Téma: MČR 1:10 TC - prevedeno z Masters.cz
Václav Srupek ml. napsal:
Po přečtení několika příspěvků ve vedlejší diskuzi, musím reagovat na příspěvky typu: "Na MČR nemá smysl jezdit, pokud do autíček nervu desetitisíce!!"
Podle mého názoru, je to úplný nesmysl a MČR by se měli zúčastňovat všichni, kteří doma mají alespoň základní vybavení a zúčastňují se alespoň nějakých závodů...
MČR by pro ně měla být vrcholná soutěž, ve které by mohli porovnat svoje síly s nejširším jezdeckým polem ze všech závodů pořádaných v ČR...
Každý nemůže vyhrát, ale to přece neznamená, že by se na závodech MČR mělo scházet pět lidí, kteří jsou jakštakš vyrovnaní, rozdají si to o titul a konec zvonec...
Je to přece o tom, že se snažím pořát zlepšovat a porážet víc a víc lidí a bojovat s každým dalším co je předemnou...
Nějak už mě momentálně nenapadá, jak bych mohl pokračovat, ale jsem si jist, že mě budete schopni doplnit a nebo vysoukat nějaké argumenty, o kterých bude možno diskutovat...
-----
Martin Zvára:
Tak , tak Vašku máš právdu.
Mnoho lidí nechápe, že právě na takových závodech získají ty zkušenosti , po kterých se tady často pídí. Ono je na jednu stranu hezké jezdit takzvané pouťáky a vyhrávat, ale potom při konfrontaci s lepšími jezdcí, kteří jezdí MČR se nestačí divit.
Nechci nijak snižovat úroveň žádného závodu, ale vzpoňte si když přijeli přední jezdci třeba z ,,Bohemky" na závody do Prahy nobo Kolína, tak byli mnohdy rádi, že se svezli v B finále.
O těch ,,závratných" investicích by se dalo taky zapochybovat, už jsem to někde psal, ale vemte si třeba takového Tomáše Svobodu (mistr ČR 2004 na asfaltu v kategorii standard) , Very Happy ten dal do sezóny to, co investují jiní za měsíc. On to prostě umí, jezdí už nějaký pátek a hlavně vrcholné závody.
-----
Ondra Hotárek:
No rad bych se podelil o nazor cloveka ktery jezdi oblastni zavody.
Ono to co napsal Vasek je hodne pravda, ale treba do nedavna jsem mel pocit ze proste serial typu MČR je uz pro nekoho kdo to fakt umi hodne dobre, a ze ti horsi by vam prekazeli .... druhym aspektem je ze pro takove lidi je to hodne z ruky ... PRAHA, KOLIN apod.
pro uprasneni jsem z Ostravy
-----
Martin Zvára:
Určitě je dobré absolvovat nějaké místní závody, ze tvého okolí třeba v Šenově pořádané Tomášm Rajdusem, ale MČR brát jako vrcholný závod, na kterém se něco přiučím a uvidím jak jezdí opravdová špička. Je chybou, když někdo říká, že se tam nechce motat.
Čím víc bude na závodech soutěžících, tak tím víc se bude eliminovat to, že se pojede jedna nebo dvě skupiny, kde budou jezdci s velmi rozdílnou výkonností.