1

Téma: Zatáčení mini-z k jedné straně

Ahoj všem,mini-z mám chvilku,ale v rc autech jsem pokročilejší...
Čili k mému problému...
Prcka mám bazarového,nechtělo se mi do začátku investovat to nevých podvozků.
Model mi i po dokonalém vytrimování při vyšší rychlosti jede k jedné straně.
Při pomalém rozjezdu je vše ok.
Přijde mi tudíž,že má jedno kolo větší záběr než to druhé...všechny součástky spojené se zadní náprovou jsem rozebral a dokonale vyčistil...Problém ovšem stále přetrvává...
Prosím zkušené modeláře v tomto oboru o rady,děkuji moc :oops:  :oops:

2

Re: Zatáčení mini-z k jedné straně

zkus se podívat do diferenciálu...namazal jsi ho něčím?Může to dělat hustota oleje. :? klidně to může bít něčím co je víc utažené než má být.

3

Pokud tam mas standardni planetový diferencial, tak to na povrchu s nižší prilnavosti pri ostrem rozjezdu asi neodstranis, ani kdyz to sebelepe osetris. Na draze s dobrými gumami a prilnavosti to tak markatni neni. Řešenim je kuličkový diferenciál.

4

....Může to dělat hustota oleje....

Cením si snahy radit, ale ne vždy je dobré radit, aniž bych znal konstrukci MINI-Zetka!

.......

K odstranění problému bych zvolil tento postup:
1. zkontroloval bych nezkroucenost podvozku a hlavně dílu "H" (díl spojující zadní nápravnici s motorovým ložem s podvozkovou plošinou), popřípadě zkroucenost odstranil;
2. zkontroloval bych volný chod ložisek předních kol. Kola při otáčení nesmí drhnout;
3. zkontroloval bych vůle v řízení. U MINI-Z jsou vůle žádoucí a větších vůlí se vůbec neboj;
4. zkonroloval bych stupeň opotřebení zadních "pneumatik" a shodnost jejich průměrů, popřípadě "vyladil" jejich shodnost;
5. vyčistil bych planetový diferenciál (pokud nemáš kuličkový). S jeho mazáním bych si starosti nedělal. "Mastnota" nalepí špínu a převody pak jen ševinguješ a tím rychleji opotřebováváš. Přeci jenom je to model pro domácí-halové použití, takže mazat lehce, velmi lehce, je pro převody to pravé;

Osobně bych při tomto chování vsadil na zkroucenost podvozku s podezřením na zkroucené "Háčko". Ale mohu se mýlit. Chtělo by si to "ošahat" ....

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

5

tak ale neřikej mi že se ten diferáček nemaže. lol

6

No, olej tam rozhodně neleješ. Zde platí více, raději suchý a čistý, než špatně mazaný a ošetřený.  8)

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

7

Budes se divit, ale fakt nemaze. Sam Mini-Z mam a kdybych to promazal, bude to okamzite rachtat a vytvori se mi tam blato. Auto jezdi prakticky po podvozku, svetla vyska je mala a prach vleze vsude, neni to vubec nejak hermeticky uzavreny...

8

chlape,s tímhle sem se pral na micro t-mnohokrát sem měl rozebranej komplet diferák,vyčištěnej,furt to zabíralo více na jedno kolo.
A čím to bylo?oddělal jsem zadní kola,a na jednom kole velkej chcuvalec vlasů,chlupů a bůhví čeho,na druhém taky,ale míň,sundal jsem to,hřídelky promazal,a jelo to ještě o něco víc,ale hlavně rovně big_smile takže se zkus podívat na toto wink