1

Téma: pomoc - spagat na tahovy starter

mam na savikovi motor LRP .28, potykam se s vecnym pretrhavanim spagatu tahoveho starteru, bohuel jsem nenasel zadny backplate na rotostarter pro tento motor, a kdyz prochazim shopy nedari se mi najit ani zadny spagat v metrazi a pod jako nahradni dil na tahovy starter.
Zkousel jsem pouzit snuru ze zaluzii ktera se jevila hodne pevna a o neco silnejsi ale nevydrzela. Premyslim o strune na kytaru a pod, nebo slabem ocel lanku....
jak to resi zasveceni?????

2

Re: pomoc - spagat na tahovy starter

Tohle jsme řešili u Genesisu. Jako jediné schůdné řešení se nakonec ukázala šňůrka z Baumaxu. Ale pozor. Musí být označená jako lanko s duší. Né, že by měla duši, ale má v sobě něco jako silonovej vlasec a ta vydržela fakt všechno.

3

zdravm všechny, jsem docela amtér ale se špagátkem bojuju pořád (mam kyosho mad force) - resp po mensich upravach starteru se uz neutrhava spagat, ten drzi dobre, ale trha se koncova cast pruzinky ktera je uchycena na pevno.
Dival jsem se na internetu po alternativach k te "nechutne a unavne rucni startovaci praci wink" a nasel jsem vecicku se jmenem TigerDrive. Nevite kde se da toto nebo neco podobneho u nas sehnat? abych mohl motor roztacet vrtackou. Pripadne jake s tim mate zkusenosti?

4

prosel jsem obi a baumax a nenasel, tak jsem koupil nejaky zednicky synteticky nite 1,58 a 1,7mm, vydrzely pri testu cca 10 trhnuti, v praxi pri nezajetem motoru co ma velky odpor 3 starty a konec. Uz jsem kvuli tomu pridal motoru podlozku pod hlavu abych zvysil kompresi a sejne ho vlastne ani nenatocim, jeste ze mi poradil Patrik z hobbyteamu ze se na to da sehnat konecne ten backplate na roto, ted budu lamat zuby....

5

Sežen si šnuru s padáku 0.8mm,ta vydrží uplně vše 99%

6

H-Honza: Jsem v dobrém rozmaru. Hoď mi do SZ adresu. Zítra zajdu do Globusu, koupim Ti metr šňůry a pošlu. Tahle šňůra přežila i ten dementní Genesis...

7

H-Honza: Jsem v dobrém rozmaru. Hoď mi do SZ adresu. Zítra zajdu do Globusu, koupim Ti metr šňůry a pošlu. Tahle šňůra přežila i ten dementní Genesis...

Podekovani.
Diky za ochotu a zaslani snurky, jsem dluznik a pokud budu mit jak, rad sluzbu oplatim.
Nicmene jsem vse ji vyresil trochu jinak, protoze jsem u Lestr dostaval nepravdive info, Patrik z Hobbyteamu mi poradil ze na motory LRP je prestavbova sada na rotostart jiz pres rok v prodeji, a take  ji ochotne a rychle dodal. Diky moc vsem.