1

Téma: Podlozka pod hlavu

Zdravim vsechny.Stala se mi nemila vec.Mam MT od Protechu s mororem VX18 a povolila se mi u nej hlava a zrejmne ulitla podlozka.V manualu je vyobrazena a ja ji tam ted nemam.Muze mi nekdo poradit jak vysokou podlozku a z ceho ji udelat?Diky

2

Re: Podlozka pod hlavu

Zkus original podlozku od Protechu 0,1 nebo 0,2 mm. Jinak ji lze i vyrobit, nekteri kluci ji delaji z nekolika vrstev alobalu, ale original stoji par korun. Tam kde jsi auto koupil by jsi ji mel urcite bezproblemu koupit

3

Dikes za radu kupoval jsem o  hangaru v Letnanech ale prinesl jsem si rachoty Al plech 0.1 i 0.2 tak to zkusim vystrihnout a uvidim.Jeste jednou diky.

4

Stejne si ale myslim, ze je celkem vylouceno aby ti ta podlozka sama odsebe ulitla. Pokud by byla hlava povolena tak aby se ta podlozka snad pretrhla a pak se nejak vyklepala, tak by tam musela byt takova skvira ze ti ten motor nemohl vubec jet. Sam pises ze jsi to koupil v Hangaru z druhe ruky, spise tvuj predchuce podlozku odstranil. Ale budiz, pokud ji chces udelat sam tak to prubni, pokud se ti to nepovede tak ji koupis v Praze treba v Krizikove u Patrika.

5

Podložka pod hlavou nie je bezpodmienečne nutná. Starší vybehaný motor podložku pod hlavou nepotrebuje, nakoľko je kompresia už aj tak dosť nízka. Účelom podložky je v podstate zväčšiť spaľovací priestor a tým znížiť kompresiu u nového motora. Taktiež je nezmysel vyrábať podložku doma, jej cena nie je vysoka.

6

Presne jak rika Rogi, jeste doplnim, ze vetsinou sou podlozky z medi stejne jako podlozky pod svicku z duvodu, ze med je mekka a pri dotazeni hlavy nebo svicky se podlozka vytvaruje a prizpusobi nerovnostem ktere obrabenim bloku nebo hlavy vznikaji.

7

Já jsem viděl zatím v prodeji i na motorech přímo z fabriky hliníkové podložky. A prošlo mi jich rukama dost. První měděnou jsem měl na motoru od HPI, ale ta byla na doladění kompresního poměru. Jinak všude se dávají hliníkové a zároveň slouží jako těsnění. Jestli jsi podložku neměl, tak ti sama nevypadla, ale někdo před tebou ji odstranil.

8

V hangaru jsem to sice koupil ale bylo fungl novy.Jj jak rikas De-klain vubec mi to nejelo a tak jsem prisel na to ze mam povolenou hlavu ale driv mi to behalo bez problemu dobre.

9

omlouvam se ti dk_line zmastil jsem ti nika.

10

ja mam na motoru dokonce dve podložky jednu mnedenou a jednu hlinikovou 0,15 , 0,3 když už tu mluvite o kompresnim pomeru jakej je idealni kompresni pomer u techto nitro motoru do jak velkeho sniženi se mužu pustit?