1

Téma: Problém se servama

Pořád mi odchází serva. Vždy tak 14 dní jezdím a potom přestanou budˇnejde vůbec a nebo točí jenom na jednu stranu, posílám je na reklamaci a tedˇsi začínají vymýšlet že je přetěžuju a nechtějí mi uznat reklamaci. Nechápu co je přetěžování vždytˇjsou na to dělaný ne? Mám HS-805BB, HS-5745MG digital,HS-645MG.

2

Re: Problém se servama

Přetěžování je pravděpodobně to,že do nich pouštíš víc proudu,než na co jsou dělaný.Pokud spalovák,tak 4-5ti článek.Pokud elektra,tak musí jít do serva z přijímače většinou nejvíc těch 6V,ale mně jde 8V,nevim jak (u TT01 a přijímač Jeti Rex5) a servo pořád v poho.
A jak koukam,měl bys mít FG.Taky ho mam s tim 805BB a po 1,5 roce pořád v poho.Tak asi připojit aku k přijímači a přeměřit,kolik ti jde štávy do serva.Jinak nevim.

3

Jasně mám FG Mardra

4

Omlouvam se,nějak jsem si to neuvědomil  wink  Co nějak narušený kabely od aku k přijímači nebo konektory.Že by tam něco mohlo jiskřit a tudíž zlobit napětí a tim by případně mohla trpět elektronika v servech.

5

Fakt nevim kontroloval jsem to a závadu jsem nenašel ale ten problém nemám sám co jezdím z kámošema taky už jim asi dvě serva odešly ale spíš odchází ty digitály než ty obyč.

6

A máš to servo přidělaný v gumách nebo natvrdo?

7

Jo mám to na gumách ale oni střídají jednou odejde na řízení potom na plyn a brzdu.

8

a není možná že je opravdu přetěžuješ tím že nemáš dobře nastavený EPA(velikost rozsahu výchylek serva), když bys to neměl nastavený tak to jde přesmoc motor top servo a hned odejde..Nevím naapdá mě už jen tadle věc čím to může být..Nebo jestli do nich nepouštíš velký napětí, jinak už nevim.. wink  roll

9

Výchylky serv mám nastavený to sem dělal jako první a baterii mám 5-ti článek 3800mah Xcell nimh

10

zkus ještě vyměnit přijímač,měl jsem ten samí problém,sice mě odcházelo jen servo řízení ale od té doby co jsem koupil nový přijímač a zapojil servo přes V-kabel tak mám klid,znám kluky co jezdí na standart serva xxxměsícu na nemají žádný problém.

11

Zatím ty serva dali pokoj tak uvidím

12

Zdravím
Poradíte mi měl jsem silné servo hitec 645 mg a měl ho v autě 1:6 marder na plyn brzdu asi 14 dní po sjetí benzínu auto zdechlo odpojil jsem přijímač jako vždy.. na druhý den zapnu chci jed a nic plyn se nehne otevřel jsem servo a tišták je jako uhel.
používám 2,4Ghz Spektrum DX3  ale servo nebylo digitál mám jen digi na řízení je ještě v záruce mám šanci uspět?
baterie mám originál na FG 5tičlánek 1900  díky moc popřípadě jde koupit noví tišták jaká je cena nevíte?? Jde to nechat opravit?

13

Zdravím
Poradíte mi měl jsem silné servo hitec 645 mg a měl ho v autě 1:6 marder na plyn brzdu asi 14 dní po sjetí benzínu auto zdechlo odpojil jsem přijímač jako vždy.. na druhý den zapnu chci jed a nic plyn se nehne otevřel jsem servo a tišták je jako uhel.
používám 2,4Ghz Spektrum DX3  ale servo nebylo digitál mám jen digi na řízení je ještě v záruce mám šanci uspět?
baterie mám originál na FG 5tičlánek 1900  díky moc popřípadě jde koupit noví tišták jaká je cena nevíte?? Jde to nechat opravit?

v kazdom pripade sa to pokus zreklamovat!!!  ja som tiez uz reklamoval servo riadenia a na prvy dojem sa zdalo, ze to servo som nefunguje mojou vinou-nakoniec to bola vyrobna vada...a aj v inych pripadoch sa mi spravnou argumentaciou podarilo vyreklamovat aj nemozne, takze za pokus to v kazdom pripade stoji!!
na druhej strane to mozno bude trvat velmi dlho...mne to servo reklamovali az 6mesiacov, pretoze to slo cez sk do cz a v cz este objednavali z nem ozubene sukolesia do serva....bolo mi to ale jedno, kedze som to reklamoval cez zimu. ak budes chciet jazdit, tak zrejme aj tak budes musiet kupit nove servo...

14

chci se zeptat, kdyz je prilis velka zima ze i venku mrzne muze se stat ze servo zamrzne a prestane hejbat?

15

když kupuješ servo tak maš i naspane teplotni rozmezi v jaky teplotach funguje.(neni to u všech)

16

kdyz ja jsem to mel bez papiru.

17

mám bugy 1/6 a servo plyn/brzdy mne zlobí.často kmitá anichž bych něco dělal, odpojil jsem fail safe a ustalo to, po zapojení zpátky.Při kontrole nastavení fail safe jsem zjistil že jak-koliv držím dlouho tak se nepřepne do programování. nevím zda je to servem nebo čím by to mohlo být.Poraďte prosím děkuji RC soupravu mám od Modelcraftu MCT-1--Vím není to moc dobrá sestava ale na mé ježdění kolem baráku to stačí.

E-Revo VXL , Spektrum DX3S, FG Marder, FG Porsche 911, Himoto Buggy

18

Tenhle problém už mám za sebou,do Mardera Race jsem namontoval na řízení 2 x HS-5745 MG digital,(což je vlastně brácha RHINA 4 ale ale o 1000 levnější-teď nevím kdo koho vlastní ale je to prakticky jeden výrobce)

Mechanicky je zapojený přes poloviční páky(páky nedávat kovový-zásadně plast) na servo saver,chce to vyhrát si s nastavením závitovek hodně na přesno ,jinak se budou serva přetahovat.(to že ty serva trochu vrčí je normální-digitální servo se neustále snaží najít si optimální středovou polohu a ty nemáš šanci obě dvě tam přesně dostat to jsou desetiny mm-vzhledem k tomu že je servo saver plastový a serva jsou uložený v gumách a mají plastové páky, tak bych to ani neřešil,trochu se to podá cca 0,5mm)
Ještě proč ten plast-je lepší při případné bouračce na předek aby prdla plastová páka za pár korun než celý servo za 1500 x 2

Elektricky zapojený to mám jako u rc letadel,zkrácené napájecí silové kabely serva tj.černý a červený přímo na zběrnici napájenou přes nové kabely 4mm2 od rx aku (při těch proudových odběrech menší-tedy originální kabely od rx aku nemají smysl-tvoří se ztráty,tj.úbytky napětí-menší tah),nedávám to do příjímače protože serva berou při tahu kolem 6A každý a to nevím co by na to přijímač říkal.

Oranžový ,tedy signál je zapojen do příjímače.Ideální řešení je koupit novou dutinku do konektoru,originální konektory odcvakat ,smotat dráty a vložit do nové dutinky a zalisovat-(rozhodně nepájet na 100% se to v místě pájení zlomí) a pak smršťovací trubičkou zaizolovat.

Funkce perfektní hlavně v nižších teplotách,dost často jsem předtím 1 servo řízení utahal třeba na sněhu.

Má to jedinou nevýhodu,pokud odejde jedno servo ,tak to druhý ho bude velice rychle následovat,protože tahá nejen řízení ale i to mrtví servo.Teď testuju signalizaci chodu serv kvuli kontrole stavu ale je to už prakticky vyřešený.

Myslím si a mám vyzkoušený , že je lepší mít u šestiny či pětiny na řízení místo 18kg - 36kg