1

Téma: Sundání ráfků z disku u M/18

Stala se mi taková nemilá událost. Nasadil jsem gumy, přilepil k X ray ráfkům a nasadil  na unašeče. Někde mi steklo lepidlo (určitě málo) a zateklo někde mezi ráfek a unašeč. Teď mi to nejde sundat. Je nějaký způsob, jak ten vteřiňák povolit bez poškození celého kola ? Jasně - můžu odvrtat disk, povolit šroubek a je to. Ale jde mi o záchranu unašeče. Díky za radu lidi smile

2

Re: Sundání ráfků z disku u M/18

Řešil jsem tohle před týdnem. Záleží kde se ti ten vteřiňák dostal. Já ho měl na jednom místě na obvodu u vnitřní hrany disku (přichytlo se to tam při lelení prasklýho disku). Pomohl ostrý a tenký skalpel. Jestli ale máš vteřiňák všude a nebo někde víc v celý ploše, tak nevím, nevím.... sad

3

Řešil jsem tohle před týdnem. Záleží kde se ti ten vteřiňák dostal. Já ho měl na jednom místě na obvodu u vnitřní hrany disku (přichytlo se to tam při lelení prasklýho disku). Pomohl ostrý a tenký skalpel. Jestli ale máš vteřiňák všude a nebo někde víc v celý ploše, tak nevím, nevím.... sad

To určitě nemám. Nepomohlo by to dát do teplé (nebo vařící) vody ? Pak by to mohlo taky povolit.

4

Taky se mi stalo neco podbneho. Nakonec jsem to resil tak ze jsem rozrizl disk a z unasece ho oloupal - disk to neprezil ale unasec je vporadku.

5

Taky existují "rozlepovače vteřiňáků" možná by to šlo použít ale je třeba zkusit aby to nežralo hmotu disků a kol. Teplota na vteřiňák učinkuje, ale bohužel taky asi stejně dobře na plast kola sad

6

Každopádnš díky za rady...

7

POZOR rozlepovac lepta hmotu disku - aspon ten co jsem zkousel.

8

Sláva, už jsem to z toho dostal smile