1

Téma: motor bugy 1:8

tak vážně uvažuji o novém motoru do bugy 1:8 a chci se veřejnosti zeptat kdo co používá a jak je spokojen, samozřejmě, že mi odpoví uživatelé RB značky s čímž počítám a kterých je asi většina, ale právě očekávám i jiné značky a zkušenosti s nimi, díky

2

Re: motor bugy 1:8

V ČR jsi s RB na tom nejlíp. Nejlepší servis a všechny náhr. díly skladem! Ale dobrý motor je třeba MEGA 21 ZX komplet je to motor který se dělá z spoluprácí MEGA/PICCO.
Další motor je OS MAX VZB SPEC.

Ale jak jsem psal nejjednoduší na nastavení a výkon/ceny dobře vychází RB motor. Nejpoužívanšjší je WS7II big_smile

3

To není pravda. Já měl OS MAX-VZB a naladil jsem ho při zábehu a od té doby jedom velice minimálně!!! A hlavně za cenu OSka komplet Výfuk motor koleno zapletiš téměř jako za RB (jen za motor) wink

4

http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2721&Okruh=5

a doporučuji k tomu http://www.hobbyteam.cz/script/popis.asp?OC=2273&Okruh=5

a půjde to jako brus big_smile

5

Přesně jak píše Patrik :twisted:

6

no tak mám vybráno, díky za info a pomoc, jen ještě dotaz kolik ten motor má kanálů a zhruba tak kolik lidí u nás tenhle motor jezdí, případně nějaká jména, abych se mohl případně před závodem někoho zeptat, kdyby byly problémy s nastavením, díky

7

V MČR to jezdí Temr Vladimír a ještě pár lidí, ale otevřeně převaha tam bude RB motory!!!
Kolik kanálů má, jsem nikdy nekoukal ale odhaduji 5 kanálů. big_smile

8

tak 5 kanálů by mi vyhovovalo, nechci žádnou brutálně výkonnou divočinu, mielke výfuk už mam  z hobbyteamu, tak snad vybrat spojku a mam hovoto
Temra znam, předpokládám, že je to ten člověk co mi zvedá telefony v hobbyteam prodejně a ochotně poradí a pomůže, tak jsem hned klidnější

dík za info

co byste kdo doporučoval za spojku? dural od X-ray nebo dvoupaknovou v plastu?

9

Ano je to můj kolega, který zvedá telefony. Jednoznačně 3 paknovou a ALU Hudy je dobrá volba.
Pokud máte Mielke tak je to i ta nejlevnější volba. Jinak ten motor je BRUTAL motor, je ME pro rok 2005. big_smile

10

Mě by se líbyl motor od LRP Z 21R TEAM výkon/cena a díly k tomu jsou také.  http://www.lestr.cz/lestrmodels/index.htm    Jirka Dědič

11

přiznám se, že o tomhle motoru slyším poprvé, já si nechám fundovaně poradit od lidí co tomu rozumí a vyberu si (vybral jsem si) to co se u nás jezdí a s čím jsou zkušenosti, protože vím, že když to jezdí lidi, kteří jsou ochotni poradit s nastavením a dostupnost dílů je v pohodě, nebudu laborovat a půjdu vyšlapanou cestou, ostatně proto jsem tuto rubriku vytvořil, abych si nechal poradit, samozřejmě tvůj výběr neodsuzuji, naopak jsem kouknul na další motor a získal tak větší přehled, díky za info

12

V MČR to jezdí Temr Vladimír a ještě pár lidí, ale otevřeně převaha tam bude RB motory!!!
Kolik kanálů má, jsem nikdy nekoukal ale odhaduji 5 kanálů. big_smile

Patriku, myslím, že se jedná o 9ti kanál ale jistý si nejsem. Více zde: http://www.osengines.com/

13

Budeš se divit ale je to tříkanál! Ale jak jede co?

Tan informace je přímo z servisu GRAUPNER od lidí co dělají OS MAX big_smile

14

Tak to fakt koukám jako blázen... Jezdí ho také Jirka Mach a pokud má motor dobrou náladu, neskutečně jede. Jezdí v kombinaci s Mielke výfukem.

Nevím proč, ale proslýchalo se, že je obtížné ho naladit, proto se uchytila teorie o vyšším počtu kanálů.

Za ty koruny myslím dobrá volba.

JB

15

V té první serii byl možná zakopaný pes. Opravdu dva motory nešly dobře nastavit.
Z té nové nikdo nic neříká a lítá po tratích big_smile

16

zacina to tu sklouzavat k reklame, tohle si reste v SZ nebo mailem at se nemusi mazat...

já už bych to klidně smazal celé, co jsem potřeboval vědět, jsem se dozvěděl, koupil a jsem spokojen, takže jsem pro to odmazat, jen nevím komu říct nebo napsat ať to mázne

promazano
Acid

17

Když už jsme u těch motorů - nerad bych otevíral nové téma - poraďte jak s údržbou. Motor mi chodí moc dobře, občas ho vyndán z auta a umyju ho zvenku benzínem a usuším. Co s ní dál? Nic nebo mám dělat hlubší údržbu a jakou?

18

V archíve na www.rcauto.sk máš celý článok o údržbe motora.

19

Mi jezdíme SIRIO a NOWAROSSI. Jsme s nimi spokojeni jak s technický stránky tak výkonosti. Mají taky docela dlouhou životnost a taky OSMAX