1

Téma: velikosti kol a hlavně hex adaptérů

Prosím někoho o vysvětlení velikostí kol a hexů.Jde mi hlavně o možnost požití některých kol na model tmiya f 350 high lift.Ty origo jsou podle mně nic moc a už jsem zde pár názorů na ně(ne moc kladných) četl.Chtěl bych něco na trial.Líbí se mi jedny co jsem našel na netu ale nevim jak je to zde s posíláním odkazů.Jsou o poznání větší a fordu moc sluší ale ty rozměry neznám.. :? děkuji za pomoc

2

Re: velikosti kol a hlavně hex adaptérů

Na F-350ku můžeš dát buď  1,9 nebo 2,2. Z 1,9 gum ti doporučuju vyšší profil gumy,kvůli průchodnosti terénem.Jako to má Deekay.
Já mám 2,2ky.Gumy YOKOHAMA GEOLANDER od HPI,který jsou supr na skálu.Doslova obalí kámen a vytáhnou tě nahoru.Disky 2,2ky si můžeš vybrat ZDE
Měli by tam jít všechny mimo těch plných.Ty moje gumy tam mají taky.
F-350ky má hexy 12 mm.U těch disků jsou různý adaptéry na různý hexy.

Axial, Vaterra, Kyosho, Tamiya, Asso.

3

no paráda.Jen blbý dotaz.Opavdu je to 12 hex?Mělo by to být jako na desetině 14 nebo se pletu?Jinak ty kola jsou opravdu dobrý a už mi je chválil teďkon i noha.Ale vozí je sem někdo nebo z venčí kupuješ?Popřípadě na kolik Tě tak vyšly?Orientačně.Moc děkuji za vřelou odpověď a pomoc.A ty 2.2 kola jsou jako velikost osminový?Většinou je udávaj u crawlerů

4

12mm hex je i na desetinách - měří se vzdálenost dvou plošek. Když změříš vzdálenost dvou vrcholů šestihranů tak je to 14mm ale to je blbě.
U monsterů se většinou dávají kola "40" - 4 palce

5

hmmm tak to jsem dobrej osel.Vždy jsem myslel, že je to 14.Naštěstí jsem vždy koupil kola dobře:-).-)Hele ty disky jsou na tom fakt stejně velikostně jak desetina on road jak jsem se zdo dočetl?Co do šíře a průměru?Koupil bych jedny hezký rovnou:-)

6

Hele ty disky jsou na tom fakt stejně velikostně jak desetina on road jak jsem se zdo dočetl?Co do šíře a průměru?Koupil bych jedny hezký rovnou:-)

Tomu nějak nerozumím... jako jestli disky na High Lift jsou stejně velký jako klasika na desetinu?

7

No asi jsem to napsal fakt blbě.Ptal sem se kvůli tomu když bych koupil nějaký pěkný maketový disk z modelu 1:10 on road, tak by pasoval na gumu ze stavebnice forda.Koukal jsem, že např jak teďkon začaly jezdit ten drift tak tam maj na tom a prodávaj docela  "leštěnky" disky.O to se mi jednalo.Vim že se jedná i o šíři kola ale fakt jsem většinou neměřil a koupil buď komplet a nebo jsem kola jednoduše měl nebo mi je kámoš co měl obchod podstrčil :-)Když tak uvažuji tak jsem takhle kola-disky asi opravdu nikdy nekompletoval.Jako rozdělat(odlepit v horké vodě a zase nalepit o ano, ale to je asi tak vše.No a nakonec jste mně rozhodily těma palcema nebo co značí to 1.9 a nebo 2.2Tak to jsem už opravdu nepobral.Tož
asi jsem tu za vola ale za vzdělání se platí:-)