1

Téma: Problem se svíčkou

Zdravím pánové ,mám takový problém nevím proč ale jak se mi motor zahřeje na (provozní) teplotu ,tak asi po 40 min mi lupne svíčka,vím záleží jaká svíčka se používá ale myslím,že i na tu (obyč) by to mělo něco vydržet. Ptám se proto, že jsem vyjel  4 nádrže a prdly 2 svíčky!!!!Což si msyslím že je moc,jinak nemám s autem žádný problém.Díky moc za rady a za to, že pisnete jakou svíčku máte a jak dlouho!!!Díky moc

2

Re: Problem se svíčkou

Pravidlem bývá buď to moc bohatá měs a nebo moc chudá.Prostě se stane že se prošlehne izolátor.Tady kluci s tím měli problém i po seřízení motoru.Změnili NGK svíčku za Champion a mají zatím klid.

3

Aha,dobrá tedy a můžeš mi prosím upřesnit ten typ te svíčky,díky moc smile

4

No tak jsem kvůli Tobě zavolal Jirkovi a přsné označení svíčky je Champion RZ7C.A neděkuj mi nemáš prostě zač lol

5

Ty jo tak to smekám za ochotu a dlužím něco za tel. dneska jsou zkušenosti k nezaplacení!!!!!Fajn ,tak já ji koupím a uvidím...fakt díky smile

6

říkám.....není zaco wink Budu rád když ti to pomůže wink

7

Pro ostatní kterým se děje to samé dají se použít i tyto dvě svíčky
RZ7C  cena cca 250
RCJ7Y  cena cca 130

8

Já mám v autě CHAMPION RZ7C. Ať je směs bohatá nebo chudá,tak svíčka drží uplně perfektně lol

9

Tak ja jezdim  NGKcko a mam uz vyjeto tak 15 litru a menil sem ji jednou. Takze, tuk tuk, zatim drzej v pohode

10

Fakt dík kluci, hned jak budu moct fičím pro tu championku (asi zítra) a uvidím.......pak dám vědět jak jsem dopad. smile

11

Sice se jedná o velká auta,ale princip je u 1:6 stejný a tudíž i svíčka.Proto si dovoluji přidat jeden odkazík:
http://www.nissanclub.cz/article_detail.php?id=52&lang=cze

12

Tak jsem si to přečetl a pokud jsem správně pochopil tak se vždy jedna o použitý nebo nějak poškozený a špatně poladěný motor,jenže já mám nový,jen zaběhnutý a poštelovany origo výrobcem.Tak nevím ...... sad

13

Od výroby je to jen standardtní nastavení.Jak se to ladí sem ti povídal po ICQ. Bohužel to chce nějaké skušenosti.A někoho kdo má otáčkoměr aby si si byl jist že motor nepřetáčíš a že je polazen na otáčky udané výrobcem motoru.

14

dá se to i dobře poznat že když je svíčka opálena do cihlova je to v pořádku,pokud je černá nebo mokrá musíš stím někam hnout a project to,když to budeš mít hodně chudý tak se to bude při rozjezdu dusit a nebude to mít vršek,normálně tam nech tu 1,5 otáčky a spíše to upahuj,je to dobře čitelný