Téma: Přijímač
Stala se mi taková věc otočil jsem auto na střechu a utrhla se mi asi 5cm anténa od přijímače a teď to má malej dosah poraďte mi co stím.
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Stala se mi taková věc otočil jsem auto na střechu a utrhla se mi asi 5cm anténa od přijímače a teď to má malej dosah poraďte mi co stím.
Pokud jsi šikovnej a ovládáš práci s páječkou tak není problém příjmač rozebrat a připájet nový tenký káblík stejné délky jako ten původní. Nadstavit anténu také lze ale pro příjem je nejlepší celiství káblík bez přerušení. Pozor ať při pájení nepřehřeješ tišťák. Nejlepší je hrotová páječka s regulovatelnou teplotou, pokud máš pistolovou páječku tak velmi opatrně.
tenký káblík
kablik pokud mozno stejne delky a stejne tloustky,
Asi tak jak jsem psal, délka je důležitější než tloušťka, teda u toho káblíku - antény, ale teď vážně. Po příjem VF signálu má zásadní vliv délka antény přijímače a tato je odvozena od vlnové délky vysílaného signálu což lze vypočítat z jeho frekvence. Platí, že čím vyšší frekvence, tím kratší vlnová délka, proto těm co mají DSM (2.4GHz) stačí krátký ocásek. Tloušťka antény resp průřez zásadní vliv na příjem nemá, prostě dej tam něco do proleze tou trubičkou.
Tloušťka antény resp průřez zásadní vliv na příjem nemá, prostě dej tam něco do proleze tou trubičkou.
To by jsi se divil, tak jak je mozne ze mi nevychazi delka lambdy dratu, ani na 1/4
protoze vyrobce bud pouzil civku ktera to zkracuje nebo na to pece a je mu to jedno,
Takze shrnuti, neco tam dej stejne to prijimac nepozna
na tak krátké vzdálenosti z pohledu VF vysílání je asi celkem jedno jak je anténa dlouhá, přijímač by fungoval i s kouskem staniolu
Jde o to jak mám udělat dlouhou tu anténu,myslím si že jí nemužu udělat dlouhou jak se mi to hodí. Říkam že se mi utrhla asi 5cm plus mínus cm ,autíčko se mi splašilo asi po 30m od místa co jsem stál tak bych potřeboval vědět délku antény výsílačku mám Graupner XS-6 a přijímač je SR6SYN.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.