1

Téma: netěsní motor

Zdravím lidičky
Mám nového mardra no nového vyjel jsem cca už 5l
a všiml jsem si že ze strany co jsou převody ta v rohu hlavy jak je připevněna ke karteru my asi fouká nebo co, ale je to tam černě ublitý i když to otřu tak hned to tam je znova. Od výfuku to není. motor jsem ale měl více promazaný olejem v benzínu protože se to přece jen zajíždělo.
Má se ta hlava dotáhnout? ale podotýkám že nemám momentoví klíč
Díky moc za odpovědi  smile  a pomoc

2

Re: netěsní motor

Momenták netřeba,stačí zkusmo ty šrouby přejít a případně přitahnout.Jen lehce,co pujdou.Ale spíš bych to tipoval na vejfuk,občas se mi povolovaly šrouby do válce skrz vejfuk i když to vidět nebylo.
A motor jede a chová se normálně?Nekucká nebo podobně?To by při foukání dělal.A je dost nepravděpodobný,že by ti odešlo těsnění pod válcem.I když možný je všechno,ale to by zas motor stávkoval.

3

taky se my to stalo po par litrech.jenom jsem to drobet dotahnul a fouka porad.motor jede tak to zatim neresim.

4

Aby potom nebylo třeba pozdě. Mi třeba chlistá černý sajrajt z motoru bo těsnění mezi motorem a výfukem mám celkem dojebané, ale já mám starší kousek tak to neřeším.

5

AHojte,

měl jsem přesně stejný problém a dokonce i na stejném místě, když jsem měl Mardera nového v r. 2005. Motor šel normálně, volnoběh bez problémů.
Byl jsem se tehdy poradit u Bayerů a řekli - dokud nebude dělat problémy motor, jezdi.
Asi po 4 měsících ježdění se to začalo zhoršovat, byl nestabilní volnoběh a motor nechtěl jít odspodu. Tak se to přetěsnilo a bylo po problému.
Čili kdyby bylo na mě, počkal bych až se to začne nějak projevovat a pak bych to řešil.

6

netřeba mého komentáře..Jirka to řekl prostě přesn a jednoduše...přetáhni to rukou a mysli na o že je do hliníku tk ta to nestrhneš nebo neserveš šroub.....

7

Já měnil roztržený a částečně vylezlý těsnění pod hlavou po 3 litrech.Asi byly málo dotažený šrouby z výroby.A bylo to přesně v tom místě co popisuješ.

8

je to klasika..já mám komatsu na koloběžce a těsnění  se mi taky vyfouklo..prostě to chce vše vždy projít a poutahovat...tak je to se vším...

9

ahojte vsichni mam jeden dotazek,mazete necim tesneni pod valcem?uz jsem ho menil jednou a stejne hned teklo sad kolegovi se stalo to same sad prodejce mi rekl nicim nemazat.ale nevim proc to nepomazat silikonem na motory kdyz by to pomohlo :? dik za reakce