1

Téma: Baja Buggy 1/6 motor 23ccm RTR

zdravim vsechny modelare,chtel bych se opta na toto auto na tehle strance. http://www.rcmodelex.cz/rcmodelex/eshop/1-auto-1-4-1-5-1-6/0/5/25-Baja-Buggy-1-6-motor-23ccm-RTR
vim neni to original je to replika ale myslim si ze by to mohlo neco vydrzet .. chtel bych si ji koupit. ale nic o ni nevim. takze tady bych se chtel neco dozvedet.. wink

2

Re: Baja Buggy 1/6 motor 23ccm RTR

dozvis se pokud budes hledat, uz se to tu resilo nekolikrat......

1:5 MCD RRV4 Czech limited, 1:5 HPI Baja 5B SS s trochou tuningu - to je minulost, 1:10 Mex-II D-110 version FULL-PRO, 1:10 Axial SCX D90........
http://buggycz.rajce.idnes.cz/

3

Projdi si vlakno Baja. Je tam neco i o klonu

4

V tom vláknu je "velký kulový..." čtyři-pět odpovědi, v podstatě jenom dohady, s informační hodnotou takřka nulovou..
A to je dobrá třetina z nich o té ženské, co to drží (na fotce ve vláknu).

V podstatě ta "Baja" je nějaký, asi čínský koln HPI Baji. Podle dostupných informací by měly být díly kompatibilní s díly od HPI.
Co je tam za motor - značku, se mi nepodařilo vyrazit ani z prodejce - dovozce. Ani jsem se nedozvěděl, jestli je ten moto z hlediska dílů shodný s motory, co se dávají do originálu, nebo s jinými, např Zenoah a podobně..
Takže zase nic. Serva tam budou asi nějaká GWS "Ťamani" je cpou všude.

Závěr:
- Díly budou horší kvality (čínani mají problém s materiály), ale časem se vymění za originály.
- Motor, těžko říct, co je zač a jestli půjde opravit, nebo vylepšit s použitím  běžně dostupných dílů. I když moddélářské motory mají dobré..
- Serva - asi brzo odejdou, pokud vůbec budou stačit - výměna dřívě, nebo později je nutná.
- Soupravu neřeším, většinou každý nahradí svojí..

Sečteno podtrženo, těžko říct zda se to vyplatí, závěr si musí každý udělat sám.. 8)

FG Baja 2WD, MTA4-S28 a další....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/

5

Jo, abych nelhal, jedna informace ve vláknu je... lol
Má to plastová kola převodů, takže zase výměna nutná..

FG Baja 2WD, MTA4-S28 a další....
http://vscharlie.rajce.idnes.cz/

6

No já bych uved jen takovej příklad.
Co musíš na Baje vyměnit po deseti hodinách jízdy, na klonu musíš vyměnit v postatě hned. A co na Baje neměníš tak na klonu vyměníš po deseti hodinách jízdy. No a nakonec zjistíš že máš doma Baju akorát tě vyšla o 5000 víc a měl si spoustu problémů. Gratuluji
(je to jen ničím nepodložený příklad, jen můj osobní pocit a měl sem touhu se o něj podělit)

7

No ,v podstatě souhlasím s Vendousem. Co se týče podvozku, tak to bych neměl zas takovej strach.Stejně časem tyto díly vyměníš za originál HPI,protože  tyto díly čas od času prostě odejdou. Spíš bych měl strach z motoru nebo převodovky. Prostě původ těchto dílů pochybný a nedohledatelný. A jak znám požírače rýže( lol ), tak to bude udělaný na co nejmenší finanční náklady a tudíž ta kvalita bude pokulhávat! A co se týče té elektroniky, tak si taky nejsem jist co snese! Jsou asi dvě možnosti! Bud ti to pofrčí a ušetříš zhruba 10.000,- ! A nebo spíše a to je ta více pravděpodobná varianta se ti to bude "lidově řečeno srát" a nakonec zjistíš, že jsi do toho utopil víc peněz než do originálu!
Přirovnal bych to asi tak! Když jsi jdeš něco koupit na tržnici k Větnamčíkům,tak taky nevíš co od toho můžeš čekat! Taková sázka do loterie. Ale na druhou stranu-Čínani postavili "Velkou Čínskou zed" a ta jak známo ,stojí do dnes! lol  lol

8

jo dekuji za odpovedi. vsichni tu mate pravdu... no co ja sem se jeste dozvedel jinde tak motor by mel byt normalni takze by mel jit tunit..ale i u originalu se cas od casu neco (posere) at to sou ramena nebo neco jineho... ale ten zbitek no.. nevim myslel jsem ze bych tam potom dal jinej motor tu 26ccm... no jestli jeste nekdo vite neco o tomto aute tak sem napis te budu rad

9

Jo serese to už se to tu probíralo snad 100x  všem odešli převodovky dvoum odešel motor.Spracování je děsný neseděj díry na šrouby zadní hlavní plato je máslovka model za ty peníze nestojí....mužu ti dát telefon na člověka co ji koupil páč měl tak hluboko do kapsy a ted do ni vykrvácel takovejma penězma že by měl za to 2x origo baju Hpi.

10

noha:
zdravim tak  mi teda prosim dej to cislo na toho chlapa posli mi ho do SZ.. dik

11

kontaktuj uživatele Daniell....prozatím smile