1

Téma: Motor do Savíka

Zdravím,
prosím o pomoc s výběrem motoru do savíka. Mám původně 3.5 RTR. Postupně vylepšuji a ted přišel i čas na výměnu motoru 21BB .  Mám pár favoritů potřebuji poradit pro ,který z nich se rozhodnout popř. jaký jiný by jste mi doporučili.  Nejezdím závody je to spíš na řádění za barákem ,ale samozřejmě chci kvalitnější ,výkonný motor za přijatelnou cenu. Tedy moje typy : LRP Z.28R , Nosram EVO.28, HPI K4.6 . Pokud bude te mít typ i na jiný motor rád ho přivítám.   Za reakce Děkuji

2

Re: Motor do Savíka

koupil bych  LRP  je  to sakra   silnej motor  a klukoj  co sem ho zabyhal  do LST tak slape  jak  hodinky a ta  sila  je neuveritelna

3

Pokud tam máš původní diferáky, tak tam silnější motor nedávej!

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

4

Já jsem udělal výbornou zkušenost s LRP Z30.
Doporučuju Petr

Spektrum DX3R a DX3E, Truggy HB D8Te, Strada XT, CR-01 Toyota Landcruiser.
http://balzac.rajce.idnes.cz/

5

Původní Diferáky tam už nemám dal jsem z  X verze. pokud by byl problém i s nimi vyměnil bych je za ty nepřůstřelné.

LRP Z30 jsem taky uvažoval ,ale nevím jestli už v tom bude takový zásadní rozdíl mezi Z.28  pro porovnání  LRP Z.28R - 8+1 port ,3.84HP,33500 otáčky, LRP ZR.30 - 5+1 ,4.12HP,33200 otáčky.  A co jsem tak procházel moc shopů LRP Z.30 nemají  sad

6

Jeste co mi bylo doporuceno je motor od RB.Maji svuj typ primo pro monstery.A nasel jsem i set pro Savage:)
http://www.rbproducts.com/mainEn.php?part=Products&AR_Stat04=RB%20CONCEPT&PProduit=E01909-000130/H

7

RB vypadaji taky parádně jen už je to malinko vyšší cenová kategorie sad

8

LRP a Nosram jsou stejné motory.
Dal bych tam maximálně tu osmadvacítku. 30 Už je zbytečně přemotorováno. Když se ta osmadvacítka LRP vyladí, tak je to neřízená střela.

9

A co STS? Jak jsou na tom motory STS. Má s tím někdo zkušennosti?

To že jsem paranoidní neznamená, že po mně nejdou.
Savage SS BigBlock 4.6 Kit
LOSI 8ight 2.0 EU - Novarossi TORO NERO .21

10

No, tady na foru sem párkrát četl, že s nimi mají lidi akorát trápení. U nás jezdili kluci jednadvacítky v buggy a nestěžovali si.

11

STS nic moc.Nosram monster 28EVO  je tak silnej že ti ukroutí poloosy nebo zničí dif big_smile
Ani jsem ho nenaladil na 100%,není to potřeba.Ladí se dobře.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

12

Vidím to tedy na LRP Z28.R , nebo Nosram EVO.28  uvidíme dle dostupnosti. Podle parametrů mi vycházejí uplně stejně.  Ještě bych potřeboval poradit vyfuk k těmto motorům . Co máš za výfuk na tom Nosramovi ?

13

Ty motory jsou totožné!!! Kamarád má už asi 3 Z28.R (z toho jednu verzi pro truggy) a jezdí výfuky JP.

14

a co to udělá ze standardním hliníkovým výfukem ze savage X ss, zkoušel to někdo?

Losi Desert Buggy XL 1/5 4WD
Nitro 1/8 HPI Savage X SS K4,6
Nitro 1/10 OFNA Hyper GPX4

15

Mám k tomu standart výfuk od LOSI a fachá to normál.
Pojede to asi s každým výfukem,když to podle něj naladíš.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

16

Tak objednán LPR Z.28 . Budu tam prozatím nechávat výfuk z 3.5 a uvídíme. Až dorazí dám vědět jak to šlape. Díky za názory

17

s tim vyfukem to bude nedoladitelne...  kup vyfuk od editu, s tim to slape skvele.. a pokud jiny vyfuk tak hlavne takovy, aby nemel tu plastovou spojku...

18

Zdravim chtel sem se zeptat jestli jde do savage X motor mach 28. http://www.zbozi.cz/p657475-motor-mach- … %20Monster

19

Mněl by tam jít, ale ze zkušenosti motory HoBao moc nevydrží

20

diky za radu.