1

Téma: nikde je chyba

Nazdar chalani, mam problem s Monster beetlom. vlastnim vysielac futaba megatech 2pl servo na brzda/plyn mam HS 645 MG viem ze to niektory ohundrete ale ja som fakt spokojny, ale aby som sa dostal k problemu...auto si samovolne pridava plyn. Ked bolo nove problem som nezaznamenal jazdilo uplne v pohodke vsetko bolo tak ako ma byt. Raz som jazdil s partiou s desinkami a vtedy sa mi prvy krat stalo ze auto si samo pridavalo pripadne aj po pridani plynu na vysielaci stalo. Myslel som ze sa mi miesa frekvencia, jazdil som asi o tyzden s maxelom /tiez monster beetle/ a znova si to robilo co chcelo tak som bol presvedceny o mixe frekvencii, ale nasledovala single jazda na jednej travnatej ploche a k samovolnym reakciam prislo zasa. kable veduce od vysielaca som uz pozeral takze nie su pomotane a tam chyba nie je. poradte prosim ak mozte.

2

Re: nikde je chyba

Tohle vypadá na rušení signálu.Nejspíš od motorů 1/10 elektro.Aku máš jistě dobře nabitý a chce to zjistit,na jakým kanálu kdo jezdí.Neruší se kanály vedle sebe,ale ob jeden kanál.A taky záleží,zda je to AM nebo FM.A nebo si auto přidává samo plyn i když v okolí není nikdo s dalším autem?Tak když tak to rušení.Taky záleží,kde jezdíš.Pokud je v okolí nějaký elektrické vedení či hodně železná stavba,vyděl bych to na rušení z toho.

3

nazdar Jirko no ale aj ked som jazdil sam na otvorenej ploche tak aj tak to robilo som z toho na nervy.

4

A servo řízení je OK?

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

5

ano, s tym problem nie je

6

Tak pak bych to na rušení neviděl, zkus přehodit serva na příjmači a uvidíš. (nebo tam napíchni nějaké co najdeš v šupleti)

Teď už jezdím jen na Volty a Ampéry.....

7

este skusim akumulatory Jirko mi dal chrobaka ale moze byt chyba v akumulatoroch vo vysielaci ?  :?:

8

Mně tohle dělá když mám vybitou baterii v autě. Škube řízení a samo to přidává plyn a ubírá.

9

no ako si to tak cele rekapitulujem tak tie akumulatory by mohli byt problem kazdopadne skusim pripadne vymenit prijimac vysielac z 10 uvidime co to spravi. Ak niekoho este nieco napadne nejaka rada budem len rad, budem skusat a cim viac moznosti tym skor to vyriesim.
Diky

10

Ahoj já se taky zeptám: jak máš napojené accu do přijímače? máš je přímo nebo přez V-kabel mimo BEC?

11

no ako si to tak cele rekapitulujem tak tie akumulatory by mohli byt problem kazdopadne skusim pripadne vymenit prijimac vysielac z 10 uvidime co to spravi. Ak niekoho este nieco napadne nejaka rada budem len rad, budem skusat a cim viac moznosti tym skor to vyriesim.
Diky

oskar, ved sme tam davali cerstvo nabite akumulatory a dokonca sme skusali moj vysielac ked si to same pridavalo a problem pretrvaval...takze v akumulatoroch a vysielaci to urcite nebude...ja by som navrhoval vymenit vysielac s prijmacom jednakej znacky s FM frekvenciou, kedze ty mas AM... tato varianta este nebola odskusana.
co sa tyka rusenia, tak jednine rusenie svieckou, lebo kable sme zviazali tak ako maju byt, aby sa z pri vacsom odbere serva riadenia z napetoveho kabla napajania prijmaca neindukovalo napatie do kablov oboch serv.

12

Podival bych se do serva,jestli jsou v poradku priletovane draty.Pri tech vibracich to pak muze delat ten to problem.

13

Ahoj já se taky zeptám: jak máš napojené accu do přijímače? máš je přímo nebo přez V-kabel mimo BEC?

Ptám se proto,že v mém oklolí byl stejný problém a připoužití V-kabelu se vše vyřešilo.

14

Ptám se proto,že v mém oklolí byl stejný problém a připoužití V-kabelu se vše vyřešilo.

Tohle jsem už taky zažil.Když jsem byl kupovat jetý Eco,divil jsem se,proč má k přijímači Vkabel.Bylo mi řečeno,že to zlobilo.Něco jako by servo sežralo všechnu štávu z přijímače a proto to zlobilo.Vkabel tomu pomoh.Do mý ještě 3PM jsem to zapojil normálně a fungovalo to jako dycky.Takže zkus Vkabel.

15

Mam to napriamo a neviem cineziadam mnoho ale nevdeli by ste zavesit prosim vas niekde nejake foto ako to vyzera a ako sa to priamo zapaja? Rad to skusim. Diky. Ak by bol link na shop tak by to bolo uz uplne skvele.

16

Takto vypadá V-kabel http://obchod.rcmodelyaut.cz/images/traxxas/popup/TRA2046.jpg  napojíš ho v přijímači do vstupu serva řízení a do jedné zdířky napojíš servo a do druhé accu.Servo si bude brát šťávu přímo a mělo by to být OK...

17

dakujem zatial kazdopadne vyskusam a dam vediet ako som dopadol este jedna otzka servo riadenia ide na priamo do prijimaca ?