Re: Teorie nabíjení
Pánové poprosím vás o návrat k tématu. Toto vlákno je o nabíjení, výběr baterek se řeší u jednotlivých modelů. Díky
Beta 1400, Multiplex FunCub, Ikarus vznášedlo - Spektrum DX7, FrSky Telemetry
www.mojemodely.cz, www.calcrc.com
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky Předchozí 1 … 12 13 14 15 16 Další
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Pánové poprosím vás o návrat k tématu. Toto vlákno je o nabíjení, výběr baterek se řeší u jednotlivých modelů. Díky
Ahoj. Mám akupack NiCd , 7.2V , 1800mAh do buggy a nabíječku Equilibrium 3 s NiCd programem, jakou max. rychlosí C ji můžu nabíjet a jak dlouho. Předem dík, pokud poradíte, zatím nabíjim setovou 250mA :-)
Naposledy upravil: INDiGEN (05. 02. 2012 01:29:04)
Ahoj, na vše a více Ti odpoví tento moc fajn prográmek. Mrkni na něj.
Sanyo NiCd 1800 jsem nabijel 3A a v pohode to zvladala ..... jinak obecne nabijet 1C
Naposledy upravil: Jerseyd (05. 02. 2012 10:09:41)
kdyz je to 1800mah tak by se baterka mela nabijet 1.8A
To je obecně doporučený nabíjecí proud. 2C snese,ale přehřívají se
Nebo taky C odpovídající 50% kapacity, takže 0,9C, ale to je už hodně opatrné, ikdyž u nimh by to nemuselo být na škodu.
Já mám třeba změřeno,že při malých nabíjecích proudech vysílačkových ni-mháčů, se hodně energie mění v teplo,namísto aby se ukládala.
Teď ji nabíjím, nastavil jsem proud na 1.8A ale nikde sem nepřišel na to kde se nastavují volty, to pozná samo ? na displaji už je 8.25V a stále stoupá, nechci to nějak pokazit :-(
Není na nabíječce nastavení V nebo poč. článků?? Co máš za nabíječ?
nabíječ je Equilibrium 3, nabíjím baterii NiMh 7,2V , 1800mAh v NiMh programu se tam dají nastavit jen A
tak v tom případě to nech na přístroji tam není o čem
nabíječ je Equilibrium 3, nabíjím baterii NiMh 7,2V , 1800mAh v NiMh programu se tam dají nastavit jen A
Sry, ale ze by se v nimh programu daly nastavit jenom proudy, tomu fakt moc neverim. Minimalne napeti nebo pocet clanku tam musi byt...
A těch 8.49V co to ukazuje na displaji je v pořádku ? poprvý nabíjím NiMh pack tak má z toho trochu strach
Tomecek: právě mi to přijde divný, když nabíjim LiPoly tak tam to nastavení je podrobnější
Mám sice Raytronic C 16, ale ta si taky sama detekuje počet článků.
Tak jsem to ukončil když dodaný náboj byl 2030 a napětí 9.10V, je to s tím napětím v pořádku ? taky vám tak ukazuje když nabíjíte 7.2V nimh ?
EDIT : čas nabíjení sem vypočítal podle tabulky z manuálu co byl k buggy což je 1,2hod to znamená kolem 74min
Naposledy upravil: INDiGEN (08. 02. 2012 21:20:56)
7,2V je jmenovité napětí - po nabití je v pořádku 1,4 - 1,5V na článek.
děkuju, to jsem potřeboval vědět :-)
Malý dotaz. Mam dobíječky iMax BP6 a když dobíjim Lipo baterky musim je pokaždý dobíjet balancovánim nebo proste dobít a balancování použít jen občas pro kontrolu ???? Díky
Vždy balancovat!!!
Nemusíš, ale jestli chcete mít dlouhý a spokojený společný život a oddávat se různým hrátkám, tak ano!
OK díky . Provedu
Balancovani je dobra vec, ale neni to podminkou. Ja osobne balancuju vzdy, cas me nijak netlaci. Jedinym pripadem, kdy jsem nebalancoval, byly zavody. Kdyz bylo malo baterek a malo casu, jel jsem bez balanceru a srovnal az doma. Taky hodne zalezi na typu a stari baterky. Musis vedet, u ktere si to muzes dovolit a kde ne. V kazdem pripade je balancovani rozhodne lepsi, ale neni to podminkou.
Koupil jsem Li-pol 5000mAh 2S a budu nabijet proudem 4A (vic moje nabijecka neumi ).
Nezmekne mi ta baterie, kdyz ji nabijim nizsim proudem nez je 1C?