1

Téma: Motor

ahojte

chcel som sa spytat co mam s motorom pretoze mi ho nevie otocit startbox tak som ho rozobral...

ak je piest v hornej uvrati tak sa zasekuje.... ale ked je v dolnej tak ide lahko ( hlava motora je celkom dole cize nema ziaden odpor s mojho hladiska)

(motor GRP tuned 21)

diki za skoru odpoved

2

Re: Motor

môze byt zdeformovany valec???

3

Já měl ty samé komplikace. V balení u motoru by Jsi měl mít dvě podložky. Dej je tam. Já jsem motor ohřál fenem, aby se alespoň trochu uvolnil a takto nahřáty jsem začal startovat na startboxu v dolní (uvolněné) úvrati. Když nenaskočil a zasekl se v horní úvrati, tak jsem ho ručně uvolnil pootočením setrvačníku. Po několika pokusech naskočil a musí se nechat zajet, aby vše sedlo tak jak má. Přeju hodně trpělivosti.   smile

4

ak je piest v hornej uvrati tak sa zasekuje.... ale ked je v dolnej tak ide lahko ( hlava motora je celkom dole cize nema ziaden odpor s mojho hladiska)

(motor GRP tuned 21)

diki za skoru odpoved

Přesně to se mi stalo při záběhu po polovině nádrže na volnoběh. I když to byl HPI K4.6, ale IMHO to je jedno. Když se nám podařilo motor rozebrat, byl zaseknutý v horní úvrati a i když se nám povedlo ho uvolnit, tak se tam stále zasekával. Na pístu byla vidět drobná trhlinka/deformace, tak jsme to vzali jemným smirglem a brusnou pastou. Od té doby jsem vyjel 2l paliva. Chápu že to není ideální řešení, ale nebylo co zkazit - nový píst s vložkou stojí přes 2000 Kč.

berushka .::: | HPI Savage X SS | Venom Creeper | www.hotwheelsshop.cz

5

Já měl ty samé komplikace. V balení u motoru by Jsi měl mít dvě podložky. Dej je tam. Já jsem motor ohřál fenem, aby se alespoň trochu uvolnil a takto nahřáty jsem začal startovat na startboxu v dolní (uvolněné) úvrati. Když nenaskočil a zasekl se v horní úvrati, tak jsem ho ručně uvolnil pootočením setrvačníku. Po několika pokusech naskočil a musí se nechat zajet, aby vše sedlo tak jak má. Přeju hodně trpělivosti.   smile

Motor ma dve tie podlozky pod hlavou. Motor bol normalne zabehnutý a ma najazdene okolo 3-4 litre paliva...(bol kupeny ako pouzivany)
cele startboxové koliesko my znicilo   sad  sad  sad

mam to aj tak skusit tym fenom???

diki

6

Pokud jsi měl motor rozdělaný a vizuálně nic nezjistil, tak bych ještě zkusil povolit svíčku a nahřát motor (tím nic nezkazíš). Já jsem zatím projel 4 litry a ještě v horní úvrati jde dost ztuha. Kolečko u startboxu dostalo zabrat (musím ho vyměnit). Máš baterie ve startboxu ok?

7

vizualne sme nic nezistili... baterie v startboxe su plne nabite no len zotrvacnik mi to koliesko obrusilo sad  sad 

idem to skusit tym fenom... a nahodou nevies nejaky sposob ako by som ho mohol naskotit bez toho aby som startboxove koliesko znicil???

8

Zkontroluj jak ti zabírá kolečko startboxu se setrvačníkem (jestli se gumové kolečko nedře o podvozek a zda setrvačník dostatečně vykukuje oproti gumovému). Já jsem musel vyměnit jeden setrvačník jelikož měl malý průměr a nedostatečně zabíralo gumové kolo se setrvačníkem. Začínej na začátku uvolněné polohy pístu tak, aby měl startbox možnost přemoci horní úvrať (co nejdelší dráhu pístu před horní úvratí).

9

mam zase rozobraty motor a zistil som ze piest neprejde cez tu vlozku ani z jednej ani z druhej strany vlozky... je to normalne? vizualne nic...

diki za odpoved

10

Ježiši proboha, když to čtu tak se mi rosí čelo  roll nový motor, zvlášt závodní motory jsou exstrémě tuhé, tudíš se musí zezačátku (do vyjetí alespon 2l) nahřívat protože ho startbox neprotočí!!!
Podložku na záběh přidej 0.15mm!!Max. 0.2 né více!!!
Motor vždy před startem důkladně prohřej alespon na 70°
To je normálně že se v horní úvrati kouše!!!! :twisted:

11

Já měl při pohybu nahoru píst do 2/3 válce průchodný a potom se zasekával. Zkus ještě píst namazat (palivo). Byl to boj, ale zadařilo se.

12

Ach jo proč si nenecháte od nějakýho zkušenýho poradit, než zničit motor za 8500!!

13

Ježiši proboha, když to čtu tak se mi rosí čelo  roll nový motor, zvlášt závodní motory jsou exstrémě tuhé, tudíš se musí zezačátku (do vyjetí alespon 2l) nahřívat protože ho startbox neprotočí!!!
Podložku na záběh přidej 0.15mm!!Max. 0.2 né více!!!
Motor vždy před startem důkladně prohřej alespon na 70°
To je normálně že se v horní úvrati kouše!!!! :twisted:

sorry ale mam prvy raz zavodny motor

14

Já měl při pohybu nahoru píst do 2/3 válce průchodný a potom se zasekával. Zkus ještě píst namazat (palivo). Byl to boj, ale zadařilo se.

Co to píšeš za krávoviny, když do motoru dáš více paliva než je potřeba, takl bude mít ještě větší kompresy a kort se ještě bude hůř protáčet!!! :evil:

15

Já jsem psal když ho bude mít otevřený a né když ho zadělá.

16

zatial diki, zajtra to skusim a ozvem sa ako dopadnem...

mam skusenosti iba s RTR motormi  smile

17

Ježiši proboha, když to čtu tak se mi rosí čelo

Ten samej pocit...  lol  lol
Jak tu psal Dave, jeto zavodní motor kterej je tuhej...myslím že vám pomůže spíš horkovzdušná pistole než fén...

18

Nějaký výkonější fén postačí, ten to nahřeje taky dobře..
LARRY-je zbytečný motor nějak otevírat a cpát tam více paliva..Stačí přidat 0.15 podložku pod hlavou (jezdím 25%nitra se 33% nemám zkušenost takže nevím jak velkou podložku přidat), nasát palivo do motoru, motor žádně prohřád, dát na stratbox a nastortovat, nechat do 5 nádrží bublat a poté pomalu jezdit a přivírat jehly..Ale pokud jsi gunboyi v tom něco neudělal za to nemůžu.. roll

19

O vikendu sme zajizdeli OS delane od nake tuning firmy, otocil se pouze s fenem, jinak ani prd.

20

já když sem tedkon zabíhal svůj novej motor ten vůbec protočit nejde, bez nahřátí na alespon 70-80°, a doku na nem nenajedu alespon 4-5l paliva tak mi pořád na startboxu nejde natočit, vždycky před jízdou nahřívám

21

no lenze tento motor ma uz najazdene okolo 4 litre... (kupil som ho pouzivany)

neviem ako fungoval predoslemu majitelovi... preto som sa pytam ci moze mat ten motor taky odpor...

22

Skuska motora:

Predchvilkou som dokoncil testovanie motora. oznamujem ze nikdy som nemal skusenosti s vysoko kompresnym motorom.

problem bol taky ze ked som ho chcel nastartovat na statboxe tak sa motor vobec nepretocil. akonahle som dal dole sviecku, motor sa pretocil. Skusil som aj nahriat hlavu motora aby nebol taky tuhy ale nic. potom som dal zrazu zhavic a motor sa pretacal aj so svieckou big_smile  big_smile  big_smile aj naskocil.

Cize so svieckou bez zhavica sa nepretoci ale so svieckou a zhavicom sa pretaca. akoto ze s zhavicom to pretoci ale bez neho sa ani nepohne?

motor ma este stale ten zubovy odskok v hornej uvrati. nemalo by to uz postupne ten odskok slabnut ked ma motor najazdene 4 litre paliva?

23

No tak když šel protočit ze žhavítkem tak to byl uchlastanej jestli se pletu tak mě opravte. Prostě příliš moc paliva

24

teda by motor nemal byt poskodeny( piest alebo vlozka) kedze som ho na chvíľu nakopol. vsak?

25

To zadrhávání z mizí kolem 8-10 litrů  wink A k tomu startování, když si protáčel bez žhavení tak se nic nespalovalo a tudíž se tam naplavilo moc paliva, že to prostě ten startbox nestlačil(nepřetočil)... takhle si to myslím aspoň já...