1

Téma: Podložka pod hlavu HPI nitro star 18SS

Ahoj, jakou podložku pod hlavu můžu sehnat pro tenhle motor? Patří tam jen origo těsnění, nebo se může přidat i jiná podložka? Motor jde dost ztuha a rychle se uleje.

motor: http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=e … artNo=1617
těsnění: http://www.hpieurope.com/piw.php?lang=e … artNo=1795
manuál: http://www.hpieurope.com/manuals/pdf/10446.pdf (strana 41)

Nebo se můžu zkusit pustit do experimentu s alobalem a zvednout to provizorně?

Díky Martin

2

Re: Podložka pod hlavu HPI nitro star 18SS

pokud dobře vidím, tak je tam jak podložka, tak i těsnění, pokud je motor nový a jde ztuha, pak je vše v pořádku, pokud se uchlastvává, máš ho špatně seřízený, tak jej ochuď... Podložky se u některých motorů přidávají při záběhu...

3

Jsem začátečník. Podložkou bych si chtěl usnadnit startování, motor jsem koupil zánovní (cca 2l paliva), má dost vysoké komprese a s chudší směsí se hřeje. Tak jsem mu chtěl slevit, dostal jsem radu od modeláře letadel, že 0.2mm vypodložit usnadní startování - trochu více místa pro stlačení paliva a teplotu nebudu muset tolik dusit bohatostí paliva, protože to pak už kucká a netáhne.

Ulití si představuju tak, že v motoru je tolik paliva, že píst už nestlačí ve válci ten objem a nejde to protočit. Mám tahový startér, nerad bych si to utrhnul.

Z manuálu nejsem moudrej, jestli můžu koupit to tesnění ještě jednou a vejdou se mi podložky 2 na sebe, nebo jestli hledat nějakou náhradu 0.1mm podložku, ale zase nevím rozměr. Rozebírat motor se mi zatím nechtělo.

4

Podložkou si proti uchlastání nepomůžeš. Moc bych neexperimentovl a pokusil se ho pořádně naladit.

5

Podložkou si proti uchlastání nepomůžeš. Moc bych neexperimentovl a pokusil se ho pořádně naladit.

tak nějak...

6

Celý můj dotaz je o nastartování motoru! :-)

Omlouvám se za pojem uchlastání - já tím ale nemyslím stav, že motor běží a má tak sytou směs, že zdechne (snaha o uchlazení), ale když motor stojí a protožením nasucho natahuju palivo, tak když se motor zaleje moc, tak už s ním neotočím a nenastartuju. To bylo myšlené tou velkou kompresí, že nad hlavou je tolik paliva, že to už komprese nepustí a nejde startovat.

Jak se pozná, že motor nasál dost paliva a můžu nasadit žhavítko, aby naskočil?
Někdy mi naskočí na první cuknutí a někdy tahám a furt nic. Tedy usuzuju na palivo, kterého je buď málo nebo moc - karburátor nastavený na rozumný chod mám, tím se startování přece neřeší?

Startuju s vypnutým přijímačem a otevřeným plynem (natočím servo) na 1/3. V neutrálu to nastartovat nepořídím ani náhodou.

7

kdyz se ti prechlasta tak musis z motoru dostat palivo ven. treba odsrubuj svicku a protoc motorem tak aby vyprskalo palivo a pak zase nasrubuj svicku a uz snim pujde protocit. wink

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

8

Uchlastáním myslíme to, že se ti motor jak ti píšeš zaleje. Na tohle ti prostě žádná podložka nepomůže, protože to uchlastáš i pak.

Poznáš to tak, že se dívaš na hadičku s přívodem paliva. Hezky uvidíš jak jde palivo k motoru a jak bude u něj uvolni výfuk a startuj.

9

Je tu jeste jedna moznost jak snadneji nastartovat.Je to sice opruz ale funguje to skvele.Sice si trosku oblijes motor ale pokud ti nevadi ze ho obcas vycistis nez ti komprese polevi tak je to dobrej zpusob.
Proste povol o jednu otacku svicku.Az nastartujes tak ji dotahnes a mas klid.Kdyz jsem zabihal a nemel jsem vetsi podlozku tak jsem to tak delal.Trochu tlaku nad pistem ti ujde mezi zavitama svicky ale presto motor naskoci.Nesmis to povolit moc jinak ti to svicku vystreli panu bohu do oken:-)) To da rozum:-))))))))))))))))))))))))))))))

E-Revo brushless,E-Revo VXL,Revo platinum edition.Futaba 3PM 2.4 ghz,Hyperion EOS0610i Duo II
Fotogalerie