1

Téma: střídák

čus, mohl byste mi někdo lehce poradit? chci si do svého MI koupit střídák (lépe rovnou combo) zatím nevim jakou značku zvolit . v zahraničí jsou sice levnější ale než by mi přišel např. ten wraith 7k z b-p-p.com tak budou vánoce.čekat se mi nechce proto bych pořídil něco u nás. jenže co? poraďte díky

2

Re: střídák

Třeba u Graupnera by šlo něco najít a od něj se dá koupit u nás bez problémů. Do toho MI by mohl být OK Inline 380 + reglec Genius.

3

dík za tip, hle a nevíš tkhle náhodou kde se dá sehnat? koukal sem na hobbyteam a tam maj střídáky od graupnera od 4 litrů vejš...docela mě zamrazilo 8O

4

inac ked ne v cesku tak v madarsku sa da kupit mamba za 31000 forintov alebo pouzite za 20000
jaj ved ked si objednas zo zahranicia z usa tak to tu mas za 2 tyzdne/aspon z LPH/a posta je max 40 dolarov

5

inac ked ne v cesku tak v madarsku sa da kupit mamba za 31000 forintov alebo pouzite za 20000
jaj ved ked si objednas zo zahranicia z usa tak to tu mas za 2 tyzdne/aspon z LPH/a posta je max 40 dolarov

Ne kazdy ma tu moznost, chce a umi to a hlavne tady na foru se nakup ze zahranici resit nesmi! A to je i Madarsko :-)

6

tak sem zjistil že sme fakt ještě východní blok..s těma střídákama to u nás stojí za velký h... bídnej výběr a ty ceny sou šílený..takže sem změnil názor a střídák si koupim v zahraničí...líbyla by se mi tahle mamba 6800kv.myslíte že je to dobrý reglo?    http://www3.towerhobbies.com/cgi-bin/wti0001p?&I=LXURX2&P=SM

7

MI je pomerne tezky auto, Mamba je na nej slaba. Sel bych do Inline + Genius. Inline mam v Sharkovi a naprosta spokojenost. K nemu mam regl MGM Compro

8

MI je pomerne tezky auto, Mamba je na nej slaba. Sel bych do Inline + Genius. Inline mam v Sharkovi a naprosta spokojenost. K nemu mam regl MGM Compro

tk tj, a kde se dá takhle sehnat? ten inline 380? nebo ten AON 6000?

9

No tož v obchodě se to dá sehnat, na ulici se to většinou neválí...  wink Takže se jukne na www.google.cz a tam se trošku pohledá, třeba když chcu koupit inline v čechách, tak "graupner zastoupení" nebo tak něco... pak se třeba veme telefon do ruky a zavolá se tam, kde by ho mohli mít, nebo se tam zajde...  roll

10

No tož v obchodě se to dá sehnat, na ulici se to většinou neválí...  wink Takže se jukne na www.google.cz a tam se trošku pohledá, třeba když chcu koupit inline v čechách, tak "graupner zastoupení" nebo tak něco... pak se třeba veme telefon do ruky a zavolá se tam, kde by ho mohli mít, nebo se tam zajde...  roll

tk já zkusim hobbyteam, na webu ho nemaj ale mohli by ho objednat.. :idea: ale jesli se neurazíte tk by mě zajímalo kde se válí big_smile ještě ten AON 6000 ten sem nenašel ani na google. chtěl bych totiž trochu porovnat..výkon/cena

11

AONa mají třeba na DINBALLu. Tedy ještě nedavno ho tam měli. Já mám například HYPERION 6000kv a MGM 3312-3 a jsem maximálně spokojenej. Motor lítá jako drak a to mám MI komplet v alu. 1,2kg.

12

Jeden mají třeba tady...

http://www.arkinnovations.com/shop/index.php?main_page=product_info&products_id=216

13

tak sem se už asi rozhod..pudu do motoru dynamite C4 8000Kv a reglo bych viděl na ROXY BL control 930. co myslíte je to dobrá kombinace? bude stačit 30A regl. na ten motor? vim že je to malej motor spíš na 1/18 ale do MI ho taky perou a lítá to jak čert

14

tak sem se už asi rozhod..pudu do motoru dynamite C4 8000Kv a reglo bych viděl na ROXY BL control 930. co myslíte je to dobrá kombinace? bude stačit 30A regl. na ten motor? vim že je to malej motor spíš na 1/18 ale do MI ho taky perou a lítá to jak čert

Dynamite nebrat do MI,jde o přebalenou mambu stejně jako je tekin,já měl v xrayi dymanite 9200kv a jezdilo to  big_smile ale v MI ho dle mě utavíš

15

Dynamite nebrat do MI,jde o přebalenou mambu stejně jako je tekin,já měl v xrayi dymanite 9200kv a jezdilo to  big_smile ale v MI ho dle mě utavíš

no vyzkoušim ho a uvidíme..obalim ho  chladičema a přidím mu i nějakej ten větráček a uvidí se

16

Spis pomuze slabsi prevod, ale to zase nepojede

17

no vyzkoušim ho a uvidíme..obalim ho  chladičema a přidím mu i nějakej ten větráček a uvidí se

Já bych poslechl Sikyho. Jestli jezdíš hodně, tak ho opravdu utavíš. Vyhozené peníze. Zeptej se Scarabeuse. Ten měl taky Mambu a vydržela tři dny.

18

tkže ten inline 380 je už teda jiná třída než dynamite, mamba atd...? jako jezdim docela dost ale spíš asfalt+ nějakej ten jump a někdy prašný cesty když se najde nějaká rovná..jinak že bych to nějak trápil ve vysoký trávě to ne smile

19

Při prudké akceleraci se špatně nastavenou spojkou motor týráš mnohem více, než na trávě. Tráva a podobné žrouty energie jsou problém spíše pro regl, kterým pak jdou velké proudy po delší dobu a u toho pak hrozí spálení. To taky znamená, že 30A regl stačit bude, ale měl by mít chladič.
Jinak tuším právě Scarabeus ne že by Mambu utavil, ale vyběhla mu z něj hřídel. Ty prostě potřebuješ motor, s větším průměrem pláště, aby měl větší krouťák, což C4 a podobné malé motory nesplňují.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

20

tak ted trochu odbočim od temata. Jak dlouho jezdí wraith7k na Nimh 1400 mah ?? např s 12ti zubovym pastorkem a při jizdě jen tak na parkovišti.

21

Při prudké akceleraci se špatně nastavenou spojkou motor týráš mnohem více, než na trávě. Tráva a podobné žrouty energie jsou problém spíše pro regl, kterým pak jdou velké proudy po delší dobu a u toho pak hrozí spálení. To taky znamená, že 30A regl stačit bude, ale měl by mít chladič.
Jinak tuším právě Scarabeus ne že by Mambu utavil, ale vyběhla mu z něj hřídel. Ty prostě potřebuješ motor, s větším průměrem pláště, aby měl větší krouťák, což C4 a podobné malé motory nesplňují.

samozřejmě že s moc utaženou spojkou riskuješ utavení motoru, spojka mi fachá good, mam tam ultra hard pružinu a tk na 4 mm dotáhlou.motor mam high torque od ATM..dokud sem neodpálil původní reglopřijímač tak spokojenost

22

tak ted trochu odbočim od temata. Jak dlouho jezdí wraith7k na Nimh 1400 mah ?? např s 12ti zubovym pastorkem a při jizdě jen tak na parkovišti.

Myslím, že tak 10 minut.

23

Myslím, že tak 10 minut.

Tak já nevím, jak je to u MI s převody, ale moje o dost těžší MLST s 1400 jezdilo 16-20 minut. Teda aspoň první rok, protože NiMH baterky děsně měkly. Záleží hlavně na stylu jízdy, nystavení a povrchu.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

24

tak sem se optal na motor graupner inline 380 a stojí 1785 a regl. genius 30 je za 16 stovek..v combu to bohužel neprodávaj takže sleva je vyloučena. mno asi si počkám na Nováka smile a  pudu do toho mongoose systemu..v combu stojí 3600 tzn. o 4 kila víc než motor s reglem od graupnera..to už neni moc velkej cenovej rozdíl. co vy na to? má tady někdo na fóru tn mongoose system? nebo nějaké zkušenosti s firmou Novak? no za tu cenu by to měla bejt sakra kvalitka! smile

25

tak sem se optal na motor graupner inline 380 a stojí 1785 a regl. genius 30 je za 16 stovek..v combu to bohužel neprodávaj takže sleva je vyloučena. mno asi si počkám na Nováka smile a  pudu do toho mongoose systemu..v combu stojí 3600 tzn. o 4 kila víc než motor s reglem od graupnera..to už neni moc velkej cenovej rozdíl. co vy na to? má tady někdo na fóru tn mongoose system? nebo nějaké zkušenosti s firmou Novak? no za tu cenu by to měla bejt sakra kvalitka! smile

Hlavně to prosím tě nekupuj od B.P.P.
Je to strašně nespolehlivý obchod. Budeš na to čekat mraky dní či měsíců.
Najdi si jiný obchod. Jsou jich mraky.