1

Téma: Enroute Berg 2.2

Panove pokud se Vam nelibi prilis velky clod buster, pripadne nechcete pouzivat plastove osy, tak tento vytvor musi uspokojit kazdeho zajemce.

http://www.tcscrawlers.com/By-Truck-Enr … c-286.html

Celokovove osy, kazda s vlastnim motorem ve velikosti scorpiona. Mozno poridit extra nebo i vcetne chassis a disku.

Uz ted je jasny, ze skorpion utre nudli, protoze tohle monstrum za dobry peniz nabizi bezkonkurencni jizni vlastnosti ve sve tride. To ze skorpioni sou slepa ulicka se vi, ale ted uz je konecne znamy i duvod  8O

2

Re: Enroute Berg 2.2

Sbírám čelist po zemi a přemýšlím, kde schrastit prachy na ten podvozek. 8O  tongue

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

3

Tak to nemá chybu za tu cenu je to paráda :!:
Mám nového favorita na koupi. A brouka do hlavy  wink

4

Dalsi info k dispozici zde:

http://www.enroute-rc.com/Berg/berg22E.php

8O

5

tak pánové tohle mě dostalo do kolen , to je mazec , hned bych obědnával ale už jsem investoval do tý CR-01 dost peněz a času , tak ze sentimentu asi nebudu jeden z prvních kdo to bude obědnávat, ale co nadělám  big_smile  big_smile  big_smile  ikdyž musím na druhou stranu uznat jak mám toho crawlera tak ty zvlášť hnaný nápravy jsou ideální váhově a kvůli těžišti ale zase malinká nevýhoda že ty motory nejedou stejně pokud je jeden zatížený . ale nevím jestli se pak ty motory nechovaj jak maj když ttam je jeden regulátor.

6

2 mikep> ceece ty musis mit nejaky nadprirozeny schopnosti jen podle obrazku a vyjadreni vyrobce ze je to winner rozpoznat, ze se jedna o wetz bezkonkurencne nejlepsi na swete. clovece obvykle se to da rict jen kdyz to clovek osobne vyzkousi, ne?

7

2 mikep> ceece ty musis mit nejaky nadprirozeny schopnosti jen podle obrazku a vyjadreni vyrobce ze je to winner rozpoznat, ze se jedna o wetz bezkonkurencne nejlepsi na swete.

toto netvrdim, jenom rikam, ze skorpion se nechyta.

clovece obvykle se to da rict jen kdyz to clovek osobne vyzkousi, ne?

Nastesti exisuje i neco jako forum v mistech, kde uz s tim lidi jezdej a zavodej a vyhravaj. Nemusim mit nadprirozeny schopnosti, staci mi umet cist a neco anglictiny  wink

Jo a dalsi vec, podivej se do minulosti jak dopad superclass, uz jenom samy clodbuster-klony, nic jinyho nema sanci. Bylo jen otazkou kdy neco takovyho prijde do 2.2 tridy. A uz je to tady. Muzete si myslet co chcete, ale ja trvam na tom, ze vysluni axialu konci a presouva se do role porazenych. Jinak Berg dle meho nazoru nebude jediny, je to jen prvni vlastovka, ale to co je podstatny je koncepce naprav a ta je overena casem.

Muj nazor nikomu nevnucuju, uvidime kam pude vyvoj. Treba nekdo pridela vrtuli a prekazky prelitne a vyhraje. Co ja vim.

8

DJW - já si taky myslím že to bude fakt dobrý ač tebe a tvůj axík obdivuju tak si myslím že tohle ve 2.2 bude výtěz , vem si co projel ten můj claeler a to nebyl upravenej jako že ty tulmiže byli naprd a taky baterie a závaží v kolech , a ted je to fakt hruza furt jen jede a nezastavuje se to takže tohle ve 2,2 fakt bude mazec ,

9

ale jooo, axiik je proste masove vyrabena hracka, o tom neni pochyb. mozna je to jako ve svee dobe tamyia tt-01, kazdej to mel a kazdej myslel ze ma svetovej podvozek a najednou se objevil xray s uhliiikem a HB a Corally a kdovii co a teeteecko slo logicky do kytek. o tom zadna.

jen proste jee nutne veci zkouset a porovnat. a zda se mi seriozni hodnotit to co saaam testnu a nee co si vyctuu nekde na forech, howgh. nejsme prece papousci, sami dokaazem poznat co a jak, kdyz to mame v ruce, nebo ne?

takze jsem zvedavej kdo to prvnii koupii a privleece do bohnitz! wink) snad to nebudu jaaaaa, jeziis, ty prachy! wink)

10

Jako vypadá fakt skvěle,koukal jsem na videjka a leze to špičkově ovšem srovnávat AX a tohle mi připadá trochu divné.AX je honěnej kardanama a Berg má motory na nápravách zvláště tím odpadá kroucení šasí.Já ososbně si myslím že je to jiná třída a taky by ji měl jezdit.

11

no jo, jenze tridy jsou definovany velikosti a ne typem os.  A ve stejny velikosti ty podvozky proste jsou.

Jinak ja ani tak nejsem nadsenej z Berga a toho jak vypada, ale je jasny, i kdyz to tu nekdo muze zpochybnovat, ze motory na napravach jsou zatim na crawleni to nejlepsi existujici a casem proverene reseni. Zkratka protoze vykazuji lepsi jizdni vlastnosti v terenu nez jina reseni.

Jinak receno:
Co bych koupil za crawlera, kdybych chtel to nejlepsi dostupne reseni pro danou tridu ?
Koupil bych neco, co ma motor na ose a je to v kovu. Tato volba by platila i pred prichodem berga, ten jen vyslysel prani crawleristu. Je to jen predem dany dalsi krok ve tride 2.2, tak jako se tomu stalo ve tride superclass v podani kloda.

Zadna veda, zadnej zazrak, zadny dohady - jen prirozeny vyvoj.  8)

12

Souhlasím s MIKEm, že dva motóry na nápravách jsou nejlepší možné řešení. Jen se u té desetinky (tenhle podvozek Berg) obávám, že nebude dostatečně pomalé zpřevodování. Převodovky vypadají zhruba stejně velké jako u AXíka, ale logicky tam není ještě jeden převod a to na "diferáku" U osminy to nacpat jde, tady těžko. Uvidíme jestli 100záv (víc jsem neviděl) motory nebudou pořád dost rychlý.

Osobně se ovšem musím přiznat, že řešení s kardany je mi osobně milejší a řekl bych autovější a technicky čistší. Ale souhlasím, že dvou motorové je lepší, respektive do terénu výkonnější; samozřejmě nemyslím jen výkon ve Wattech :-) Odpadá jakákoliv starost s DIG atd... auto fakt umí neskutečný věci. Na druhou stranu některým lidem se nelíbí ani zatáčení zadní nápravy, natož pak protiběžný chod náprav atd...

13

Dle amiku je 55ka motor u berga tak akorat rychly na "bezny" crawler. Tohoto bych se neobaval.

14

jj jednině souhlas :!: Kardanovka je více autovější tak nějak mi to k tomu více štymuje.Ovšem o výkonostech crawlerů poháněných motorem na každé nápravě není třeba diskutovat protože co s tím se dá dělat za věci a co vše to vyleze by se divil i Izák Ňůtn lol Stačí zabrousit na Youtube a co ty chlapíci s tím dělaj za věci je někdy k neuvěření.

15

Vypadá to dobře jen nemám jak to objednat nikdy jsem nic nekupoval za hranicemi jestli se my podaří to nějak dostat sem tak udělám podrobnou fotodokumentaci a dam ji k dispozici.

16

a maaame ho! prvniiho siiilence co to poriidii! wink))) cool! go for it!

co se tyykaa prevodu, neni tam u toho nekde nejaky manual co by rekl jaky to ma prevodovy pomer "z krabice" a pak se podivat na to co jezdime s axiky a jaky k nim motory?

17

To stojí 300 dolačů bez motoru.

18

sebanktm:  pride ti to hodne? me se zda ze to nejni tak strasny...sou komplet      kovovy,nemusis k nim dokupovat prevodovku a udelat na ne šasi bude podle me celkem hracka...
jinak co sem si tak cet tak pisou ze s lathe 45T to dosahuje trosku vyssich rychlosti nez standartni crawler, ale pritom to ma porad dost sily...takze 55/65 motory by mely bejt uplne v klidu
..dybych nesetril na slashe, hned bych je objednal...doma se mi povalujou origo kola ze scorpiona,šasi mi taky zbylo...postavit si solidniho crawlera abych mel co tahat za Merglem:)

19

Jestli se nepletu tak tam je napsaný převod 36,67:1 a to se mi zdá na ,,Kravla" hodně rychlý

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

20

Za 300 je to dost dobrá cena dat k tomu dural kola a jeto dost slušné auto, no spíš zvažuju netunit ax10 a koupit tohle.Poslal jsem do USA kamošovi 1000 doláčů, tak co objednat.

21

Koukam že kola jsou v ceně tak to už jen ty motory a jedeme.

22

Kde to je za 300$? Já vidím 300€.

23

http://www.tcscrawlers.com/Backorder-Enroute-Berg-2.2-Truck-Kit-The-winning-truck-at-the-2008-East-Coast-Championship-p-16898.html .Maš pravdu za 350$

24

Co by jste do tohoto modelu dali za motory, regl, servo a baterie :?:  :?:  :?:

25

neni co resit:
2x 55-65
hs 7955TG (5955TG)
regl dle libosti a dle pouzitych baterii