Téma: Neony z led diod?
neví někdo o nějakym navodu na neony z led diod??
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Co takhle je narvat do silikonový hadičky(průhledný) a jejich ty konce objet černou izolačkou aby dam nebyli osvícenejší mista. Existujou i LED diodový pásky ale proč za ně utracet nemalej peníz když si to můžeš vyrobit
k tomu potřebuješ návod? jestli chceš aby blikali použij 555 jestli chceš aby jen svítili tak je jen spoj předřad každé odpor a připoj na napětí v tom žádná věda neni a ani návod, pokud máš 1/10 tak zkus čiré brčko z každý strany ledku požadované barvy a máš hnedka neony. pokud chceš něco víc a dopodrobna tak SZ.
Dělal jsem je.. Vezmeš brčko , z obou stran tam nazveš diodu.. a je to.. Ještě dej do toho brčka nějakej olej nebo tak něco, pro lepší rozptyl světla.
Co takhle je narvat do silikonový hadičky(průhledný) a jejich ty konce objet černou izolačkou aby dam nebyli osvícenejší mista. Existujou i LED diodový pásky ale proč za ně utracet nemalej peníz když si to můžeš vyrobit
trewor možná myslel SMD 1206 diody.... nebo se pletu?
Takhle to nějak vypadá.
LEE93: Hele to je dobrý, to v těch neonech je fakt jenom z každý strany jedna LEDka?
LEE93: Hele to je dobrý, to v těch neonech je fakt jenom z každý strany jedna LEDka?
Ano.. Jsou to vysocesvítivý diody a jsou jen zarvaný do toho brčka z každé strany a uvnitř je olej...
Tak to je dobrý. Svítí to jak sviň... :-)
Akorát nevím na co bych si to dal :-)
Tak to je dobrý. Svítí to jak sviň... :-)
Akorát nevím na co bych si to dal :-)
nejlepší to je kolem basy s pivem:) aby jsi ji za každé situace a každého počasí našel.
Jo to je fakt, on ten pásek je vlastně plošňák takže to jsou SMD LED diody..detailisto
Jo a trošku mimo..sem konečně dodělal světla na e Savíka..5mm LEDky supervítivý v parabolách a svítí mi to nějak málo..neplní to účel. Mam 2zapojený za sebon na 4článek. Nevíte čim a jak osvětlit model tak aby to bylo opravdu funkční? Napadly mě diodový moduly, třeba tenhle http://www.ges.cz/?ipp=12&lang=cz&cur=CZK&or=sort&page=index&of=1&gcat=X3_A_AA&inc=detail&gesid=GES05114031
5W už by docela mohlo stačit(ještě aby ne když si to vezma 1.5A)
kolik stojej ty vysocesvítivý diody ???
já sem to udělal z obyč led ale svíti to mín něž tobě
záleží na barvě svítivosti úhlu odběru:) ale počítej kus od 3 do 20kč. klidně ti napíšu katalagový čísla v gemu.
Já je kupoval snad za 18 kč/ks. Vzal jsem 10ks a udělal diskoéku:-)
Jo ty bílý na předku a zadku jsou ty samý, jen v jiný barvě.
mohl by ste mi ty neony někdo vyfotit z blízka??
Mam 2zapojený za sebon na 4článek. Nevíte čim a jak osvětlit model tak aby to bylo opravdu funkční?
To bude tím že jedna bílá LEDka je na 3,6V a když je máš zasebou tak je to zhruba 7,2V a ten 4článke ti dává jenom 4,8V. Radši dej paralelně ty ledky a před ně odpor
Myslim že ne Time To vysvětluje proč to ho** svítí..tak já zas budu muset pájet..Nééé :cry: a ještě najít výpočty na určení toho odporu+ koupit ho..to sem si zas na sebe něco vymyslel
(Napětí zdroje - napětí diody ) : proud diody(většinou 20mA)
Trewor: s těma ledkama to neni tak jednoduchý, ta velká co si odkazoval se musí chladit a jen odpor nestačí, je tam třeba předřadit proudovej omezovač, aby nezahořela. Pokud bys tam dal jen stabilizátor napětí, tak to bude hrozně závislý na zatížení baterie(pokud to chceš hnát z pohonně aku), ty diody maji hrozně ostrý nárůst proudu s malou změnou napětí, takže by si to mohl třeba při změně teploty odpálit, pže odpor klesne a maličko stoupne napětí, ale proud stoupne natolik, že to ledka neustojí. Na stránkách ges.cz k ledkám maji datasheety a na stránkách elweb.cz si najdi co potřebuješ ohledně zapojení. Já mam diody 1W, jsou méně náchylné a chci z nich udělat stroboskopy, takže řešim aktuálně identický problém.
Pokud toto již není aktuální, tak ignoruj. :-)
Díky za rady chlapi. Zatim to řešim čelovkou, teda dvěma, jedna na hlavě druhá na autě Na něco trvalýho budu mít čas až o prázkách před vánocema...doufám
ja sem vykuchal podsviceni ze staryho radia a udelal sem si z nich neony
Ahoj, dlouho jsem tu nebyl...
Když jsem z klukama začínal driftovat tak jsme používali zmíněné hadičky z diodama a makalo to perfektně.
Akorát jsem do trubiček nacpal čirý gel na vlasy jako světlovodič.
Hadička z akvárka a z každé strany LEDKA, hořejšek neonu obalit alobalem aby světlo šlo nejvíc dolu :-)
Je to legrace ted se dá vše koupit
Takhle to pak nějak vypadalo
http://www.youtube.com/watch?v=nhBQTk9jvZc
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.