1

Téma: Výška zdvihu,úpravy pro jízdu v terénu

Chtěl bych tady trošku porovnat nastavení axiálků. Jaké máte zkušenosti a jaké jsou potřebné zásahy pro jízdu v terénu. Já jsem musel zakročit a zvednout kastli.  Jinak nevím jaké jsou zkušenosti s montáží různých krytek serva atd.
:arrow:
pokud bych měl ale vyjádřit obdiv k tomu jak vyladit axiála tak tohle:http://www.youtube.com/watch?v=KHWAXHiBeLE
:?:  :?:

2

Re: Výška zdvihu,úpravy pro jízdu v terénu

No já se odpíchnul od kluků z venku a začal jsem olovem do kol a když začal pořádně lést tak jsem ohnul spodní linky a rázem to bylo něco jiného.Světlou vejšku mám nastavenou prostě na terén který okupuju Škorpíkem-tohle bude mít každý asi jinak dle toho co má k dispozici za terén.Kastli jsem rozřezal a zakrátil a dal níž.

3

Hmm jasný, rozhodně souhlasim, že je to indivuduální. Zkus se podívat na tohle video a zkus říct zda ta voda nemá vliv na tu elektroniku?

To právě nechápu. MUsí tam mít nějaký kryt ne??

sorry...tady je to video:http://www.youtube.com/watch?v=4_-BLBcTGnE

4

lol  lol  lol Na tom videu je můj AX s minimum úprav a Nytrákův Trabi lol Jarda to má zatěsněný vše.Já to mám přijímač v balónku-můžeš použít i prezervativ a régl bez chránění mám LRP a je voděodolný.Accu a motoru to nevadí tak se neboji ničeho wink

5

big_smile  big_smile hehe

tak to je trefa....no dobře. já mám régl V4R+ myslim :? ten asi není vodě odolný co?? Jinak příjímač by asi nebyl problém dát do "šprcky" lol

6

pokud bych měl ale vyjádřit obdiv k tomu jak vyladit axiála tak tohle:http://www.youtube.com/watch?v=KHWAXHiBeLE
:?:  :?:

Upřímně řečeno, nelíbí. Fůry scale serepetiček jsou sice fajn, ale podle mně tohle není o tuningu. Za tuning, tedy ladění, považuju ty úpravy kol (i když olovo je už z principu mnohem repší, než ty okrájené vložky) řízení obou náprav (tam se ale dost bije se scale zaměřením), možná ještě ty plíšky, které ovšem vydrží kdo ví kolik, ale to je asi tak všechno. Jako hlavní antitunig vidím ty baterky po stranách, které akorát dokáží nové zájemce o tuto zábavu zblbnout. Taky jsem to takhle zkoušel, několik hodin vymýšlel držáky na boční úchyty, pak to dával dohromady a to celé jen proto, abych to nakonec vyhodil, protože to nemá na slušnější jízdu žádný solidnější efekt... roll

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

7

Jako hlavní antitunig vidím ty baterky po stranách, které akorát dokáží nové zájemce o tuto zábavu zblbnout. Taky jsem to takhle zkoušel, několik hodin vymýšlel držáky na boční úchyty, pak to dával dohromady a to celé jen proto, abych to nakonec vyhodil, protože to nemá na slušnější jízdu žádný solidnější efekt... roll

Nelze nez souhlasit a to i s tim ostatnim. Nechtel sem moc remcat, tak se alespon pridam.  wink
Pokud chces dobrej priklad z domacich luhu podivej se na DJW-ův stroj. To je cesta spravnym smerem. Jestli to tu nekde vubec propaguje. 

TO DJW: neni za co  lol

8

tak ještě otázečka:
za 1. je možné tedy vidět ted model co je podle všech pravidel tuningu?? lol  yikes

a za 2. jaké jsou standartní kontroly a servisy po/před jízdou v terénu??(olej,vyčištění od prachu...) :oops:  :oops:

9

...Accu a motoru to nevadí tak se neboji ničeho wink

Na to bych radsi nesazel pokud jezdis lipolky jako ja.  :twisted:

10

chtěl jsem se ještě zeptat kdo z vás crawlerů má kastli přizdviženou?? Kdo naopak sáhl pro řezání....jak jsem již psal kastli jsem převrtal a dal ji až nahoru na šasí...přizdvihl jsem tak auto o 3cm.

11

Záleží na tom, jakou máš kastli. Ja mam B-17 Betty a mám ji hodně zvedlou, jinak bych ji musel totálně prostříhat. Obecně na crawlení bude lepší mít naopak kastli hodně nízko kvůli těžišti. Nejlepší je pořídit kastli na tyto účely navrženou, teda jestli se těm skořápkám dá řikat ještě kastle, a natlačit jí co nejníže na šasi.

Výběr je velkej:
Axial XC-1 - tuhle má artr verze
JConcepts Rock Steady
Losi Grapler
Proline Rockstar, C10 ...

12

no přesně tak...já mám taky betty b-17. Co se týká kvality kastle je to jasné, ale na drhou stranu když se auto překlopí, kastle se jen prohne a nezlomí nebo neprohne....

:?  :? jinak btw. nevíš kde se dá sehnat náhradní nebo nové kastle?? a neposílej mi odkaz na tsccrawlers.com big_smile

A když jsme u toho...bylo to tu už několikrát předhozené, ale dají se v nějakém e-shopu nakupovat originál díly na axiála??

13

Co mas proti TCS, ja tam taky nakupuju.  lol  lol  lol

U nas nevim, fakt bida.  :cry:

14

tcs je fajn. Vim, ale nejsou ty dodací lhůty dlouhé?? Jaká je zkušenost?? A nedají se koupit kastle i někde jinde?? 8O

15

Chcel by som sa aj ja opýtať ako dlho to je asi z TCS pretože by som chcel z tamať ARTR.ďakujem

16

hosi, prectete si, prosim, nazev tohohle threadu, yo?