1

Téma: Carson CE-4

to hufnagl:
V jiném příspěvku jsi zmiňoval, že vlastníš podvozek Carson. Lze pro něj použít náhradní díly Tamiya TT-01? Co obsahuje v základu? Díky.

2

Re: Carson CE-4

Nerad bych se dopustil nějaké negativní reklamy, ale Carson v základu má oproti TT-01 zrcadlové rozpoložení. Je na spoustu ohledů betelnější, ale použité kovové části nejsou z tvrdokovu (blátová ocel se to myslím nazývá). Zrcadlově se musí točit i motor, z čehož mi hrůzou běhá mráz po zádech. Jsou tam v základu olejové tlumiče, které mi při nedávné generálce připadly jako jednorázovky. Netuším jak korektně vyměnit "o"kroužky. Je to cca o 600g těžší než TT01, ale jízní vlastnosti celkem dobré. Po nahrazení standardních součástí v zavěšení kol se i vůle dostanou do mezí normálu, ale celkové doporučení nebudu veřejně uvádět. Můžu jen říct, že úplné zklamání to není a vzhledem k hlavnímu programu firmy se to dalo čekat. Trochu víc to žere, míň to jede, ale pro děcka do kroužku to snad bude nazačátek stačit. O záměně dílů bych neuvažoval v žádném případě.

3

Tvrdokov se na autech nepouziva, zrejme si myslel kalenou ocel

4

Díky, to mi docela stačí. Uvažoval jsem o tom podvozku (z důvodu "exotičnosti") ve spojitosti s rc rally a proto mne zaujala ta zmínka o podobnosti s TT-01. Za téhle situace ale raději zvolím nějakou klasiku. Ušetřený čas budu věnovat tréninku a ušetřené peníze .... wink

5

Moudré rohodnutí.

6

Tvrdokov se na autech nepouziva, zrejme si myslel kalenou ocel

Je celku jedno co jsem myslel, podstatné je to, že i ty plastové kardany na TTčku jsou pevnější a trvanlivější.
mmj. Xray snad používá kalenou pružinovku, což myslím je tvrdokov. (možná) no prostě to něco vydrží. Metalurgie mi nikdy nešla, tak nevím co je co.

7

ne, porad je to jen kalena ocel

tvrdokov je slisovany a sintrovany kovovy prasek
vyhody: velka tvrdost
nevyhody: relativne krehke

8

Jdi do TT-01. Lepší provedení a lepší dostupnost náhradních dílů. I cenově. Carson jsem měl možnost taky vidět - neuvažuj o něm.

9

ne, porad je to jen kalena ocel

tvrdokov je slisovany a sintrovany kovovy prasek
vyhody: velka tvrdost
nevyhody: relativne krehke

Je to možné??? Tak mladý člověk a takové spektrum záběru? Co sakra žereš, že toho tolik znáš? Já sned budu uset zpátky do školy  roll

10

wink))