem tento dotaz umístil do špatné sekce, prosím admina o jeho přemístění. Pokud je obecně nevhodný a nepatří na toto fórum, předem se omlouvám a klidně ho smažte. Děkuji. :oops:

2

Re: Systém rozjížděk

system je stejny, lisi se to jen tim ze pri pouziti personalnich cipu neni potreba vyndavat cipy z auta a vracet je do drzaku, odkud si je bere nasledujici skupina.

Co se tyce rozdeleni zavodniku, je to na poradateli, byva lepsi aby spolu jeli priblizne stejne silni souperi, jednak si lip zazavodi, jednak se nepletou pomalejsi rychlejsim a melo by tak (teoreticky) byt mene kolizi. Samozrejme vramci moznosti, ze by byly vsechny skupiny uplne vyrovnane neni prekticky mozne

3

Děkuji za reakci, ale já to asi blbě napsal - nemám k dispozici žádnou časomíru s čipy, takže mám problém postavit to hodnocení na dosažených časech. Spíš mi šlo o to poradit nějaký rozpis, podle kterého by byli jezdci zařazeni do jednotlivých rozjížděk postupně každý s každým a na základě získaných bodů za umístění v jednotlivých rozjíždkách by byly určeny finálové skupiny (něco na způsob systému používaného u ploché dráhy). Prostě chci začít pořádat závody na okruzích, ale nemám bohaté sponzory na zakoupení AMB a o levnějším funkčním zařízení také nevím. Tak pokud by jste mne někdo nasměroval, kde by se takový rozpis dal sehnat, budu moc vděčný. Díky.

4

No to asi bohuzel budes hledat marne. Ruku na srdce i merit. Nebudes to seriozne stihat a nakonec to skonci hadkou... je to docela problem to mereni...

5

Kluci ve vizovicich na 18-tinach pouzivaji klasicke tlacitkove pocitadlo, takze mas nootebook, nebo stolni pocitac, k nemu mas pripojeno pres nejaky interface do serioveho portu 8 kabliku s tlacitkama a pres jednoduchy assemblerovsky programek odstartujes pocitani, jezdci vyjedou do uvodniho kola a pak 8 lidi kteri prave dojeli rozjizdku cvakaji kola kazdy jednomu urcitemu jezdci ... po skonceni limitu se zapocte posledni cvaknuti a mas poradi i s odstupama ...

myslim, ze tohle je takove jedine reseni ktere lze realizovat .... pak uz je to jen o penezich ....

6

Dekuji, poradite mi prosim , kde najdu nejaky kontakt na nekoho z tech Vizovic? Určitě mne to jako možná varianta zajímá. Děkuji.

7

pokud je to takhle, tak to chce skupiny po pokud mozno stejnem poctu lidi, ti co dojeli pocitaji, skupina co predtim pocitala nasazuje

pokud jsou jen 2 skupiny, chce to dobrovolniky na nasazovani nebo pocitani (podle toho v cem jsou kompetentnejsi). Pokud je skupin 4 a vice, zacina prvni skupina jede, posledni pocita, predposledni nasazuje

dulezitejsi je v tomto pripade pocitani

co se mereni tyce, vstup pres COM a program ktery sbira impulzy, jde jich tak udelat tusim 12 + 1 jako "hromadny start"

8

Dekuji, poradite mi prosim , kde najdu nejaky kontakt na nekoho z tech Vizovic? Určitě mne to jako možná varianta zajímá. Děkuji.

podivej se na stranky v mojem profilu

9

koukni na www.rc.zlin.cz sekce:: závody/vánoční setkání
a pochopitelně, dá se to různě upravovat, jak potřebuješ.