1

Téma: HPI Sprint 2 Drift- jak začít??

Zdravím vás drift komunito, brzy mně přijde komplet RTR set od HPI- Sprint 2 Drift. Moje otázka zní- co mám s podvozkem udělat po vybalení z krabice, aby sem mohl jezdit?? Sbíhavost a odklony sou už nastaveny tuším, spíš co diferenciály- zaplnit tavnou pistolí, nebo ne??

2

Re: HPI Sprint 2 Drift- jak začít??

vidim ze jsi pilne studoval drift....ale sprint 2 stage D moc neznam ale pokud jsou oba dify pruchozi tak je oba zalep pokud se budes venovat jen driftum..

3

jj, jenom driftům, musel sem prodat PSP abych si ho mohl koupit, jelikož zatím ještě studuju, jinak http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=762&lang=en

4

tak tenle model ma jiz oba difi zavrene...to poznas tak kdyz zacnes rukou tocit jednim kolem druhe se bude otacet stejne..a otevreny diff zase se zacne otacet do protismeru..tenhle model ma oba uzavrene takze nic delat nemusis ....jen ten reminek asi neni nejlepsi volba...jak na dobu odezvy tak hlavne kvuly bordelu  se brzo opotrebuje....radsi si hned objednej aspon 2 nahradni

5

chtěl sem se dozvědět o podvozku něco víc, co na něj říkaj ti co ho maj, ale nemůžu nikde nic najít. Ty myslíš, že doba odezvy bude o moc větší než u kardanu? Už sem toho o driftu trochu přečet a docela dost lidí jezdí s řemínkáčema. Původně sem chtěl koupit E10 drift, pak zase yokomo, na konec z toho vzešlo todle, na závody to stejně nevidím, ale mrzí mě, že v okolí nikdo nejezdí...

6

asi tu prodlevu nepoznas jsou to mili sekundy....nejlepsi asi je yokomo...ale hodne jde i o ruce jsou borci co jezdi treba tt01D a vyhravaji...chces-li vedet vice o driftu jdi na http://forum.tamiyaclub.net/viewforum.php?f=106
tam se hodne veci us napsalo

7

díky za tip!

8

Podvozek je v pohodě, sám ho taky jezdím ... ty diferenciály jsou klasický planetový (takže otevřený).
První co, tak si kup ABS pneu, pokud je jestě nemáš. S originál pneu se mi driftovat nepovedlo lol
Dá se s tím jezdit, tak jak to přijde, dost dlouho jsem jezdil otevřený diferenciály. Teď mám vepředu volnoběžku s vzadu "středně utažený" kuličkový diferenciál.
Možná nastavit odklony na 0. A sbíhavost mám 1 stupeň vepředu i vzadu.
Ještě to furt není ono, tak ladim a hledám. Přemýšlím, že zkusím místo volnoběžky dát taky kuličkový diff.
A co se řemínku týče je to blbost wink Není to gumička, ale ozubený řemen vyztužený tkaninou, takže žádný zpoždění se nekonají lol
A co se týče životnosti, taky to není tak hrozný, ale záleží kde budeš jezdit. Za celou sezonu jsem zničil jen jeden zadní a to když jsem na dráze sebral šroubek a dostal se mezi řemenici a zadní kryt řemenice, takže to přestalo jet ... rozebral jsem podvozek, vyndal šroubek a s tím napůl roztrhanym řemínkem jsem v klidu dojel zbytek jízd wink a ani pak jsem ho nevyhodil a používám na testování rally podvozku :twisted:
Pokud budeš jezdit někde kde je víc bordelu, tak tu někdo psal, že je dobrý ten zadní kryt uříznout, aby se tam nehromadil bordel a nerasil řemínek :idea:
to je tu http://www.rcauta.net/forum/modules.php?name=Forums&file=posting&mode=reply&t=11189
a fotky http://lukepitwork.rajce.idnes.cz/rc_-_sprint2/ od lukepitwork

Co se ND týče, tak je dobrý snad mít jen řemínky do rezervy kdyby něco ... jinak jsem zatím nezničil nic wink

9

2 GrimReaper: no já doufám, že to bude stačit, přeci jen je to moje první elektro, onroad a i drift, zatím mám jen nitráka. Jezdit budu u nás ve vesnici, máme tady afaltové hřiště, nebo na staré družstevní hale, když by pršelo. Jinak můžu taky zajet do Prostějova, tam je onroud dráha na desetiny, jen nevím jak tam budou fachčit drifty....
ty máš ten RTR set? Jakou máš karoserii?

10

2 GrimReaper: no já doufám, že to bude stačit, přeci jen je to moje první elektro, onroad a i drift, zatím mám jen nitráka. Jezdit budu u nás ve vesnici, máme tady afaltové hřiště, nebo na staré družstevní hale, když by pršelo. Jinak můžu taky zajet do Prostějova, tam je onroud dráha na desetiny, jen nevím jak tam budou fachčit drifty....
ty máš ten RTR set? Jakou máš karoserii?

Já si na začátek koupil E10, ale tu jsem po měsíci hodil do skříně a tam leží pořád ... asi jsem měl smůlu na blbý kus nebo nevim, ale na každou stranu to driftovalo jinak ... a bohužel to nejde seřídit big_smile
Strint2 jsem kupoval tenhle http://www.hpieurope.com/kit-info.php?partNo=30401&lang=en ... v podstatě to samý, složený podvozek, nenalepený kola, nelakovaná katoserie Nissan Silvia S15 a byl k tomu Saturn 20T
Kastli mám buď Lambo z tý E10 na okruhy a nebo jsem si pořídil "auto snů" Shelby 1965 tu mám na drift
Podvozek je to v pohodě , není so sice extra třída, ale jezdí pekně smile Hlavně se tam dá nastavit geometrie a má olejáky, takže si s tím můžeš vyhrát.
Náhradní díly ani tuning, taky nejsou problém.

Záleží jak je tam bordel a podle toho odchází řemínky ... já jezdim na parkovišti pře 5ti hvězdickovym hotelem tam u nás, takže to je vždycky perfektně zametený a nebo na tý dráze, takže jsem řemínek měnil za celý rok jen jeden :idea:

11

sem rád, že se našel někdo, kdo mi o tom podvozku něco řek, díkec kámo. Napíšu sem svoje dojmy až mi přijde, domů, obědnávat ho budu tak za týden.....

12

tak sem dopadl tak, že mě elektro vůbec nechytlo, podvozek je komplet se vším všudy na prodej.....

13

takze jsi sklamanej? jakto? co se ti na tom nelibi? sry ze se tak blbe ptam. big_smile

Xray XB8e'16/Tekin 2050kv/Xerun 150A/Savöx/Graupner X-8N
Xray XB4/Trackstar 5,5/Dualsky XC870TF/Savöx
Team Associated SC10 4x4/Trackstar 4,5/Dualsky XC850TF/Savöx

14

no hlavně se mi nelíbí neustále dobíjet baterky, auti nemá žádnej zvuk oproti nitru, vyzkoušel sem to sice jen na koberci, tak když se mi nepodaří ho prodat, tak počkám až oschne asfaltový hřiště a zkusím to tam...

15

jo a jak je to se stříďákama a driftem?