51

Re: Xray M18

... problémy s volnoběžkou u M18 - ano to je hodně velký problém! Tam, si myslím, podcenil Jura Hudý kvalitu a odolnost materiálu. Teprve po problémech začal tyto unašeče produkovat z pružinové oceli. Já osobně  jsem po prvním závodu vyplachoval motorsprayem AL špony z volnoběžkového ložiska a po přeměření byl unašeč , tam kde se dotýká volnoběžkového ložiska, o 0,1mm na pr. menší.

Pokud chcete zvýšit životnost volnoběžky, tak stačí kluzně nasunout unašeče kardanů na osku ("jehlový" válečk z ložiska). Tím se eliminuje natáčení osy unašeče vůči ose volnoběžky a je po "sekání".

Hezký zbytek dne přeji. MiKy; http://mkmiky.wz.cz

52

dalsi moznost jak zmenit svuj M18:
http://www.clark-s.de/top10produkte04.php

53

Přemýšlim o koupi a tak mám dotaz,třeba v té stavebnici od p. Kořínka,co to obsahuje?Pouze podvozek nebo třeba i kastli a pod. Popřípadě co přesně.Chci si odpočinout a vyblbnout tak přemýšlim o této kat. Ale nechci do toho nacpat hromadu peněz. big_smile  :?

54

Je potřeba dokoupit:karoserii,motor,regulátor,servo,akumulátory lol

55

driv tam preci byla Modenna, to uz tam neni?

56

Takže kolik do toho aby se to hnulo ? big_smile  smile  :?

57

máš pravdu,byla a asi je já už to mám delší dobu a jezdím celou dobu Mazdu.
Akupak, počítej okolo 500,regulátor Xray asi 1500,ale to už nevím přesně,servo okolo 800, lol

58

To to šplhá!!!  8O  big_smile

59

Jsou i jiné možnosti než Xray M18 a rozhodně nešplhají tak vysoko wink

60

Jsou i jiné možnosti než Xray M18 a rozhodně nešplhají tak vysoko wink

Ale áno, su. Ale aj tam musiš dokúpiť regler, motor, servo a prijímač? Alebo ta iná možnosť má už toto všetko v cene stavebnice? Je to RTR set?

61

Nepřípustný příspěvek!
Salvatore

62

Ještě doplním diskuzi o té šířce a délce trati. Jezdíme tzv scale models 1/18. Proč se tedy nepřepočítává trať z velikosti 1/1?!  Proč? Protože je to nesmysl. A tak je to i s přepočítáváním z 1/10 na 1/18.  Prostě si musíme uvědomit, že některá trat je taková a jiná je .... no prostě jiná. A jezdit pořád jen na pidi tratích nebo jen na "plnejplyn-troškuuberu-plnejplyn" by nás taky pořád nebavilo.  Ty naše diskuze o tratích nahradily diskuzi o omezeních aut v té naší kategorii. A zdá se mě, že dopadne úplně stejně. Nesmyslně prosazovat COKOLI v té naší pidi kategorii ......???  :?:  Buďme rádi, že si můžeme zajezdit a zároveň pořádně vyblbnout.

Moje slova

63

V tomhle vlákně už se mluvilo o tuningu, o tratích, já mám jeden technický dotaz. Jak se matadoři téhle kategorie dívají na mazání diferenciálu. Návod se o mazání vůbec nezmiňuje. Pročítal jsem xray forum, a tam někdo říká plastová kolečka není nutné mazat, jiní je lehce máznou vazelínou nebo silikonem. Jaké jsou vaše zkušenosti ??? Samozřejmě nemyslím satelity ale hlavní talíř a pastorek (nebo hrušku, záleží na názvosloví). Díky za reakce.

64

Mám XRAY osmnáctinu a zásadně nemažu ani talíř ani pastorek a to jezdím závodně v plném nasazení, jak v hale na koberci,tak venku na asfaltu a není žádný problém.Když už mazat, tak jedině grafitovým práškem,velice sníží odpor a neublíží ničemu,ale není k sehnání. lol

65

Kdyby Vas to zajmalo, tak grafitovej prasek je nastrouhana tuha do vobyc. tuzky  :twisted:  :twisted:  :twisted:

66

........Když už mazat, tak jedině grafitovým práškem,velice sníží odpor a neublíží ničemu,ale není k sehnání. lol

ale je k sehnání, jen se musíte ptát na těch správnejch místech smile jsem se zeptal známýho, co dělá v kovárně a hned jsem toho měl doma kilo smile

67

Minulý týden jsem si nechával dělat klíč (FAB-ku) a tam grafitovej prášek měli. Prý se s ním mažou zámky.

68

Prosím vás jaký pruměr mají unašeče kol u tohoto modelu,chtěl bych zkusit zda kola pasuji na mini inferno děkuji