Re: Robbe Mini Rave 1:18 Brushless
Podle stranek r2hobbies zvladne 4-8 Nimh, nebo 2S-3S Lipo. Takže shořet by to nemělo. Ale s tou řiditelnosti maš pravdu, už těch 50 je dost. Ladil jsem podvozek jak to šlo, ale stejně je přetáčivej.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 2 3 4 5 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Podle stranek r2hobbies zvladne 4-8 Nimh, nebo 2S-3S Lipo. Takže shořet by to nemělo. Ale s tou řiditelnosti maš pravdu, už těch 50 je dost. Ladil jsem podvozek jak to šlo, ale stejně je přetáčivej.
to je pekny ze to tam je napsany, u novaka to bylo taky a sel do kytek, nejake ciny to bylo taky napsany a sel do kytek, 3s jsem rozkopal a predelal na 2s a mam pokoj radsi pomalejc a kvalitne nez jak blbec jezdit 70 tam a zpet
Tak v tom s tebou souhlasím. Já to dával jen jako informací k dotazu, jak rychle to jezdí. Osobně jezdím s 1600 Nimh a musim se s plynem neustale krotit.
tak uz mame prvni problem. Nevim, jestli je to konstrukci, ci rukama meho znameho, ale ocesali sme hrusku zadni diferaku a zadni talir diferaku. Kupodivu je plastovej. Ale u kdo si hraje nezlobi sme koupili diferak na tu cajnu (stal 190 kc) a jezdime dal
tak uz mame prvni problem. Nevim, jestli je to konstrukci, ci rukama meho znameho, ale ocesali sme hrusku zadni diferaku a zadni talir diferaku. Kupodivu je plastovej. Ale u kdo si hraje nezlobi sme koupili diferak na tu cajnu (stal 190 kc) a jezdime dal
Už jsem to tu někde psal, doporučuji vyměnit hrušku i talíř za origo asso. ty china zuby stojí zaprd a budeš to měnit pořád. Co jsem dal Asso je klid.
To Smrada, formis kolik měli ty diferaky najeto? A kde se prosím dá sehnat kovový od Asso? Asi bych rovnou vyměnil.
Měnil jsem je dvakrát asi po 20 minutách jízdy. Kovový jsem nedával, ale plastový a koupil jsem je na liqidu.
Taky máte problem s kamínky v odrytém převodu? Už mě to docela štve a začínám vyrábět nějaký kryt. Nemá někdo něco podobného hotového?
Tak kaminky, jsem vyřešil krytem z tejpy, kdo by chtěl vidět, vložím foto. Ale potřetí se rozpadl servosever, což mě už dost štve. Jdu znova reklamovat. Máte někdo podobný problem? V servisu mi tvrdí že jsem jediný... :evil:
na tie kamienky existuje kryt na prevody na asso, asi by mal pasovat aj na toto
Tak to je skvělá zpráva. Pokusim se to objednat.... Máš nějaký osvědčený obchod?
2 Dovi: poslal jsem ti SZ s linkem.
Tak jsem objednal a čekám až dorazí.... 8)
Tak kaminky, jsem vyřešil krytem z tejpy, kdo by chtěl vidět, vložím foto. Ale potřetí se rozpadl servosever, což mě už dost štve. Jdu znova reklamovat. Máte někdo podobný problem? V servisu mi tvrdí že jsem jediný... :evil:
Zdravim všechny.Jsem zde na foru poprvé a RC model je tento taky muj první takže tomu moc nerozumim tak se předem omlouvám pokud plácnu nějakou blbost.
Model mini rave robbe 1:18 jsem si koupil 15.března a hned při první jízdě cca po 5 min. mi po přejezdu prahu u dveří vypadl šroubek co je zašroubovanej do serva a drží pružinku která zřejmě slouží jako tlumič nárazů do řízení (asi se tomu říká servosever). Ten šrubek se z toho serva vytrhl a prodejce mi tvrdil že se na to záruka nevztahuje.Tak se to 3krát pokoušel opravit a nakonec mi řekl že se musí objednat nové servo které si musim sám zaplatit.Ale nastal další problém servo nebylo skladem takže stále čekám už od začátku dubna.Ale nedalo mito a spojil jsem se s autorizovanym servisem a ten mi potvrdil že tato závada se běžně řeší jako záruční oprava.Takže prodejce autíčko snad už poslal do servisu a já pořád čekám. Celkem jsem s ním najezdil cca 15min a zbytek času je u prodejce.A aby toho nebylo málo tak ješte z jednoho tlumiče vytekl olej a druhý tlumič zas nejde zmačknout. Upozornuji že jsem s nim jezdil pouze doma na parketách.
Tak to mas moc "pekny" zkusenosti koukam :-)
Predne bych te mel asi upozornit, ze u mensich meritek je cas oprav a cas jezdeni bezne 60:40. Zajimal by me ale ten servosaver, kvuli tomu preci neni nutny objednavat cely servo? Nemas fotku?
Tlumice jsou casto kamen urazu u RTR. Rozdelat, procistit, skouknout jestli neni neco prasklyho/ohnutyho a vymenit/doplnit olej. Na hustotu se me neptej, to ti tu reknou kdyztak ti, co s timhle autem jezdi, ale vubec nejlepsi je si to ozkouset sam a koupit 2-3 butylky s ruznou hustotou.
Fotku nemam protože je to pořád v servisu. A co se týče toho serva a servoseveru tak ten šroubek co prochází skrz tu pružinku tak co jsem viděl tak je zašroubovanej do plastového ozubeného kolečka uvnitř serva.A právě z toho plastového kolečka se vytrhl.Ono stačí zkusit si tu pružinku zmačknout je dost pevná.A ten šroubek průměr cca 1.5-2mm zašroubovanej do plastu do hloubky taky tak 3-4mm tam dlouho vydržet nemůže.
A tlumiče to ani nemůžu komentovat pokud s autem najezdim 10-15 min po téměř zcela rovném povrchu tak to by snad mohly vydržet.Připadá mi to jako když si koupíte nové auto za plnou cenu ale má najeto 150000km a rovnou do toho začnete cpát peníze.
Jinak jsem se o to moc nestaral protože jsem to měl 2 dny a nechtěl jsem nic rozdělávat aby mi v prodejně neřekli že jsem porušil záruční podmínky.
Jinak když to jezdilo tak to bylo super.
No tohle vypada spis jako dost suntovni produkt.
Co se tyce toho vyrvaneho sroubku v plastu - stacilo koupit nahradni prevody, cena tak 90 korun. Mohl sis to vymenit sam a necekat na opravu :-) Protoze tak, jak jsi to popsal, to vypada, ze to bylo strhnuty v tisicihranu. A to stoji fakt par kacek, nahradni sada.
Origo tlumice muzou casto tect, pouzij teflonovou pasku, az budes mit auto zpatky. Pokud tecou zespodu, tak to bude horsi, to je pak na vyhozeni a porizeni kovovych.
Auto se mi vrátilo ze záruční opravy s vyměněným šroubem, má jiný tvar a je větší. Oprava byla provedena v německu a zatím to drží. Nicméně je to nejspíš konstrukční slabina a výměna serva za lepší není na škodu. Ten tlumič je podle mne také na záruční opravu.
Máš asi pravdu že bych si to opravil sám a vcelku levně ale mám to krátce tak proč to nereklamovat.Čim víc reklamací budou výrobci dostávat tak snad tím víc se budou usilovat o kvalitu protože nespokojený zákazník který se se svým problémem svěří třeba na takovémto foru odradí spoustu nových zákazníků a to v dnešní době výrobcům samozřejmě vadí tak at se snaží a dávají do prvovýroby kvalitnější matroš.(otázka je jaká pak bude cena)
V tom máš pravdu. Také proto jsem reklamoval i já. Jinak zbytek auta je v pohodě. To moje absolvovalo skok či spíše pád přes dvoumetrovou zeď a přežilo bez úhony. A doporučuju rovnou objednat kryt na převody, viz. výše, jinak si venku moc nezájezdíš. Dokončuji tunning, tak brzo dám fotky. Zatím je hotový nový lak a led osvětlení.
Dobrý den
jsem od vánoc vlastníkem MiniRave od Robbe. V životě jsem žádné autíčko na RC neměl a tak jsem si chtěl neco pořídit. No, to asi není uplně pro mne, protože je to šíleně rychlé.
Hned po 10 min jízdy se mi rozbil dolní kloub na tlumiči (upadl), ale podařilo se mi vyrobit z čudlíku na poličky do skříně náhradní.
Horší je, že se mi strhly hrany v ServoSaveru nebo jak se to jmenuje - servo ma na sobe takove male bile ozubene kolecko a to zapada do protikusu, kterým se pak zatáčí - no ta ten protikus nějak už v sobě nemá žádné zoubky a tak nejde zatáčet. U Pecky jsem si v lednu požádal o náhradní díly a ještě jsem je nedostal (teď je červen ). Reklamovat mne to nenapadlo... myslíte si, že se dá takový kousek někde koupit i jinde? U Robbe se musí koupit celé řízení a to není úplně levné...
A druhý dotaz - nešlo by to nějak zpomalit (asi tu působím jako imbecil, ale prostě jsem nekoupil úplně dobře...) třeba menší pastorek na motorek, nebo nějaky "odpor" mezi motorem a tou krabičkou s elektronikou... Já si s tím nevím rady - už 5 měsíců na to autíčko jen smutně koukám...
Díky
Zdenek
Tak urcite se to da sehnat nevim jak to je v tomhlemodelu reseny ale treba by se dalpouzit servosaver z assa nebo ze sharka, to je ten protikus kterej myslis.
\jinak s tim "vykonym" motoresm, neni ta zas takova slava kdyz to mel jeden chlap od nas tak to jezdilo tak polovicne nez shark se stridavkou a ta nudel co v tom je to se mi zda tak pro 1:18 on a nebo o mini z, ten odpor asi nepujde nejsem elektrotechnik ale pochybuji, kdyz das mensi pastorek tak se sice zmensi rychlost a le pozoor zvetsise akcelerace, jinak se to da resit u lepsich vysilacek ze si vykon stahnes na vysilacce.
Zkus napsat a popsat tvůj problém na tuto adresu ivm2000@seznam.cz pan Marhoun tel 351120162 je to oficielní servis od robbe.Měl jsem ten samej problém a napsal mi k tomu protože prodejce to odmítl uznat jako záruční opravu že tyto závady řeší jako reklamace tak bud at trvám u prodejce at to pošle on nebo jsem měl možnost mu to poslat sám a on to opraví jako reklamaci.Ted kolem 10 by to mělo přijít opravené.Jinak asi je řízení u tohoto modelu dost slabé protože už jsi asi třetí komu se rozpadlo.Jde o to že on to asi opraví ale výměně za nové a kvalitnější servo(cca 650kč) se asi nevyhneme.
... výměně za nové a kvalitnější servo(cca 650kč) se asi nevyhneme.
K cemu ti je ze koupis lepsi silnejsi servo kdyz se strhavaj zuby v servosaveru, jedine ze bys k tomu dal alu packu bez servosaveru to pak jo jinak to nema smysl
Ještě k té rychlosti když jsem se ptal prodejce zda se s tim dá jezdit v bytě tak tvrdil že v pohodě ale stejně je to dost rychlí a tak mi poradil že když půjčuje svoje modely někomu kdo to neumí ovládat tak mu omotá např gumičku od stěrače okolo držadla vysílačky a on potom nemůže víc přidat plyn