76

Re: venom creeper-majitelé

jupííííí venom dorazil ze států takže už jen stavba a pak huráá do terénu  big_smile  big_smile

77

Copak copak že by Venomy vyhynuly? Posldední příspěvek skoro před rokem...
Já už s ním mám něco odjeto, tak pár zkušeností možná někomu pomůže. A neubráním se porovnávání s AX10-kou kterou jsem taky dlouho jezdil.
Zatáčení - velice slušný i bez zatáčecí zadní nápravy, nakonec jsem zadek nechal pevný u Axíka byla nutnost dodělat zadní zatáčení abych se dostal na přijatelný poloměr.
Uzávěrky diffů - Jeden z důvodů proč jsem se rozhodl pro Venoma. Než jsem se ale  dostal k dálkově ovládaným "špérám" tak jsem zjistil že stejně jezdím pořád "na tvrdo" a nakonec z této úpravy sešlo. Navíc klec dyferáku má slabou stěnu ve které se dost rychle vymačká vedení (otvory) pro čepy uzávěrky. Další problém je že převody uvnitř diferáků mají malý modul 0.48 a to je při tom krouťáku jaký tam je naprosto nedostatečný a zoubky se vylamují. To jsem úspěšně vyřešil kovovou tuningovou uzávěrou která poloosy spojí na stálo a má přesnější "oválné otvory" pro poloosy, tak že se zmenšila i vůle mezi koly na jedné nápravě a auto jede plynulejc například přes kameny. Celkově tady ovládané uzávěrky používat moc nedoporučuji i když je to velice lákavé.
Kardany - Tady byl problém v neustálém vypadávání pinů z kloubů což mně stálo ukroucené "céčko" na přední nápravě když se pin vysunul a zachytil o šroub (čep) který drží céčko na nápravě. V nových sérií je to už dořešeno převlečnýmí kroužky které zase o chlup prodloužé délku poloosy a bez patřičné úpravy odchází ložiska u kol protože jsou "prošponovaná" Chce to doladit, zkrátit osazení na těch převlekách.

Musím končit, pokud bude zájem o pokračování, tak si na pár věcí ještě vzpomenu.

Zatím jen tolik že koupě i přes určité problémy nelituji...

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

78

a co říkáš na XR10? Odkud jsi? nezajezdíme?

Kyosho MP9e 1:8 / Axial XR10 / HPI Crawler King 1:10
Orion MR8& 1950kV, Tekin FXR, Novak M2Dig, Orion 4S 6400mAh 90C, Ko propo, Hitec, Futaba 4PK, Raytronic C60            http://rakovi.rajce.net

79

Přes všechny piny na kardanech stačí dát smršťovací bužírku a je klid! Já jezdím venoma už přes 2 roky a nikdy nic velkého neruplo, jen pár pinu na předních kardanech a všechny velká ložiska v céčkách. jinak vše původní - diffy taky zavřené napořád. Na kardanech vůle jsou, ale menší jak na kamarádových junfacech na axíku. Celkově mi Venom příjde robustněji udělaný než axialy.

savage flux hp xl a spousta dalších

80

Ty piny se mně něco natrápili. Po hodně dlouhe době jsem na něho koukal v garáži že ho nafotim na prodej, ale hloda ve mně červ ještě si ho nechat a upravit na něho nějakou radlici. Už mě přestava bavit v létě když na dráze převrátim buggy pořad slízat z tribuny. Tak bych ji mohl obracet cravlikem.

Durango DESC410R, Xray T3 2012, Xray T2 009, Corally SL10, HPI E-Firestorm Flux, Tamiya F1 103RM, Spektrum DX2S, Spektrum DX3C,