301

Re: Ford 350

dobrý den, koupil jsem si highlifta jenomže vubec nevím jakou bych měl použít RC souparvu, chtěl bych volantovou jenomže si myslim že se volantová tří kanálová rc souprava s měnitelnym třetím kanálem skrz řazení nevyrábí nebo je dost drahá, mohli by jste mi prosimVás poradit ? (mohli by jste mi to poslat na mail : jkankovsky@seznam.cz , nebo na icq 389-695-143)

Mockrát děkuji

kaňour

302

Občas se na modelbazaru oběví nějaký tří kanál za slušnou cenu.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

303

Třetí kanál potřeba je, ale není nutné řadit všechny tři rychlosti. Já řadím 1-3 a myslím že i většina majitelů HL. To zvládne i moje XS6 Graupner smile

304

takže tam mohu použít např. HPI tf-4, (apod. levnější tří kanálové pistolové rc soupravy) nebo by bylo lepší koupit něco jak je graupner mc-12 apod. ?

děkuji

305

Já myslím že nenáročnému uživateli to stačí. Ta moje XS6 má na 3 kanálu jen tlačítko a funguje to. Jasně že pak je tříkvalt zbytečnost. A pokud to jen půjde ta monstrozita poletí z auta pryč smile

306

takže tam mohu použít např. HPI tf-4, (apod. levnější tří kanálové pistolové rc soupravy) nebo by bylo lepší koupit něco jak je graupner mc-12 apod. ?

Tohle se musíš rozhodnout sám. Někdo obětuje jeden kvalt pohodlí a zvyku volantovky. Jak psal Gema, má to tak on a mám to tak třeba i já. Mám Hitec Agressor SRX a to má třetí kanál buď lineárně tlačítky, nebo skokově jedna-druhá pozice. Lineár je nepoužitelný, takže řadím jedničku a dvojku skokem. Jediný rádio s volantem, který by to umělo jakž takž řešit je Futaba 3PK (dnes asi i 4PK) ale jen kvuli tomu ji kupovat je trošku vyhazování peněz. Pak teda samozřejmě lze použít páčkovku, jak radí výrobce. Ale ani to není úplně černobílá věc. Ideální aspoň podle mne, je možnost mít nahoře na rádiu separátně třípolohový přepínač řazení. Protože originální řešení byť i s kulisou na jednu páčku mi nepřijde nic moc. Nedovedu si představit, že bych jednou páčkou jako joystickem řídil regulaci otáček i zatáčení. Pak samozřejmě přichází v úvahu různé kombinace - např na páčku původně plynu dát řazení, protože její  zoubkování umožní nechat kvalt zařazený bez stálého držení. Ale pak je nasnadě, že pokud uprostřed budu mít dvojku - jakože co jiného, tak jakmile se mi při řízení tou samou páčkou trochu zachvěje ruka bude kvalt vypadávat, respektive já ho budu vyhazovat. Výsledkem bude nepěkné rachtání z převodovky...
Zkrátka a dobře - není nad to mít řazení separátně na přepínači a není-li při ruce třípolohový, tak raději obětuji jednu rychlost. Stejně - například na našich expedicích jsem nikdy ještě neměl "touhu" trojku zařadit, tudíž mi fakt nechybí.

307

Mockrát děkuji za info, tak tedy když si koupím futabu 3pk/4pk tak by to mělo pravděpodobně řadit 1,2,3 ? Raději bych si koupil volantovou rc soupravu, tu mám odjakživa a na páčkovou se mi zvykat nechce... přinejhorším si tedy koupím graupnera xs6 syntheziser a budu řadit 1,2 ( a šlo by nastavit na  té xs-6 že bych řadil 1,3 místo 1,2 ?)

M O C K R Á T      D Ě K U J I

308

KAŇOUR: Ano vcelku určitě by to řadit mělo, protože 3PK má otočný ovladač třetího kanálu s nastavitelným krokem, takže na to by se to dalo dát. Jinak na jakémkoliv jiném rádiu s jednotlačítkovým přepínačem třetího kanálu to může řadit jedna/dvě, nebo jedna/tři - tedy za předpokladu, že má rádio možnost nastavení velikosti výchylky. Což XS6 určitě má...
Ještě jsem si vzpoměl, že jsem na netu někde viděl, jak upravovali rádio od Reva. Namísto dvoupolohové kolíbky na řazení na Revu dali třípolohový páčkový přepínač. Nicméně v ostatních aspektech je toto rádio tak strašná sra*ka, že bych toto řešení odložil do šuplíku "Slepé vize"

309

Tk mockrát děkuji za info, pokusím se zehnat tu fatubu a když se nepovede tak koupím tu xs-6ku, ještě jednou mockrát děkuji...

310

Ja radim vsechny tri rychlosti s Futabou 3PM 2.4G - jednicku a trojku prepinacem a dvojku tlacitkama (resetem 3. kanalu)

je to trochu levnejsi reseni nez 3PK smile

311

Pro běžné ježdění bohatě stačí řadit jedničku a dvojku. Tojka je už moc rychlá. Jednak řízení není z nejpřesnějších a hlavně se jedná o maketový model z relativně křehkých plastů, takže náraz ve vysoké rychlosti by znamel škodu. Nemyslím tím jenom škodu karoserii, ale na podvozku a "ozdobách".

312

Ja trojku pouzivam pri prudkych vyjezdech na sypkem podkladu, kde potrebujes poradne hrabat aby ses dostal nahoru.,...pomalu to nejde

A kastle toho vydrzi hafo, nehlede na podvozek, ten da neuveritelny veci smile

313

souhlas, určitě to není chatrná hračka. Ale měl jsem na mysli porovnání s rychlými modely s lexanovou kastlí např. FG marder nebo miniT pro  v tuningu - s nimi mám osobní zkušenost a vydrží neuvěřitlené věci.

314

Jo, tak to rozhodne, nicmene i na trojku prave hilift nejezdi kdovijak rychle. Ja mam ve svem mene otackovy motorek, a pouzivam vsechny tri kvalty, z toho trojku bud na prejezdy nebo prave pokud se chci vyhrabat do svahu kde je sypke podlozi.... to totiz pomalu nehrozi smile

315

Máte někdo jinak nastavené listové pera než jsou v základu ? Ještě jsem tedy  sním nejezdil, ale zdá se mi todost tvrdé do terénu...

díky

316

jen hlavni list a druhy nejmensi pod nim... tot vse smile

317

Jaky je polomer puvodnich kol u F350 ?

318

puvodni disky na hiliftu jsou stejne velikosti jako disky na standard elektro desetiny, tzn jsou zamenitelne.

319

Tak mám v plánu koupi F350. Možná už v sobotu ho dovezu. Jak se s tím jezdí? Nečekám žádnou extra rychlost, spíš nějaký ten lehčí triálek smile

zdravím,mám toyotu hiluxe a zajímalo by mně kde jste sehnal toho rovera

Tak toyotu sem prodal a koupil sem si f-350.Možná je to jen muj pocit ,ale ford je lepší.

320

Tak toyotu sem prodal a koupil sem si f-350.Možná je to jen muj pocit ,ale ford je lepší.

Čoveče... proč myslíš? Podvozek je přesně stejnej. Je fakt že Ford v základu není takovej divně vypíčenej (pardon) nahoru jak Toyota. Když si představím, že je to v podstatě jenom kvůli baterkám...
Ale fakt v tom jinak rozdíl nevidím. Nechtěl bych aby sis to vysvětloval nějak blbě, fakt bych to chtěl vědět, proč se Ti zdá lepší.

321

Když sem si tenhle rcák pořizoval tak sem chtěl toho forda ,jenže na trhu tehdy byl jen ten hilux tak sem vzal za vděk jím.Skrátka stačilo počkat měsíc nebo dva a moh sem mít rovnou forda.Jinak ta kastle na forda my připadá bejt hezčí než na toyotu.Ta na toyotu je sice maketová ,ale zbytečně hranatá.Ono to asi nakonec dopadne tak ,že budu mýt dvě auta forda i hiluxe.Akorád ,že jeden z nich bude stát jen ve vytríně jako třeba CC-01 Mitsubishi Pajero /samozřejmě nepoužitý/.

322

myslel sem že auta jsou všechny stejný  takže na všech 3 je něco pozměněnýho nebo je f-350 a pak obě toyoty jsou stejné mě by nejvíc lákala ta tundra protože ji nemáte skoro všichni big_smile ale pokud by měla mýt o trochu horší jízdní vlastnosti tak bych šel do forda nesejdete se ted někde na ježděnbí že bych tam dorazil a pokecal o tom nebo něco málo napište sem díky

323

Řekl bych,že jízdní vlastnosti budou u všech třech stejný.Každopádně si podvozek upravíš dle tvých požadavků.Jde spíš o různé úchyty karoserie.
Plánuje se expedice na 27.12 ZDE
Klidně doraž.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

324

no taky sem si myslel že všechny by měli být stejný ale zarayilo mě že tu toyta říkal že ford má lepší vlastnosti pak mě ještě zaráží i když jsou auta stejný proč jsou s jinou cenou na obchodě

325

hilux a tundracena stejná
ale ford je o 20% dražší to my není jasný