26

Re: MČR 1:10 TC - prevedeno z Masters.cz

Tak to jsme se kapičku odchýlili od tématu...

Mě by prostě zajímalo, proč na MČR jezdí tak málo lidí...

Lenost jet na závody víc jak 50km?
Strach, že dostanu klepec?

z meho pohledu posledni MCR (kdyz nepocitam osmnactiny v Prostejove) ktere pro me melo smysl, bylo nekde okolo roku 94 v kategorii 1:12 v Ostrave. Nasledovalo zavedeni licenci ktere tehdy staly 900-1000, coz jsem jako tehdejsi skolak nemel. Pokud se nemylim, cena byla stejna i donedavna a snad az letos byly licence za prijatelnou cenu vzhledem k "protihodnote".

Jak tu psal tusim JT, MCR by mel byt podle me 1 nebo 2 zavody (jeden v Cechach, druhy na Morave) a ne defacto jakysi miniserial.

27

Tak se naplnuje to co jsem predpokladal: pravidla nikde, tohle by mohl byt klidne jeden z tech duvodu o ktere sis psal => nesplneni vlastniho terminu pro zverejneni pravidel.

28

Tak se naplnuje to co jsem predpokladal: pravidla nikde, tohle by mohl byt klidne jeden z tech duvodu o ktere sis psal => nesplneni vlastniho terminu pro zverejneni pravidel.

Já jen doufám, že prodloužený čas na vydání pravidel využijí odpovědní na jasné definování povolených motorů pro kategorii Standard. Bylo opravdu smutné v letním MČR 2004 (třeba v Blansku) pozorovat souboj motorů Corally s 5st. časováním s těmi, kteří použili motory  s časováním 22 nebo 24st.
sad

29

....... Corally s 5st. časováním.... s časováním 22 nebo 24st.

Tady asi velení nezvládlo lobismus dovozců. Na jedné straně .... jeden dovozce a na té druhé .... druhý dovozce.  big_smile  A teď chci být zadobře s oběma. ..... Hmmmmm to je asi oříšek. Nechci ani domyslet to, že to vlastně bylo děláno pro nás, závodníky, - abychom si případně mohli vybrat. Že?  roll

30

Ještě mě napadla jedna věc: I když je mi jasné že nemohu srovnávat mravence a slona ..... V GB je na stránkách BRCA seznam motorů, které jsou pro jednotlivé kategorie povoleny. Závodník se pak v soutěžních pravidlech dozví, že pro tyto závody a pro tuto kategorii lze použít motory dle pravidel BRCA. ..... Ale to je v dnešní situaci pro nás SCI-FI. Viz tato diskuze.

31

Nechci ani domyslet to, že to vlastně bylo děláno pro nás, závodníky, - abychom si případně mohli vybrat. Že?  roll

Dne 16.3. by mela probehnout setkani clenu odborne komise sekce 1:10ETCs, kde by se to melo snad resit. Pozad jsem predsedu naseho RC autoklubu aby prednesl pozadavek zverejneni zapisu z tohoto setkani a zjednoznaceni propozic pro MCR v teto kategorii.

Pokud tedy mate nekdo pripominky k propozicim MCR 1:10 ETCs adresujte je zavcas predsedovi sekce p. Stupkovi

32

..Dne 16.3. by mela probehnout setkani clenu odborne komise sekce 1:10ETCs.... mate nekdo pripominky k propozicim MCR 1:10 ETCs adresujte je zavcas predsedovi sekce p. Stupkovi

1/ DzejTy, jsem zástupce odborné komise E 1/10 za klub RC Bengii Příbram a o termínu setkání členů odborné komise mě nikdo zatím neinformoval. V minulém roce proběhla nejdříve moravská a pak česká část. Možná, že to letos bude stejné.

2/ K tomu, že nejsou do této doby zveřejněny pravidla pro letní MČR v naší kategorii, i když termín je uveden na ofic.stránkách RCAČR, jsem (po reakcích některých našich členů) kontaktoval pana Strupka e-mailem s prosbou o jejich urychlené prezentování. Do dnešního dne nic. Ani reakce na můj e-mail.

Je vidět, že některé věci jsou konstantní. Čili neměnnnnnnnné.  big_smile

33

..Dne 16.3. by mela probehnout setkani clenu odborne komise sekce 1:10ETCs.... mate nekdo pripominky k propozicim MCR 1:10 ETCs adresujte je zavcas predsedovi sekce p. Stupkovi

1/ DzejTy, jsem zástupce odborné komise E 1/10 za klub RC Bengii Příbram a o termínu setkání členů odborné komise mě nikdo zatím neinformoval. V minulém roce proběhla nejdříve moravská a pak česká část. Možná, že to letos bude stejné.

2/ K tomu, že nejsou do této doby zveřejněny pravidla pro letní MČR v naší kategorii, i když termín je uveden na ofic.stránkách RCAČR, jsem (po reakcích některých našich členů) kontaktoval pana Strupka e-mailem s prosbou o jejich urychlené prezentování. Do dnešního dne nic. Ani reakce na můj e-mail.

Je vidět, že některé věci jsou konstantní. Čili neměnnnnnnnné.  big_smile

Je mozne ze se jedna o moravskou cast nebot to ma byt v Brne - ale proc to delit regionalne, kdyz se to tyka cele republiky a jine nezory jsou na vychode a jine na zapade a je potreba je resit najednou???

34

Uz se tesim na dovetky po kazdem reportu z MCR "jak je ucast mala atd...". pana Strupka si vazim, ale i tohle jsou detaily, ktere prekazi vyssi ucasti

35

..... pana Strupka si vazim, ale .....

Pana Strupka si vážím také. Za to co pro nás dělá a za to jak se o naše závodění stará....... ALE!!!   Každý vedoucí, každý šéf by měl nejen si hrát na monarchu /to znám z mého postu v práci big_smile / , ale i naslouchat "nářkům" zezdola. To ho teprve dělá tím VELKÝM ŠÉFEM.

36

Existujou nějaký závody uplnejch novačku? Jako opak mčr? Dík

37

Určitě. Na Morava Cupu se jezdí kategorie Hobby, která je určena právě pro začátečníky.
Více zde: http://www.masters.cz/dispatcher1.php?id=11101292809

38

Nebo taky po dohodě s RC klubem Prostějov kategorie s motorem Mig 500 Race. Bohužel zatím nejsou propozice k Hanáckému poháru, což je velmi škoda. Detaily na http://www.manet.cz/trf414

39

17.4. začíná seriál závodů v České Lípě.
Závody jsou volné pro všechny big_smile .
Po domluvě je volná dráha pro téninky lol .
Ostatní informace na www.rccrashteam.cz

40

mam otazku:
Plati stale povinnost poradat zavody MCR na tratich, ktere nalezi klubum pod RCACR? POkud ano, pod jaky klub patri trat v Celakovicich?

Jirko Janousku (ani tve mutace jako SCOTT, XB-8), pokud neznas spravnou odpoved, NEODPOVIDEJ  8) . Ostatnim dekuji

41

mam otazku:
Plati stale povinnost poradat zavody MCR na tratich, ktere nalezi klubum pod RCACR? POkud ano, pod jaky klub patri trat v Celakovicich?

Odpovim otazkou off-road trat na Kosiku je ci? Asi je jedno kdo je faktickym majitelem te trate ne. Pokdu bude nekdo chtiti muze byt klidne draha v Celakovicich domovskou drahou RC AK Trebic. ne?  big_smile

42

Odpovim otazkou off-road trat na Kosiku je ci?

RC Autoklub Praha :-) neni co resit. Klub ma v pronajmu plochu terminy zavodu. Myslim vsak, ze onroad a offroad je rozdil.

43

Draha v Celakovicich patri RC Autoklubu Spartaku Celakovice. Klub teprve dava dohromady zazemi, jinak se zde pres leto pojede volny pohar 1:10 onroad zamereny na zacatecniky. Casovy program a par udaju zatim najdete na jen strankach MIPACAR, brzy se nekde objevi i pravidla (pravdepodobne na tomto webu, nebo na RCAMK). Vse nejde tak rychle, jak by se chtelo ...

44

Draha v Celakovicich patri RC Autoklubu Spartaku Celakovice. Klub teprve dava dohromady zazemi, jinak se zde pres leto pojede volny pohar 1:10 onroad zamereny na zacatecniky. Casovy program a par udaju zatim najdete na jen strankach MIPACAR, brzy se nekde objevi i pravidla (pravdepodobne na tomto webu, nebo na RCAMK). Vse nejde tak rychle, jak by se chtelo ...

... ve vyhledu jsou i vlastni webove stranky celakovickeho RC autoklubu, na kterych se zacina delat. Zde  se pocita s uvadenim informaci tykajicich se cinnocti klubu - info o draze, kalendar akci, kategorie, pravidla, info ze zavodu, clenske zakladny atd. atd. Tez ze zavodu Mini-Z, ktere jsou v ramci Ceskomoravskeho poharu Mini-Z pres zimu poradany v Celakovicich a Radesine.

Michal Nováček - RC.305
... zběhl jsem k expedicím.

45

Draha v Celakovicich patri RC Autoklubu Spartaku Celakovice.

Dobre, majitele/spravce uz mame. A je RC Autoklub Spartak Celakovice clenem RCACR? Myslim, ze neni, pak nechapu jak je mozne, ze se budou na teto draze poradat dva zavody MCR.

Ted mi nejde o to zda se tam pojedou volne zavody, ale to jiste chapete

46

Draha v Celakovicich patri RC Autoklubu Spartaku Celakovice.

Dobre, majitele/spravce uz mame. A je RC Autoklub Spartak Celakovice clenem RCACR? Myslim, ze neni, pak nechapu jak je mozne, ze se budou na teto draze poradat dva zavody MCR.

Ted mi nejde o to zda se tam pojedou volne zavody, ale to jiste chapete

jj

47

Myslim, ze neni, pak nechapu jak je mozne, ze se budou na teto draze poradat dva zavody MCR.

Se divim, ze te to vzrusuje, na den zavodu si drahu podnajme/pronajme Lestr Model Club.
big_smile

48

Myslim, ze neni, pak nechapu jak je mozne, ze se budou na teto draze poradat dva zavody MCR.

Se divim, ze te to vzrusuje, na den zavodu si drahu podnajme/pronajme Lestr Model Club.
big_smile

Tak nějak bych viděl, že to bude a osobně bych se tím nijak netrápil.

49

osobne me to netrapi, jen at se pak nikdo nedivi, ze na zavodech tohoto typu vladne anarchie. O toho se odviji vsechno ostatni  8)

50

osobne me to netrapi, jen at se pak nikdo nedivi, ze na zavodech tohoto typu vladne anarchie. O toho se odviji vsechno ostatni  8)

Nechci sejckovat "Sejkoro", ale rek bych ze takove detaily hodne lidi vnima negativne a snizuji prestiz MCR a RCACR, jak uz o tom tady byla rec. Vim ze neni jednoduche cokoli zorganizovat, zajistit a poradat a klobouk dolu pred tim kdo to dela, ale je treba venovat pozonost detailum. Me se napriklad zasadne nelibi v propozicich tato veta:   "porušení povinnosti závodníka - bude posuzováno individuálně".  Muzu to chapat tak ze se bude rozhodovat podle xichtu? Nebo jak individualne - pro nekoho pravidla platit budou pro jineho ne?