126

Re: Projekt Hilux

Já teda nevim, ale věci co navrhuje sphincter mi přijdou nereálný a zbytečný. Když budu chtít přesný brždění u trialu tak použiju šnekovku.
A ovládat přítlak kol při jízdě?
Většinou nestíham ani řídit, natož abych seřizoval vejšku...  lol

127

Ono není špatný mít možnost si auto přizvednout když sedne na břicho, a nebo si pomoct při maximálním náklonu. Já jsem si Hiluxe koupil na vychutnávání jízdy složitým terénem, kdy sleduji propérovávání kol a práci podvozku a samozřejmě zkouším kde jsou hranice auta.  A právě zde je prostor na technické finesy, a právě sem patří. Na rychlou jízdu jsou jiné instrumenty - třeba Marder.
PS: šnekovka je prasárna, v autě nemá co dělat

128

s tím, že šnekovka je prasárna si dovolím nesouhlasit....před nějakou dobou jsem při toulkách na netu narazil na pár zajmavých aut právě se šnekovým převodem a podle videí se u nich šnek dost dobře osvědčil, bohužel je to už nějaký čas a tak už nemám odkazy.......ale je to převod silný a hlavně přesný a zastává funkci brzdy v neutrálu, kterou mnohé regly nemají, já osobně bych se ho vůbec nebál.......

129

U RCTT je šnek obrovská výhoda. Jasně se to ukázalo na zimních závodech, kdy se v jedné kategori sešel Snailer a AX. I když je AX o poznání lehčí než Snailel, tak se na svahu neudržel. Lépe řečeno regl ho neudržel. Pilot musel pořád páčkovat. U Snalera klidně pustím kniply. Navíc umožňuje opravdu jemné dávkování plynu. Uznám že za cenu většího odporu převedové soustavy a rychlejšího vybití baterek.

130

Přesně tak, v určitých speciálních aplikacích má šneková převodovka své místo, a je dokonce nenahraditlená. Nicméně v takovém krasavci a mazlíkovi jako je Hilux si ji nedovedu představit. Ale to je věc přístupu. Já jsem si Hiluxe pořídil jako funkční maketu, a proto raději vymyslím způsob jak efektivně zabrzit kola, než tam narvat šnekovou převodovku.

131

Noha... ty uz si nehrajes ? big_smile

Losi LST/Muggy Brushless
Jeep Cherokee XJ 99'
Sand Rail 4 Seater Buggy

132

Ale hraju jenže jak se udělao hezky tak se věnuju 5b a ježdění a na bastlení už nějak nezbejvá čásek páč toho času tolik není tongue