takže tam mohu použít např. HPI tf-4, (apod. levnější tří kanálové pistolové rc soupravy) nebo by bylo lepší koupit něco jak je graupner mc-12 apod. ?
Tohle se musíš rozhodnout sám. Někdo obětuje jeden kvalt pohodlí a zvyku volantovky. Jak psal Gema, má to tak on a mám to tak třeba i já. Mám Hitec Agressor SRX a to má třetí kanál buď lineárně tlačítky, nebo skokově jedna-druhá pozice. Lineár je nepoužitelný, takže řadím jedničku a dvojku skokem. Jediný rádio s volantem, který by to umělo jakž takž řešit je Futaba 3PK (dnes asi i 4PK) ale jen kvuli tomu ji kupovat je trošku vyhazování peněz. Pak teda samozřejmě lze použít páčkovku, jak radí výrobce. Ale ani to není úplně černobílá věc. Ideální aspoň podle mne, je možnost mít nahoře na rádiu separátně třípolohový přepínač řazení. Protože originální řešení byť i s kulisou na jednu páčku mi nepřijde nic moc. Nedovedu si představit, že bych jednou páčkou jako joystickem řídil regulaci otáček i zatáčení. Pak samozřejmě přichází v úvahu různé kombinace - např na páčku původně plynu dát řazení, protože její zoubkování umožní nechat kvalt zařazený bez stálého držení. Ale pak je nasnadě, že pokud uprostřed budu mít dvojku - jakože co jiného, tak jakmile se mi při řízení tou samou páčkou trochu zachvěje ruka bude kvalt vypadávat, respektive já ho budu vyhazovat. Výsledkem bude nepěkné rachtání z převodovky...
Zkrátka a dobře - není nad to mít řazení separátně na přepínači a není-li při ruce třípolohový, tak raději obětuji jednu rychlost. Stejně - například na našich expedicích jsem nikdy ještě neměl "touhu" trojku zařadit, tudíž mi fakt nechybí.