Re: Teorie nabíjení
Ono je to s nabijením stejné jako s nastavováním karbce. Všechno souvysí se vším a tak se ani nedá říct jaký d.p. nastavit. To záleží na konkrétní accu a hlavně nabíjecím proudu. čím nižší nab. proud tím nižší pokles napětí na konci! A zrovna ty nejprodávanější Nosramy nebo LRP (jsou totožné) za moc nestojí. Já je koupil a jeden článek odešel už při formování a po výměně za jiný pack se mi stejně může o udávané kapacitě nechat jenom zdát a stejnou zkušenost mají i lidičky co s nimi jezdím. A při nabíjení věřím že se dost hřejí mně to nabíječka vypíná při delta+(vzrůst napětí) a na delta- se ani nedostane a stejně jsou docela teplý i při rozumném proudu. Já už tyto accu nekoupím. Pokud ale někdo tvrdí to a druhý ono klidně je to možné zřejmě každý kus je originál a záleží jak se zrovna potkají jednotlivé články v packu a může se stát že jedna baterie ze sta splní to co je udáváno na obalu. Např při dojetí jsem infra teploměrem naměřil víc než deset °C rozdílu mezi články a to jsou ve společném obalu a teplo si předávají navzájem!
Jetě zmíním legendární Sanya 1700SCR u nich mi nabíječka vypíná z důvodu překročení kapacity na 1950mAh a to jsou třeba i čtyři roky staré.
Sákryš to jsem se rozepsal :oops: ale třeba moje zkušenost někomu pomůže