176

Re: MAVERICK Atom XT

změř si délku tlumičů a klidně kup nějaké onroad pro 1:10, hliníkáče. Ale jinak tam pasuji z 1:18 Assa

177

Něco k těm tlumičům,já kupoval zatím jenom přední,zadní zatím ku podivu netečou a fungujou tak jak mají.Trochu jsem taky přemýšlel jestli koupit něco drahého ale nakonec jsem objednal originály.Někdo mi radil,že snad ani nemá cenu kupovat ty rádoby tuningové,když s tím bude kluk jezdit občas.Jedině snad značkové které jsou dost drahé.A mám pocit,že jsem někde četl o těch od assa,jak psal darth.horko,že jsou dobré.Jinak s těma tlumičema na desetinu bych váhal,jedny mám taky doma a ani je tam nedostanu kvůli většímu průměru.Musel bych dát delší šrouby a vypodložkovat je,tím by to ale ještě nebylo vyřešený.Protože jsou dost tvrdé pružiny a i olej by se musel dát řidčí aby to trochu fungovalo,aspoň u těch co mám doma já.Musel by jsi hodně laborovat,to tak jedině,že by jsi měl možnost si nějaké půjčit na zkoušku.Radši bych šel do osmnáctinových,třeba ti ještě někdo doporučí nějaké kvalitní.

178

Jsem poněkud z jiné vesnice  8) ,odkud kam se měří tlumiče??Je to od středu oka k druhému středu oka?To by pak přední byly 60 mm a zadní 50 mm...
....a prostě ať dělám,co dělám náhradní tlumiče k team associed 1/18 mašině nikde nenacházím...kde asi tak dělám chybu??
...prosím o shovívavost...také mě napadlo,jestli asso znamená ASSO a nebo Team Associated...boha jeho  lol
To Tabi :
Mě právě odešly i ty rádoby tuningové,které jsem tam dával místo základních,co byly na modelu....

179

http://www.atomicmods.com/Products/GPM-AR357R-RC-18T-Aluminum-Rear-Adjustable-Spring-Dampers-%2857mm%29-wAlloy-Collars-and-screws__12492.aspx

180

Díky noční ptáku  8) ...takže chyba byla,že mám navolené hledání jen v českých stránkách  roll  lol

181

U nás se Team Asso moc neprodává, nevím proč, když dělají výborné modely.

182

Zdar ATOMaci. Mam mensi problem se servem.
Kola mam mirne zatocene vpravo a trimmerem na vysilacce jsem uz nadoraz a ne a ne to srovnat..Jde to naak sestelovat? Stavitelny spojovacky nemam.. :-(
Diky za reakce.

Thunder Tiger Sparrohawk XB 1:10 + HobbyWing eZRun-35A Brushless ESC, Maverick Atom XT 1:18 + D-sys MDD32
Raytronic C12

183

vrat trim do stredove polohy, sundej paku serva srovnej kola a paku vrat zpet, dotrimuj a je to...

184

A rovnou se zeptám na přesný typ a nebo rozměry a název tlumičů,co jste dali na Atoma místo těch v základu.3Racing A18-33/LB RC18 Aluminum Oil Damper Set

mam tam z atomicmods tenhle typ 3Racing A18-33/LB RC18 Aluminum Oil Damper Set a dobry

185

vrat trim do stredove polohy, sundej paku serva srovnej kola a paku vrat zpet, dotrimuj a je to...

Jenze to servo ma urcitou vychozi polohu, kdyz auto zapnes a tam se pokazde vrati...

Thunder Tiger Sparrohawk XB 1:10 + HobbyWing eZRun-35A Brushless ESC, Maverick Atom XT 1:18 + D-sys MDD32
Raytronic C12

186

zapni vysilac, auto, vypni to sunej paku nasteluj aby to bylo vo nejvic v prostred nasad paku zapni vysilac, auto a dotrimuj servo, co je na tom tezkeho? smile

E-REVO Brushless / Summit  / Sakura D3 drift / MICRO-DT / MICRO Raminator /
E-REVO VXL / MICRO-T / HPI BLITZ / SAVAGE flux hp / (bylo) 
http://jencek8.rajce.idnes.cz/

187

TO Malcomx:

Už jsem na ně včera koukal a teď čtu od tebe,že tam pasují-takže ti VELKÉ DÍKY.Mám jistotu,že pasují a fungujou.
Měnil si něco?Pružiny,olej??
Jen koukám,že pošta vyjde dráž,než cena za tlumiče.Nebude někdo v současné době něco z Atomicmods objednávat,že by jsme se podělili o poštovné??
Pro boha jen doufám,že nepotečou po prvním menším skoku na zahradě přes drn  big_smile .

TO darth.hokro,Tabi a dalším :

Také velice děkuji  smile

188

Zkus je pohledat na Liquidrc je tam pošta za dolar

189

Jenze to servo ma urcitou vychozi polohu, kdyz auto zapnes a tam se pokazde vrati...

promin ale tady je to "po lopate":
vymontuj servo z drzaku, zapni radio, zapni auto, dej trim do nuly, odstoubuj paku, sundej ji a znovu ji nasad pokud mozno kolmo na servo,
zajisti sroubem a namontuj zpatky, pak to jemne dolad trimem aby auto jelo rovne.

190

TO Malcomx:
Měnil si něco?Pružiny,olej??
Pro boha jen doufám,že nepotečou po prvním menším skoku na zahradě přes drn  big_smile .

tlumice jsou komplet s pruzinama akorad jsem tam dal 30 olej,
poradne skoky jsem s tim nedelal, zatim tak cca metr....

191

To by tak odpovídalo mým maximálním skokům  big_smile  i mých potěrů,když se to snaží rozbít  lol

192

promin ale tady je to "po lopate":
vymontuj servo z drzaku, zapni radio, zapni auto, dej trim do nuly, odstoubuj paku, sundej ji a znovu ji nasad pokud mozno kolmo na servo,
zajisti sroubem a namontuj zpatky, pak to jemne dolad trimem aby auto jelo rovne.

Ta paka ma v miste spoje specifickej tvar, kterej presne pasuje do rotoru serva - to muzu nastavit do pravyho uhlu k servu leda tak, ze pootocim tim rotorem a pri zapnuti se mi to vrati zpet do vychozi polohy..to jsem tam, kde jsem byl..anebo jsem fakt lama, ja nevim  lol

Raytronic C12

193

Nazdar Lamo,těší mě,taky Lama  lol .
Prostě sundej z ozubeného pastorku serva(tisícihran či hodně hustý zubatý bílý plastový kolečičko-jak chceš)právě ten druhý díl táhla,co je tam natvrdo nasazený-nabouchaný.
Pak zapni vysílajdu,přijímač a trim na vysílajdě dej na nulu(doprostřed,na prostřední hodnotu..)a servo se ti hodí do neutrální-prostřední polohy.Pak tam zpátky nahoď ten díl táhla,co tam byl původně,ale tak,aby když tam foukneš druhý-delší díl táhla,tak aby byl v té správné poloze tzn. uprostřed,v maximální možné míře,aby si měl rovně přední kola.
Smontuj to vše a když to bude lehce zatáčet,už to lehce srovnáš trimem.
To je opravdu vše  lol

Tak mě napadá,jestli jsi to neurval-nestrhal právě ten díl táhla či převod(bílé plastové ozubené cosi) a proto ti to lítá jen k jedné straně i při maximálním trimu...

194

Nazdar Lamo,těší mě,taky Lama  lol .
Prostě sundej z ozubeného pastorku serva(tisícihran či hodně hustý zubatý bílý plastový kolečičko-jak chceš)právě ten druhý díl táhla,co je tam natvrdo nasazený-nabouchaný.
Pak zapni vysílajdu,přijímač a trim na vysílajdě dej na nulu(doprostřed,na prostřední hodnotu..)a servo se ti hodí do neutrální-prostřední polohy.Pak tam zpátky nahoď ten díl táhla,co tam byl původně,ale tak,aby když tam foukneš druhý-delší díl táhla,tak aby byl v té správné poloze tzn. uprostřed,v maximální možné míře,aby si měl rovně přední kola.
Smontuj to vše a když to bude lehce zatáčet,už to lehce srovnáš trimem.
To je opravdu vše  lol

Jooooo, to je vono!! Diky moc. Clovek se porad uci.  lol

Raytronic C12

195

NZ jednou já tobě,pak stokrát někdo jiný mě muheheheh a člověk se furt cítí tak nějak jako trošku být blbec  lol  8)

196

Opet zdravim vsechny ATOMaky...planuju koupit li-pol do tohohle prcka...mam vyhlidnutou ZIPPY Flightmax 1600mAh, 7.4V, 2S1P, 20C (Rozměry: 100x34x11mm) . . Na placato ji tam asi nedam a tak se ptam: kdyz bude na vysku a lezet na te plose  11mm, bude stacit suchej zip? Nebo jak to prichytit?
Diky za tipy.

Raytronic C12

197

Zdarec,taky jezdíme v Atomu lipolky.Tu co si chceš koupit Sleepy..... by ti tam měla jít i na placato myslím,jestli teda nemá v reálu na šířku víc jak 35 mm.Výrobce jak píšeš uvádí 34 mm, takže by tam měla pásnout.Já mám Hyperionku 1600 mAh,ta má rozměry 88x35x15 a druhou NoName 2200 mAh ta má 105x35x17.Hyperionku jsem tam ještě před přiděláním bordelkrytu dával na placato a tu druhou větší na stojáka,nebo spíš trochu nakloněnou.Teď co je tam ten kryt,tak obě dávám na stojáka,né teda úplně jsou trochu nakloněné.Dole na platě mám suchý zip a ještě tam mám gumičku,nikdy se nestalo,že by baterka vypadla.Koukni na fotky.http://tabi-rm.rajce.idnes.cz/Atom_XT/#

198

Tabi napsal:

Zdarec,taky jezdíme v Atomu lipolky.Tu co si chceš koupit Sleepy..... by ti tam měla jít i na placato myslím,jestli teda nemá v reálu na šířku víc jak 35 mm.Výrobce jak píšeš uvádí 34 mm, takže by tam měla pásnout.Já mám Hyperionku 1600 mAh,ta má rozměry 88x35x15 a druhou NoName 2200 mAh ta má 105x35x17.Hyperionku jsem tam ještě před přiděláním bordelkrytu dával na placato a tu druhou větší na stojáka,nebo spíš trochu nakloněnou.Teď co je tam ten kryt,tak obě dávám na stojáka,né teda úplně jsou trochu nakloněné.Dole na platě mám suchý zip a ještě tam mám gumičku,nikdy se nestalo,že by baterka vypadla.Koukni na fotky.http://tabi-rm.rajce.idnes.cz/Atom_XT/#

Diky moc...to jsem presne potreboval vedet...:) 
Kdyz se divam na ty fotky: ten chladic na motor je kvuli lipolkam nutnej? Mam tam puvodni.

Raytronic C12

199

Tak ohledně toho chladiče musím říct,že to nutné asi je.Protože když jsem atoma koupil,tak bez chladiče motor topil víc než je zdrávo a asi po cca. osmi vyjetých baterkách byl kaput.Jenže nevím přesně kolik měl najeto předtím,protože atom byl s druhé ruky.Potom jsem tam dal jinej motor,a to SPEED 400,hlavně taky proto,že to jezdilo trochu pomaleji.Což byl účel,protože s tím jezdil můj malej kluk.Teď má kluk jiný auto,tak jsem tam hodil zase origo motor ale už i s chladičem,a to už byla teplota v pohodě.Ale momentálně s atomem nikdo nejezdí a nevím jak se bude motor hřát v létě,protože se jezdilo pouze na jaře,když bylo ještě venku chladno.Myslím ale,že na léto to bude chtít ještě nad chladič hodit větráček.Vyzkoušíme a pak se uvidí.Jinak jsme s atomem spokojený,za málo peněz hodně muziky wink Ale hlavně je třeba dávat bacha na vodu,aby se nedostala na regulátor,ten je dost háklej bych řekl,jeden nám právě kvůli vodě v zimě shořel.Proto jsem dodělal bordel kryt který to dost ochrání.

200

Atoma mam asi 3 mesiac. Po prvej jazde odysiel regl tak som kupil novy, MD16DCR na origo baterku vydrzi jazdit cca 20 min ale je pomaly na lipolky uz to je lepsie. Dal som tam inny prevod a trosku to pomohlo. Pridal som aj chladic na motor aby sa nehrial.
Rozmyslam nad motorom 4,8V 400 ale musel by som prisposobit sasko.
Na poslednej jazde som zlomil osku tlmicku po strete s priatelkou na korculiach big_smile tak som kupil nove hlinikove.
Vymenil som v nich olej a  mozme fungovat dalej.

https://picasaweb.google.com/1179504083 … ricAtomXT#

Naposledy upravil: odass (02. 06. 2011 21:27:16)