Téma: Carson CE-4
to hufnagl:
V jiném příspěvku jsi zmiňoval, že vlastníš podvozek Carson. Lze pro něj použít náhradní díly Tamiya TT-01? Co obsahuje v základu? Díky.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
to hufnagl:
V jiném příspěvku jsi zmiňoval, že vlastníš podvozek Carson. Lze pro něj použít náhradní díly Tamiya TT-01? Co obsahuje v základu? Díky.
Nerad bych se dopustil nějaké negativní reklamy, ale Carson v základu má oproti TT-01 zrcadlové rozpoložení. Je na spoustu ohledů betelnější, ale použité kovové části nejsou z tvrdokovu (blátová ocel se to myslím nazývá). Zrcadlově se musí točit i motor, z čehož mi hrůzou běhá mráz po zádech. Jsou tam v základu olejové tlumiče, které mi při nedávné generálce připadly jako jednorázovky. Netuším jak korektně vyměnit "o"kroužky. Je to cca o 600g těžší než TT01, ale jízní vlastnosti celkem dobré. Po nahrazení standardních součástí v zavěšení kol se i vůle dostanou do mezí normálu, ale celkové doporučení nebudu veřejně uvádět. Můžu jen říct, že úplné zklamání to není a vzhledem k hlavnímu programu firmy se to dalo čekat. Trochu víc to žere, míň to jede, ale pro děcka do kroužku to snad bude nazačátek stačit. O záměně dílů bych neuvažoval v žádném případě.
Tvrdokov se na autech nepouziva, zrejme si myslel kalenou ocel
Díky, to mi docela stačí. Uvažoval jsem o tom podvozku (z důvodu "exotičnosti") ve spojitosti s rc rally a proto mne zaujala ta zmínka o podobnosti s TT-01. Za téhle situace ale raději zvolím nějakou klasiku. Ušetřený čas budu věnovat tréninku a ušetřené peníze ....
Moudré rohodnutí.
Tvrdokov se na autech nepouziva, zrejme si myslel kalenou ocel
Je celku jedno co jsem myslel, podstatné je to, že i ty plastové kardany na TTčku jsou pevnější a trvanlivější.
mmj. Xray snad používá kalenou pružinovku, což myslím je tvrdokov. (možná) no prostě to něco vydrží. Metalurgie mi nikdy nešla, tak nevím co je co.
ne, porad je to jen kalena ocel
tvrdokov je slisovany a sintrovany kovovy prasek
vyhody: velka tvrdost
nevyhody: relativne krehke
Jdi do TT-01. Lepší provedení a lepší dostupnost náhradních dílů. I cenově. Carson jsem měl možnost taky vidět - neuvažuj o něm.
ne, porad je to jen kalena ocel
tvrdokov je slisovany a sintrovany kovovy prasek
vyhody: velka tvrdost
nevyhody: relativne krehke
Je to možné??? Tak mladý člověk a takové spektrum záběru? Co sakra žereš, že toho tolik znáš? Já sned budu uset zpátky do školy
))
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.