1

Téma: Čím předehřát motor?

Chci se zeptat, čím předehříváte motor (pokud nemám k dispozici 220V abych použil třeba fén)?

2

Re: Čím předehřát motor?

Existujou takovýhle věcičky http://katalog.ambra.cz/plynova-pajka-fgsg-3114-ferm-sgm1006-d34355.htm a tím to jde jak vínko big_smile  jebo se dělaji malinké jako zapalovač...je k mání u Conrada

3

no pokud jezdíš autem tak dej topení na plno a dej auto před větrák (motor) já to tak dělal a dobrý  wink

4

Dělám to standartní horkovzdušnou pistolí.. big_smile

5

No otázka zněla pokud nemam k dispozici 220V

6

No otázka zněla pokud nemam k dispozici 220V

Ježiš sorry :oops: nedočetl jsem si to celý.. wink

7

to musim nahrat motor a pak ho nakopnout pres startovaci svicku jsem zacatecnik a mam auto 1/10 na nitro pohon a nemuzu ho nastartovat poradi me nekdo alespon trochu v kostce diky karlos

8

Ano, je lepší motor nahřát na cca 70°C(+/-). Pak se daleko lépe startuje. Před nahříváním si vše nachystáš, tak aby jsi mohl startovat. Motor nahřeješ, třeba právě horkovzdušnou pistolí. Připojíš žhavítko na svíčku a pomocí startéru motor nakopneš.

9

to musim nahrat motor a pak ho nakopnout pres startovaci svicku jsem zacatecnik a mam auto 1/10 na nitro pohon a nemuzu ho nastartovat poradi me nekdo alespon trochu v kostce diky karlos

ze ti nejde nastartovat motor ti nahrejvani nepomuze, nahriva se kdyz je venku pod nulou... ze ti nejde nastartovat muze byt moc veci (spatna svicka, nenabite zhavitko, spatne serizeny motor, zavreny karbec atd.) ale tady na foru se to resilo vic nez mnohokrat, tak kdyz pohledas najdes...

10

Nenahřívá se třeba hlavně nový motor, aby se dostal poblíž pracovní teploty a jeho komprese byla pro první starty snáze překonatelná? Alespoň tak to znám já. Jestli to nechce vůbec chytit, tak si myslím, že mu teplo moc nepomůže...

11

to ze se nahrivaji motory ma myslim hlubsi koreny, myslim ze to vzniko u motorku ktere byli bez zhavici svicky a motorek frcel jen na "kompresni pomer"... pak se to rychle "presupacilo" i na motorky se zhavici svickou, protoze motorek snaze chytal... nahrivani je moc male + v chytani motorku, protoze serizeny motorek chytne i pri minusovych teplotach wink

12

Me se v teplotach pod nulou kdyz motorek hodne promrzl taky stavalo ze to nechtelo chytat dokonce se motorek sel tiz protocit, nekde sem slysel ze pri nizkych teplotach gelovati palivo nebo se mozna moc stahne vybrus proti pistu... resil sem to budto prilozenim Zippaku k hlave a chvili plamenovou lazen a nebo se to po asi dvou minutach rozehralo zhavitkem to ale asi moc nesvedci svicce... jinak nenahrivam nijak a vzdycky chyta v poradku... Blizz