Re: Robbe Mini Rave 1:18 Brushless
nee vubec 3 hodky cekat nez se mi nabije jedna pack a az bude naibtej zacne chcat a ja muzu jezdit mozna tak doma po koberci, to jedno ale rozhodne bych prikoupil packy a budes mit po starostech
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
nee vubec 3 hodky cekat nez se mi nabije jedna pack a az bude naibtej zacne chcat a ja muzu jezdit mozna tak doma po koberci, to jedno ale rozhodne bych prikoupil packy a budes mit po starostech
Tak většinou nabijim až po ježdění. Tak mi delší čas nevadí.
POZOR! Kryt na ASSO R18 z Thetoyz nejde na Minirave použít, ani po celodení upravě a vyteklejch nervách... Končím s tímhle SHITEM, Robbe si za tohle zaslouží zkrachovat. Nechat odkryté převody na teréním autě může jen imbecil. Jdu si koupit Revo 1:16!!! :evil:
Poradte mi někdo jaké pneumatiky (do ,,terénu") ale ne original od Robbe pasují na Mini Rave.A pokud bych sehnal jiný rozměr (vnější větší průměr) bude to dělat neplechu krom toho že to pojede pomaleji? Zatím se mi podařilo sehnat akorát ty originál s těma čudlíkama ale s tim nic nevyjedu hned se zahrabu a hlavně jsem je už sjel.
Do terénu např. Pro-line Dirthawg, ale nevim jestli to bude pasovat na ten původní disk, ty bych radši koupil taky od proline.
ahoj,
takže myslíš,že tam pujdou kola třeba z Mini Desert Truck od Losi?
U jednoho prodejce maj moc pěkný vzorek.Ted jsem konečně dostal peníze a Wilík mě už moc nebere,radši bych nečo svižnějšího tak jsem o tomhle začal přemýšlet.
Pokud to má stejnen disk jako mini-t tak jo. U většiny menších 1/18 offroadů se dají zaměnovat pneu (mini-t, rc18t, m18t a možná i další)
Jestli ti mužů poradit, tak tohle si fakt nepořízuj... Docela dobrý auto, ale pár drobností z něj dělá nepoužitelný zmetek...
Proč ne,já si myslim že Robbe dělá dobrý modely.Jestli je problém kryt převodů,hruška difu nebo servosaver tak to rozhodně nejsou věci které mě od něj odrazují.
To: roma.82
Ten kryt je vážně problém... sjedeš ze silnice do terenu a do minuty stojíš se zaseklím kamínkem (větvičkou, šterkem, pískem, prostě čímkoliv drobným) mezi převodama, takže vyndáš šroubováček a čistíš... upororňuju že to nejde snadno a rychle. Vyčístíš, vyjedeš a do minuty stojíš znova... Já si takhle ježdění moc nepředstavuju, nehledě na to, že ozubená kola mám už uplně vylágrované... Ten model je spíš onroad, ale na silnici moc nesedí. K tomu připočti pravděpodobnou výměnu, reklamaci servosaveru. Raději bych si za caa. 6tisíc koupil e-revo 1:16. Já byl ze začátku z Robbe nadšenej a dost ho tu obhajoval. Ale to bylo v zimě, kdy jsem jezdil tělocvičnu, jak přišlo jaro, já vyrazil ven a byl konec... Dost jsem doufal že to vyřeší ten kryt z RC18, ale nepasuje, tak ted váhám co dál? Vyrábět složitě kryt doma? Prodat? Vyhodit? Koupit silniční gumy a jezdit na parkovišti? Ale budu rád když se k tomu tady vyjádří i jiní... Třeba jsem jen zaujatej, nebo neumím jezdit bez odletujících kamínků od kol...
asi máš pravdu já nevim jak ten kret má vypadat,tasi tedy e-revo ?
Já jsem si ten kryt vyrobyl ze školní folie, naohejbal, svařil pájkou a za chvilku byl kryt na světě.
EDIT: Ale e-revo 1/16 bude určitě lepší, o tom žádná!
To: Filip 12
To zní zajímavě... z jaké folie konkrétně? Takové té tuhé průhledné? Asi se do toho také nějak pustím, je mi líto zahodit tolik práce a peněz... Už jsem si udělal lak na karoserii a led osvětlení, ktomu chlazení motoru a skvělé baterky...
V terénu jsem toho moc nenajezdil protože jak píše dovi tak stačí když je prašná cesta a hned se zaseknou převody nehledě na to že pokud je na zemi víc kamínků a větviček tak to moc poskakuje a jezdíš sem a tam.Na trávě se dá jezdit pouze pokud je čerstvě posečeno protože jinak se drhne podvozkem o zem.Když to vezmeš na asfalt a jezdíš ve smyku tak ty original gumy jsou během půl hodiny bez těch špuntů.(chápu že na to asi nejsou stavěny).Nejlepší by byl asi terén skládající se z uježděné hlíny nebo něco podobného.Jinak až na ty problémy se servem a servosaverem jsem moc spokojenej akorát sehnat pořádný gumy do terénu a nějaké speciály na asfalt (dejte někdo nějaký tip co pasuje a pokud to půjde odkaz na výrobce nebo prodejce) pokud napíšete zkratku tak to asi nenajdu jsem začátečník.
To: Filip 12
To zní zajímavě... z jaké folie konkrétně? Takové té tuhé průhledné? Asi se do toho také nějak pustím, je mi líto zahodit tolik práce a peněz... Už jsem si udělal lak na karoserii a led osvětlení, ktomu chlazení motoru a skvělé baterky...
Taková jak se vloží do učebnice a píše se na ní tužkou.
2: petrhph
na asfalt třeba tyhle:
http://www.prolineracing.com/p-305-road-rage-street-118-tires-2-for-front-or-rear.aspx
a do terénu:
http://www.prolineracing.com/p-303-dirt-hawg-all-terrain-118-tires-2-for-front-or-rear.aspx
http://www.prolineracing.com/p-302-bow-tie-off-road-118-tires-2-for-front-or-rear.aspx
Tak jsem jezdil jak drak až jsem ubrousil poloosu v náboji kola(obj. číslo 20370022 cena cca 180kč)Už jsem objednal novou ale dodací lhůta je 10 dní.Je zajímavé že ostatní 3 jsou zcela netknuté.Možná bude problém v náboji (obj.číslo 20370020 cca 230kč)ale to se uvidí až tam dám tu novou poloosu.Na první pohled nic špatného na náboji není vidět.
A měl si tam tu pružinku?
Pružinka tam byla ale když jsem ji porovnával s ostatníma tak se mi jeví že je měkčí a kratší tak jsem jí pro jistotu objednal taky (obj č 20370023 cca 20kč) o tom jsem se zapoměl zmínit.A ještě než došlo k této závadě tak jsem jezdil v trávě a nastavil jsem podvozek do nejvyšší polohy tím myslim že jsem posunul tlumiče (kulové čepy jsem přešrouboval na nápravách blíže ke kolu) tak aby bylo břicho auta co nejvyšší.Tím pádem asi byly poloosy nejvíc vysunutý ze svých uložení protože kola jsou nejvíc prověšeny.
Nevíte někdo o nějakém obchodě kde prodávají náhr díly na minirave bez toho aby to musely objednávat z německa (prostě aby to měly skladem) a trvalo to min 10 dnů (jak za komunistů) Nejlepší by byl obchod na trase směr Teplice - Zlín. Jedeme na dovolenou a chybí mi poloosa.
V podstatě jsou téměř všechny náhr díly na objednání a čekat nic nemaji skladem je tahle situace jenom u mini rave nebo to je i s jinýma značkama?Nejlepší by byl nějaký kšeft okolo Zlína Moraváci nevíte o nějakém?
Dík Petr
U některých značek více, u některých mene. Nejlepší je udělat si zásobu nejkritictejsich dílů. Asi stojí za zminku, ze 1/10 modely jsou o poznání odolnější než 1/18.
Tak se s vámi loučím. Dnes jsem definitivně vyřadil MiniRava z vozového parku a přešel na Erevo. Přeju hodně hezkých zážitků při ježdění a snad občas zavítám, s Ravem jezdí ještě můj nevlastní syn, tak bude co řešit :-)
Udělal jsem si redukce z 8mm šestihranu na 12mm šestihran a tím jsem vyřešil problém se sháněnim pneumatik a ráfků na mini rave 1:18. Jsou sice trochu větší ale vejdou se tam v pohodě.Ještě jsem to nezkoušel protože jsem ubrousil hrušku v diferenciálu.
to petrhph
Ahoj, tak jak jezdíš? Máš fotku auta s těma většíma pneu?
Tak už jsem s tim jezdil a od té doby už jsem tam ty original pneu ani nedal.Je to parádní svezení hlavně v terénu (na trávě) tam kde se s origo pneu už nedá jet tak ty větší z 1/10 to zvládají zcela bez problémú.Zatim mám redukci z toho šestihranu 6mm na 12mm provizorní z teflonu ale už jsem si sehnal 12mm šestihran tak až seženu soustružníka tak to udělam přesně.Kdo umíte umístit fotky tak mi pošlete email a já pošlu fotky aby se zde umístili.Z počítačem to moc neumim.Akorát potřebuju trochu času jsem čerstvě zaměstnaný a nestíham.
A ještě mám dotaz udělal jsem si na chladič motoru ventilátor má cenu dát ventilátor i na regulátor?