Re: KYOSHO Mini Inferno
TRAVIS: Co bys chtěl vědět? Ptej se...
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 6 … 58 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
TRAVIS: Co bys chtěl vědět? Ptej se...
Tak třeba všechno . Ne.. nikdy jsem na závodech nebyl tak ani nevim jak to tam chodí. Mám miniinferno s nějakým mírným tunningem takže bych asi padnul do kategorie expert(ale ne s rukama ). Mám k tomu tu orig.rc soupravu - to by jste mě asi hnali co? Chtěl jsem kupovat něco lepšího,tahle akce by mě k tomu i dokopala. Mám jen 2xaccupack 9.6V bude to stačit?Můžu si to tam někde dobíjet,je na to čas? Taky jak je to s domluvou frekvencí? Kolik musím mít krystalů apod.. A personální čip musím mít taky,nebo jde půjčit?Podává se nějaká přihláška nebo tak něco?Taky zda je povinnost učastnit se nějakýho minimálního počtu závodů atd.. Tak tolik asi pro začátek. Díky moc za odpovědi
TRAVIS: Takže... nikdo Tě nikam nepožene s originál rádiem, proč? Jezdí jich spousta. Do jaké spadneš kategorie je dáno pravidly (viz http://www.mipacar.cz) Pokud ale jezdíš osmičlánek je to dáno - expert. Dobíjení je naprosto v pohodě. Pokud máš vezmi si sebou stolek a židli. Pokud ne, zabereš si kus "lavičkového stolu" ale pohodlnější je samozřejmě vybavení vlastní. Tam si někam dáš nabíjejdu - např mě auto za rozjížďku vybije z baterek cca 500-600 mA. V pohodě stíhám nabíjet i jeden šestičlánek. Kdybys nestíhal tak se i počká, fakt je to závod o pohodě, ne o stresu!!!
Frekvenci nahlásíš na začátku a měření se o to postará. Správně by si měl mít dva páry krystalů, ale když budeš mít jeden, tak se svět nezboří (ani Tě nikdo nepošle domů)
To je asi tak všechno. Samozřejmě se můžeš účastnit jednoho závodu, nebo celého seriálu - jak prostě chceš. Jediný, co je nezbytný je přijet a teda zaplatit startovný (většinou 250,- Kč včetně oběda)
Kdybys chtěl vědět ještě něco tak se ptej. Jak tady, tak můžeš kohokoliv na závodech. Moje jméno vidíš v podpisu a jistě mě tam najdeš...
Tak to je paráda. Jsem se bál, že se budu muset ještě dovybavit lepší RC soupravou a bůhví čím ještě abych mohl vůbec mezi vás. Tak to bych ted mohl dorazit už i tuhle sobotu s Perfexem:P . Jen teda asi doukoupím ještě jeden pár krystalů ať nejsem úplně za lojzu Zajezdím s váma, uvidím co a jak mi bude chybět a v Březnu bych už byl chytřejší. Ještě jedna maličkost,kde to přesně je a od kolika? Budu se těšit
Roh ulic U podjezdu a Masarykova. Tam je tělocvična Spartaku. Do SZ Ti posílám telefon a kdyby si bloudil, tak zavolej.
salvatore: ahoj, mám prosbu, můžu tě taky kontaktovat v sobotu v čelákovicích? docela mě rc modely nadchly, ale úplně p.d se v nich vyznám a chtěl bych si (a synovy samozřejmě) koupit mini inferno a zkusit i závodit.
vigo: kde v praze jezdíš, šlo by se někdy jít na tebe podívat?
oběma dík
Samozřejmě, není problém :-)
Mapa příjezdu v Čelákovicích:
vigo: kde v praze jezdíš, šlo by se někdy jít na tebe podívat?
No jezdim tak různě. Nejvíc pokouším pískovnu ve štěrboholech. Odtud jsou i fotky v galerii. Zatím mě nikdo nevyhnal ale prý se to tam občas děje. Zkoušel jsem to i ve Stodůlkách ale mám to dost daleku. Dráha je tam ale skvělá. Dalo se tam skákat i s originál šestičlánkem. Podívat se klidně můžeš ale auto je ve fázi samo domo tuningu a podle toho taky momentálně vypadá.
vigo: no asi taky získám ST tak pak se tě vyptám na nějaké věci. jedeš do čelákovic?
vigo: no asi taky získám ST tak pak se tě vyptám na nějaké věci. jedeš do čelákovic?
Pokud práce dovolí stavím se tam dopoledne na koukačku ale asi bez auta (popř s autem ale nebudu závodit).
2Salvatore: Od kolika se to prosím jede a existuje nějaký hrubý harmonogram?
Díky
Většinou se to rozjede mezi devátou - desátou a ve dvanáct se jde na oběd. V cca jednu se jede odpoledne a ve tři tak nějak hotovo... Blbě se tohle odhaduje, jednak se to odvíjí podle počtu závodníků a druhak se to někdy může zdržet.
mám dotaz, takové ty čtyři výstupky (2 vpředu, 2 vzadu) na které se nasazuje karoserie stadium trucka, když jsou ulomené, dá se to opravit, jak to výjde cenově?
Děkuji
mám dotaz, takové ty čtyři výstupky (2 vpředu, 2 vzadu) na které se nasazuje karoserie stadium trucka, když jsou ulomené, dá se to opravit, jak to výjde cenově?
Děkuji
Koukal jsem na nejmenovaný shop a mají to tam za 175Kč jen mi není jasné jestli jedny stojí 175 a nebo je to za všechny díly co jsou na obrázku. To je ale asi otázka na Salvatora poradí ??
Jinak většinu dílů na miniI seženeš což je celkem výhoda. Ceny origo dílů se dají snést to je ovšem otázka pohledu každého znás
taky jsem se díval, ty trny se prodávají v balíčku s dalšíma dílama, bál jsem se, že to bude dražší
Já jsem si ty sloupky vyrobil z hliníkových pletacích jehlic o průměru 4mm, protože ten plast se zlomí zase a tuningové z duralu jsou drahé. Mě to vyšlo jen na pár kaček a protože jsou z hliníku, vydrží mnohem víc, než ten plast. Navíc jsem si je udělal tak dlouhé, jak jsem potřeboval i na další karosérie, takže se už nemusím omezovat ve výběru nových kastlí.
dam: jak jsi to udělal? dnes se mi zase ulomily, vpředu i vzadu
Premyslim nad koupi a mam par dotazu. Chci ST
Jake pouzit baterie. Tuzkovky se mi moc nechce, je nejaka varianta v pripade pouziti standartniho motoru a elektroniky? Zbytek jsem tady nejak pochytil, ale tohle mi tu trochu chybi.
Dekuji
dam: jak jsi to udělal? dnes se mi zase ulomily, vpředu i vzadu
Mrkni na obrázek, jsou tam trochu vidět. Jsou to vlastně jenom navrtané jehlice o průměru 4mm a seříznuté na potřebnou délku (raději delší). Ty opěrné plochy pak můžeš udělat jakkoliv, třeba zahnutým drátem nebo kouskem kancelářské sponky protažené skrz díru v jehlici (ta moje byla dutá), nebo vyrobením kroužku z plastu, který se pak na sloupek přilepí (mám tam obě varianty). Opravdu na tom nic není.
[URL=http://img125.imageshack.us/my.php?image=pict0004kd1.jpg][/URL]
d: díky, nemáš nebo nemůžeš udělat i nějaké detaily? moc si to neumím představit - taky jestli by to šlo udělat i u mě- mini inferno ST
Tak jsem nakonec koupil Buggy. V akci vysla na pekny penize. Jedna se o druhe autiko po E-Maxxovi. Jsou tam uz olejove tlumice. Dotahnul jsem spojku a zacinam koukat po nejakym tom "tuningu" Loziska do kol budou nutnosti, co dal?
Motor?
Je velky rozdil pri pouziti jinychh akumulatoru nez tuzkovek pri standartnim nastaveni?
Zaujala me diskuse o Graupner SPEED 400 6V. Je to pomerne levna uprava. Vyplati se? Pri pouziti 6x 2500 mAh tuzkovek.
d: díky, nemáš nebo nemůžeš udělat i nějaké detaily? moc si to neumím představit - taky jestli by to šlo udělat i u mě- mini inferno ST
Tak jsem to hodil do sekce "Domácí dílna", tak se tam na to mrkni, ale opravdu na tom nic není. Jinak nevidím žádný důvod k tomu, proč by to nešlo použít u jakéhokoliv auta, které má klasické upínací sloupky. Jinak link je zde.
2 smrada: Záleží jen na tobě, co tě bude trápit nejvíc a co bys chtěl poladit. Já bych v prvé řadě řešil ložiska a řízení, protože to má strašně slabý rejd. Nevím, jaké jsou další možnosti tuningu, ale pro mě byla přínosem i lepší spojka (mám ale jiné auto, takže nevím, jestli se na MI něco lepšího dělá) a taky laditelné diferenciály. To všechno bych ale řešil až podle toho, jak moc tě to bude trápit.
Pokud jde o ty tužkovky, tak jejich jediná výhoda je ve velké kapacitě. Oproti těm spájeným packům sice vydrží mnohem déle (aspoň nevím o tom, že by se dělaly o kapacitě 2600mAh a více), ale jsou strašně líné, protože tam jsou strašně velké přechodové odpory a taky nejsou dělané na tak velké odběry. Já bych byl s tou výměnou motoru opatrný, aby se ti tím odběrem, resp. odporem, něco neroztavilo, což cy pak mohlo způsobit i případný zkrat a tím spálení elektroniky. Tím jsem si ještě vzpomněl na jeden z nejzákladnějších a nejúčinnějších způsobů tuningu elekter a to na výměnu originálních konektorů za pozlacené, třeba G2, pokud už tam není něco podobně kvalitního. Zvyšuje to průtok proudu a brání spečení konektoru, což už nejednou vedlo ke zkratu a tím i spálení reglu.
damm, smrada:dík podívám se na to.
výměna konektorů na G2 bylo první co jsem udělal. jinak jak psal už i Vigo, ten rozdíl mezi tužkovkama v kleci, tužkovkama v packu nebo osmičlánkem 2/3AA v packu je v rychlosti docela slušný. Jako začátečník mám v plné rychlosti s osmičlánkem a standardním motorem docela co dělat. Takže výměna motoru je někde skrytá v budoucnosti.
damm: smůla, mám tam jinak řešené uchycení, odkaz jak to vypadá ti dám do SZ