51

Re: Robbe Mini Rave 1:18 Brushless

Tak ta rychlost se většinou řeší tím, že míň mačkáš plyn, ta spoušť má víc poloh, než jen dvě  lol A až se naučíš jezdit krokem, můžeš přidávat. Servo jsi měl reklamovat. Pozor originál od Asso můžeš použít(je lepší, ten originál od Robbe je fakt sra... , už dvakrát jsem reklamoval), ale musíš použít jiné táhlo řízení.

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

52

sice to ma ucel ale je to pekna cipovina, kdyz neumiz jezdit s rezervou tak to je pak tezky, pokady se da jezdit pomalu viz moje video

http://www.youtube.com/watch?v=h-S0iIXtYZI
http://www.youtube.com/watch?v=wl99KQZa7H8&feature=related

a to kdyby ste tam dali mongose tak se vam to rozleti ani nevite jak

53

Tak ta rychlost se většinou řeší tím, že míň mačkáš plyn, ta spoušť má víc poloh, než jen dvě  lol A až se naučíš jezdit krokem, můžeš přidávat. Servo jsi měl reklamovat. Pozor originál od Asso můžeš použít(je lepší, ten originál od Robbe je fakt sra... , už dvakrát jsem reklamoval), ale musíš použít jiné táhlo řízení.

máš na mysli originál co je na modelu při koupi (to je sra...)nebo originál servo náhr díl u kterého píšou že má kovové převody tak to nekupovat

2x Savage Flux, mini rave 1:16, 1 vrtulník a pár letadel

54

Špatný je to servo od výroby. Vytrhává se šroub, který drží pružinu. Asso má jiný princip pružiny, ale táhlo (protikus) které vychází ze servosaveru má jiný tvar....

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

55

tak ted jsem z vas zmatenej co se vam se*e v tom servo ? nebo servosaver

56

Hroníku uznávám že je Shark lepší (a dražší) ale určitě nejede v základu 75 Km ( 1:18 )  sad

57

U mě je servo v pohodě, zlobí servosaver. A podle popisu nymous taky, ale trochu jinak...

58

to my chces rict ze ten **** jeden 75 ? to asi nee

59

mne jde jenom oto abych vam trosku vysel vstric nevim co se vam tam porouchava shark mel taky svoje chyby.

Tak co tje tam teda spatnyho servo ? nebo servosaver

60

Popořadě. Minirave jezdí 50Km, ale ty jsi napsal že pán jezdil se Sharkem o polovinu rychleji, to jest 75. A myslím že oba máme problem se servosaverem.  Jinak děkuju za tvou snahu a vnímám jí pozitivně...

61

Dobrý den,

dekuji za info:

Jen pro upřesnění,  co se rozbilo:

servosaver - ohlodal se mi vevnitř tisícihran nebo jak se to jmenuje - servo prostě prokluzuje v tom servosaveru. Nevim proc - myslim, ze jsem se k tomu choval opatrne. Ale jak jsem uvedl, jsem uplny začatečník a ta rychlost je pro mne trochu vysoká.

Ještě mne napadlo, že se to stalo, když jsem zkoušel jezdit v zimě při cca -3°C... Vlastně jsem nikde nenašel omezení na teplotu a mám pocit, že takové vozidlo by mělo něco takového snášet bez problémů... Jezdí se s autíček i na sněhu?

Páčku na plyn jsem si něčím obmotal už v zime, to docela pomohlo, ale přeci jen, pak už je to víc o tom jede/nejede, leda že bych měl v prstu taky nějaký "mikroservo" :-)

Zkoumal jsem, jestli se nedá nějak nastavit regulátor (zdá se, že u těch lepších toho jde spousta), ale pro MR-BL-ESC jsem nic nenašel.

Z vašich doporučení tedy děkuji především za kontakt na toho pana opraváře, myslím, že to bude nejrozumnější postup pro joudu, jako jsem já.

Děkuji a hezké poježdění (a moc se nehádejte, ono jestli to jezdí 50 nebo 75 je fuk, hlavně, že to jedzí hezky a že nepokosíte manželce kytky v záhonku ;-) - pokud jsem způsobil nějakou diskusní smršť, tak se omlouvám)

Váš

Zdeněk

62

Špatný je to servo od výroby. Vytrhává se šroub, který drží pružinu. Asso má jiný princip pružiny, ale táhlo (protikus) které vychází ze servosaveru má jiný tvar....

Tak přesně jak to píšeš vytrhl se mi ten šroub co drží pružinu servosaveru.Jsem začátečník tak tomu tolik nerozumim.Ale jak jsem psal o několik stránek dřív tak ten šroubek se vytrhl během prvních několika minut jízdy a od té doby je to v servisu takže možná až opraví servo tak bude následovat servosaver.V servisu do kterého jsem volal tak mi řekl že tam dá silnější šroubek a ten uvnitř zalepí ale to znamená asi že pokud se to znovu rozbije tak budu muset koupit nové servo i servosaver :?: Pokud bych chtěl mít od serva a servosaveru pokoj můžete mi někdo zkušenější napsat co si mám přesně objednat (obj.čísla) a kde aby to pasovalo a aby to vydrželo?Bohužel právě že tomu tak nerozumim tak mi nestačí říct servo nebo servosaver od asso protože tam jich je hromada ale pokud budete někdo zkušenej ochoten poradit přesneji tak budu a nejen já velice vděčný za pomoc. :oops:

63

Myslim že se nehádáme, to je jen diskuze  big_smile Každý má svoje autíčko rád a tak ho brání, nebo vychvaluje podle situace. Minirave je za ty peníze slušný auto. Má jen dvě slabiny: ten servosaver a chybějící kryt na převody. Výrobce ušetřil pětikorunu za plastovej výlisek a zvnikl tak frustrující problém. Řešením je dokoupit komlikovaně kryt.

64

Dá se ten kryt sehnat i někde v čechách mám pocit že objednávat ho někde z émeriky nebude asi nejlevnější.(na kolik to vyjde)Možná by bylo řešení že by to objednal jeden člověk a pak by to rozeslal wink

65

To petrhph
Já mám dva Minirave a u jednoho ten servosaver zatím drží v pohodě, ale u druhého se kterým jezdí nevlastní syn je to stále špatné. Poprvé u Pecky opravili, jen tak že šroub zašroubovali zpět a zalepili, to vydrželo 2 minuty jízdy. Podruhé měnili cele nové servo i se servosaverem a po 10 minutách se to znovu vytrhlo. Pak to udajně poslali do servisu do něměcka a vrátilo se to s původním servem ve kterém byl ale větší šroub a teď už to měsíc drží. Tak nevím, do výměny za nový lepší se mi zatím moc nechce. Pokud budeš něco objednávat, tak si na oprázku ověř, jak je sevosaver řešenej, asi k němu budeš muset vzít táhla řízení, nejlíp rovnou kovové

66

Ten kryt jsem v čechách hledal horemdolem, ale nic. Ze států to moc drahé není, ale bohužel ani po dvou měšících nedorazil a prodejce ( The toyz. com) mě ted odbívá že si ho mám přes poštu dohledat. To je fakt super přístup, takže na ně dál tlačím...

67

Dnes jsem mluvil s panem Marhounem který má autorizovaný servis na minirave a tak prý moje autíčko opravil.Šroub který drží servosaver v servu zalepil a na servosaver který často odchází má fintu a to tu že mosazné pouzdro ve kterém se pohybuje hřídelka tak to zvětší (použije vrták 5.2mm a trochu ho mázne.Potom se tato hřídelka lépe pohybuje a zlepší se funkce servosaveru (pohlcovat nárazy od kol).
A tlumiče jeden nešel zmačknout a druhý vytekl tak vyměnil za nové.Vše proběhlo v rámci záruky.
S tím servem a servosaverem má prý bohaté zkušenosti a prý se mu už nic od něj opravené nevrací.Tak snad to někomu pomůže.A pokud by vám prodejce nechtěl uznat nějakou závadu tak mu zavolejte on to posoudí a když usoudí že je to na reklamaci tak budto to pošle prodejce a nebo se to dá poslat přímo jemu s ůčtenkou a on to vyřeší.

68

hmm nejednodusi bude asi nove servo za 500-1500, a pouzit nejaky jiny servo saver

69

Mám pěknou smůlu.Včera mi přišlo opravené auto ze servisu tak jsem ho byl projet naštěstí servo a servosaver drží ale doma jsem chtěl dobít baterie ale bohužel přestala fungovat nabíječka tak jsem opět utíkal do prodejny s reklamací.Mám ale štěstí že to mám 10 min pěšky.Nedovedu si představit že bych si ho koupil přes internet a řešil vše co mě potkalo poštou.
Šéf z prodejny tam včera nebyl tak jsem zvědavej jak dlouho se to bude řešit.Nemáte někdo typ na nějakou kvalitnější a rychlejší nabíječku?Jednu baterku ta originál nabíječka nabije za 3hod a druhou za 5,5hod.Takže opět nejezdim.

70

Ja bych to ani nenazyval nabijeckou :-) Poradna nabijecka, kde si nastavis, co chces, kde uvidis, co se deje (dodany naboj, cas, napeti, proud) stoji nejakej ten peniz. O nabijeckach tu toho bylo napsano hodne, zkus pohledat. Vse se odviji od toho, co budes nabijet.

71

Tak jak jsem psal autíčko bylo ůspěšně opraveno ale přestala fungovat nabíječka tak hned jak jsem to byl reklamovat tak jsem si rovnou pořídil novou nabíječku RAYtronic C10   1300kč a k tomu Stabilizovaný zdroj 5A 739kč.Dají se s ní nabíjet všechny typy baterií a po dokoupení kabelu i vysílačka (samozřejmě když jsou uvnitř použity nabíjecí baterie)
Baterie originál 1100Ah je nabitá cca za 1hod nabíjeno 1A, baterie 1600Ah taky tak přibližně.Mám pocit že vydrží déle a nedochází k tomu že by se při nabíjení nějak zahřívala.
Dále jsem si vyrobil osvětlení LED diodama a to mě vyšlo na 80kč.Protože při dotazu v prodejně mi řekli že to vyjde něco kolem 500kč.
Jinak servo drží i když se mi párkrát podařilo pěkně nabourat.
Ještě by to chtělo někde sehnat ten kryt na převody protože stačí kamínek a stojíte a čistíte zuby.
Máte někdo typ na pneumatiky aby vydržely trochu déle? Podařilo se mi je na asvaltovém povrchu během půl hodiny dobře obrousit.
Dík za info wink

72

Já bych doporučoval nabíjet menším proudem. Tak okolo  0,3A. Tyhle menší články jsou přece jen choulostivější, i když ti bude spousta lidí tvrdit že jsou na to stavěné a vydrží. Jinak mi po dvou měsících a jedné ztracené zásilce dorazil kryt na převody. Takže o víkendu namontuju a otestuju v písku :-)

73

Já bych doporučoval nabíjet menším proudem. Tak okolo  0,3A

mnoo tak to by mohl rovnou nabitet tim trafem co bylo u toho, sou to asi sra*ky ten pack co je u toho ale neblazni 0,3 to by mohl jezdit jednou za rok, je tomu dej nebojse 1C v klidku, ja jsem daval 1100 mah GP 2,8 A a do ted jezdej uz 2 roky. tej to dvam  1C- 2C doporucuju koupit vice accku

74

Jinak osvětlení mám také hotové. Koupil jsem hotovou sadu s konektorem do volného kanálu na přijímači. Čtvrtý volný konektor jsem využil na ventilátor pro motor. Docela to má smysl a dva volné konektory je výhoda tohodle auta...

75

To: hronik Asi to vydrží, ale dodávané baterky k autu jsou nic moc. Prostě si nemyslím že čekat pár hodin na nabití je k nepřežiti.  A originál nabíječka nemá automatiku. Takže musíš hlídat čas. Ale na druhou stranu při cenách baterek asi nemá cenu je moc šetřit.