151

Re: MAVERICK Atom XT

Také jseme se stali novým majitelem tohoto perfektního autíčka. Akorát při druhém ježdění začli téct tlumiče. Až na jeden všechny. Při prozkoumání proč to teče jsem přišel na to že tlumiče neměli zaskočené spodní víčko ve kterém jsou umístěny dvě gumičky které vše těsní.
Jinak perfektní zážitek.  big_smile

152

No ono to před první jízdou chce zkontrolovat, dotažení všech šroubků a náplně. ty tlumiče si dolej  big_smile

1:8 LRP S8 TXe                      1:8 Losi 8ight 2.0Te                     1:10 Duratrax Evader DT

153

To se ví že jsem to doplnil. Řešil jsem to jinde v příslušné sekci.

154

Mám ještě malou otázku. Na přijímači jsou kontakty s označením BATT, STEER, ESC, AUX a mě by zajímalo k čemu lze využít ten AUX a BATT. Ostatní je mi jasné. :-)

155

AUX je 3. kanal, a BATT je pro externi napajeni treba u spalovaku.

156

po instalaci brushless motoru a LiPo je to v porovnani s dodavanou plechovkou raketa  lol  lol

157

BacilBA: ako novy motor skusal si ho? ja som zatial nic nemenil... ale uz budem musiet, snehu nieje a jar sa blizi smile

158

Ešte nie, na Lipol fičí s pôvodným motorom ako raketa a ešte stále nezhorel.

159

Ešte nie, na Lipol fičí s pôvodným motorom ako raketa a ešte stále nezhorel.

Znamena to, ze jsi nemenil vubec nic a jenom tam vrazil Lipolku?

Thunder Tiger Sparrohawk XB 1:10 + HobbyWing eZRun-35A Brushless ESC, Maverick Atom XT 1:18 + D-sys MDD32
Raytronic C12

160

Mám v rámci záruky vymeneý regulátor, lebo predošlý zhorel. Nestihli výmenu v rámci mesiaca, tak mi dali na predajni iný v približne rovnakej cene.  Menil som aj zhorené konektory, ktoré zhoreli spolu reglom. Teraz tam mám 2mm Goldy. Na LiPolku som ešte pridal pípak na ochranu pred nízkym napätím, aby som LiPol nezničil.
Nový regulátor:
http://www.dsys.cz/?prod=2&lang=cz

Baterky:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=11902

Pípak:
http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=7224

161

Nechápu na co "pípák" když ten régl Li-Po umí a má ochranu už v sobě :?:

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

162

Pípak bol doma skôr ako nový regl. Mal som nechať v šuflíku? A pípa skôr, ako regl zapne obmedzenia.

163

Ale to se nechá nestavit...

164

A myslite si, ze bych ten puvodni regl s lipol odpalil?Nemuzu nikde najit jeho presnou specifikaci.Konektory uz mam vymenene  za 4mm...

Thunder Tiger Sparrohawk XB 1:10 + HobbyWing eZRun-35A Brushless ESC, Maverick Atom XT 1:18 + D-sys MDD32
Raytronic C12

165

Régl Lipolkou neodpálíš, ale tu Lipolku a to tím že neuhlídáš minimální napětí které je pro accu typu Li-Po kritické. Proto se pak používají různé udělátka které ti buď pípají, měří a píšou napětí nebo rovnou odpojují baterii při při poklesu napětí pod tuto mez. (pokud to už není přímo v réglu, což je tůj případ) Tohle platí obecně.

166

Régl Lipolkou neodpálíš, ale tu Lipolku a to tím že neuhlídáš minimální napětí které je pro accu typu Li-Po kritické. Proto se pak používají různé udělátka které ti buď pípají, měří a píšou napětí nebo rovnou odpojují baterii při při poklesu napětí pod tuto mez. (pokud to už není přímo v réglu, což je tůj případ) Tohle platí obecně.

Aha, tak to jsem nevedel...psalo se tady, ze tohle auticko na lipolku neni stavene, tak proto se ptam..aby to treba vydrzel motor..prece jen je tam trochu vyssi napeti nez u nimh ne?

Raytronic C12

167

Na motor prskni pořádný chladič. Když to nepomůže tak kup o dva zuby menší pastorek.

168

Na motor prskni pořádný chladič. Když to nepomůže tak kup o dva zuby menší pastorek.

Kdyz dam o dva zuby min, tak to tak nepofrci ne? Nebo se to vykompenzuje vykonem te lipolky?

Raytronic C12

169

přesně tak, hlavně  prodloužíš jízdní čas a budeš mít větší akceleraci big_smile

170

Podělím se s váma o zkušenostech s Atomem.Koupil jsem ho klukovi vloni někdy na jaře,už si to přesně nepamatuju.S druhé ruky,téměř nejetej,takže jako novej.Všechno tedy origo,dostal jsem k autu i dvě lipolky.Auto jezdilo jak ďas,na mojeho kluka to bylo až moc,když začínal,tak mu bylo pět a kousek.Ale,když jse jezdilo dlouho ostře,tak motor topil víc než je zdrávo.Pastorek tam byl 11 zubů.Než jsem stihl objednat chladič na motor,tak bylo po něm,upekli jsme ho. :evil: Tak jsem objednal za dvě stovky motor SPEED 400 7,2V,pastorek jsem dal s 13ti zuby.Maximálka byla trošku menší,což bylo pro kluka do začátku lepší,motor tolik netopil,takže pohoda.Myslím,že by zvládl i 15 zubu na pastorku a s chladičem možná i 17,nemám to ale ověřený.Ale už jsem dal zase origo motor(sehnal jsem novej),aby to jezdilo zase trochu rychleji big_smile,ale už s velkým chladičem zatím bez větráčku.Venku je to samozřejmě díky počasí dobrý,doma nebo někde v teple už motor trochu topí ale ruku na něm ještě v pohodě udržím.Ale na léto určitě budu muset nasadit větráček,při vedrech by se určitě neuchladil.Tady je pár fotek.Nedaří se mi nakopírovat odkaz aby byl funkční,dělal jsem to už stokrát a najednou mi to nejde. :evil: http://tabi-rm.rajce.idnes.cz/Atom_XT/#

171

Podělím se s váma o zkušenostech s Atomem.Koupil jsem ho klukovi vloni někdy na jaře,už si to přesně nepamatuju.S druhé ruky,téměř nejetej,takže jako novej.Všechno tedy origo,dostal jsem k autu i dvě lipolky.Auto jezdilo jak ďas,na mojeho kluka to bylo až moc,když začínal,tak mu bylo pět a kousek.Ale,když jse jezdilo dlouho ostře,tak motor topil víc než je zdrávo.Pastorek tam byl 11 zubů.Než jsem stihl objednat chladič na motor,tak bylo po něm,upekli jsme ho. :evil: Tak jsem objednal za dvě stovky motor SPEED 400 7,2V,pastorek jsem dal s 13ti zuby.Maximálka byla trošku menší,což bylo pro kluka do začátku lepší,motor tolik netopil,takže pohoda.Myslím,že by zvládl i 15 zubu na pastorku a s chladičem možná i 17,nemám to ale ověřený.Ale už jsem dal zase origo motor(sehnal jsem novej),aby to jezdilo zase trochu rychleji big_smile,ale už s velkým chladičem zatím bez větráčku.Venku je to samozřejmě díky počasí dobrý,doma nebo někde v teple už motor trochu topí ale ruku na něm ještě v pohodě udržím.Ale na léto určitě budu muset nasadit větráček,při vedrech by se určitě neuchladil.Tady je pár fotek.http://tabi-rm.rajce.idnes.cz/,nějak to zlobí,odkaz je pořád nefunkční,vyzkouším to zítra.

Ty vicka od PET lahve jsou super napad..
big_smile

Raytronic C12

172

Tabi: řetězy jsou dobrý

HPI E-Firestorm 10T (combo Ezrun 60A/8.5T, LiPo 2s), Hobao Hyper 7 brushless (Xerun 150A, Medusa 3670 2000Kv, LiPo 4s)
rádio Hobbyking GT2

173

Konečně je odkaz funkční big_smile
To víčko s PETky bylo první co se mi při hledání dostalo v dílně pod ruku,tak jsem to vyzkoušel.Účel to plní bezvadně a bylo to hned hotový.
A k těm "řetězům",už kdysi jsem o tom s někým mluvil,a i tady na fóru už ty sponky někdo dával na kola.Tak jsem to teď vyzkoušel v praxi,a zdá se,že to bude fungovat dobře.Ale už není skoro žádnej sníh,tak nejsou zatím potřeba.

174

Díky TABI za super nápad a inspiraci  big_smile
Takhle jsem to udělal já (viz níže odkaz) a myslím,že mám skoro i od prachu pokoj  8)
http://bondik007.rajce.idnes.cz/Samo_domo_kryt_pastorku_a_spur_gearu_ublemcany_tavnou_pistoli_a_na_miru_orezanym_vickem_od_Kofoly/

175

A rovnou se zeptám na přesný typ a nebo rozměry a název tlumičů,co jste dali na Atoma místo těch v základu.Mě odešly už i ty rádoby tuningové,co jsem k tomu zakoupil-všechny tečou a to i po zalepení spodních víček sekunďákem.Potřebuji nějaké kvalitní objednat,ale nemám žádné zkušenosti s 1/18 měřítkem...jen s 1/10  8) takže vůbec nevím,co tam bude pasovat a aby to bylo zhruba i na tuto hmotnost,jaký použít olej - hustotu atd atd atd...
Velice děkuji všem,co napíšou případné rady či přímo odzkoušené typy tlumičů na tomto ďáblíkovi. smile