Téma: Upgrade AX10
Tento příspěvek by mohl posloužit majitelům AX10 při montáži ohnutých spodních linků, aby nad tím nemuseli moc dlouho maturovat. Já jsem jenom zkouškama co se kam vejde nebo nevejde strávil několik hodin. Existuje sice pár odkazů (i v tomhle fóru) jak to smontovat, ale připadalo mi, že pak spíš dochází ke kolizím součástek.
Pořízené součástky (výrobce 3Racing):
1) bočnice:
2) spodní linky:
3) plato převodovky:
Nejhorší bylo to celé rozmontovat a přitom na malém stole uhlídat, aby se to furt nekácelo na zem. Po několika hodinách jsem skončil na této konfiguraci:
1) uchycení na nápravě:
Tady jsem musel udělat dist. sloupky 3x6x8 (díra x vnější průměr x délka), označeny jsou červenou tečkou. Žlutou tečkou jsou označeny dist. sloupky 3x6x5,5, které byly v sadě s bočnicemi. Tohle uspořádání mi vyšlo jako nejvhodnější tak, aby se linky nedotýkaly tlumičů. Bylo potřeba jenom dokoupit imbus šrouby M3x40 (DIN 912).
2) uchycení na horní části bočnice:
Tady jsem musel vložit dist. sloupky 3x6x1,5 (červená tečka). Jinak by se tlumiče dotýkaly bočnic. Dist. sloupky a zelená tyčka byly v sadě s bočnicemi.
3) uchycení uprostřed bočnice:
Tady sem musel vyrobit dist. sloupky 3x6x6 (červená tečka). Jinak se "Y" link moc roztahuje.
Pro doplnění jen pár fotek podvozku:
1) bez kol ze strany:
2) s koly ze strany:
3) bez kol izometricky:
4) s koly izometricky:
Disky kol jsou vlastní výroby. Možná se o nich dočteme v RC Cars 9/2008. Pneumatiky jsou Pro-Line Hammer 2.2" M3.
Motor používám Mega MIG 500 Turbo Race 7,2V s reduktorem 1:3,2 vlastní výroby (RC Cars 8/2008). Regulátor Graupner V4R+, servo Waypoint 1620MG. Baterku Li-Pol 7,4V/3600mAh 2S2P.
Ještě jsem dokoupil:
1) C mounty na nápravy:
2) C mounty na kola:
3) táhla řízení pro zadní nápravu
4) desku na servo a baterii (kvůli řiditelné zadní nápravě):
5) "Y" konektor:
Posledně jmenované díly ještě namám namontovány, ale neměla by s nimi být žádná potíž. Rozhodně ale o tom budu informovat.