26

Re: Speed 300

chodim na preteky celkom casto a to aj do CZ... na poslednych zavodoch XTC Morava vyhral Lukas D. s 2wd a striedakom, ale pokial viem, tak 2wd vacsinou len 4 clanky...
ja som bol druhy a potom ostatny... (prevracali sa im auta, tam skoncil napr. aj spominany kolega Igor V.) ...

Na těch závodech jsem byl taky a jel jsem s Vámi stejné finále. Pochybuji, že jste poznal, kdo kolem Vás ten stříďák měl. A to jich tam měla minimálně polovina lidí.

Model Lukáše D. používá střídavě 4článek nebo LiPol baterie.

Pokud se někdo na těchto závodech převracel, tak to nebylo stříďákem, ale špatným nastavením podvozku v souvislosti s přemazanou dráhou. Což dokázal i zmiňovaný Igor V. ve třetí jízdě, kdy už tyto problémy neměl.

27

Jo, co chvíli jezdím na téhle - http://www.one18th.com/GetGallery16018.htm - vytýčené trati, která je tušim tak ten metr široká big_smile A jezdil jsem na ní jak se stejnosměrným, tak tím stříďákem a že bych pozoroval nějaký rozdíl v "regulaci", to moc ne wink

28

Jo, co chvíli jezdím na téhle - http://www.one18th.com/GetGallery16018.htm - vytýčené trati, která je tušim tak ten metr široká  A jezdil jsem na ní jak se stejnosměrným, tak tím stříďákem a že bych pozoroval nějaký rozdíl v "regulaci", to moc ne

Tak pak je to v nejspíš v pohodě, jen jeden dotaz a to na kolik máš omezený plyn v případě AC, popř. DC pohonu? Nebo to zvládneš s plným rozsahem? wink

29

Pokud se někdo na těchto závodech převracel, tak to nebylo stříďákem, ale špatným nastavením podvozku v souvislosti s přemazanou dráhou. Což dokázal i zmiňovaný Igor V. ve třetí jízdě, kdy už tyto problémy neměl.

Tohle mohu z naší praxe taky potvrdit, převracení závisí hlavně na obutí a nastavení auta, ale pozor!!! taky na teplotě místnosti a to celkem dost výrazně. Ve velké hale se tento aspekt asi příliš neuplatní, ale v menších prostorech už celkem ano. Na předposledních závodech jsem nakonec musel klukům zakázat přikládat do kamen.... lol  aby se to moc nekoulelo big_smile

30

Nemám omezený nijak, ono to ani u Geniuse 30 dost dobřes přes vysílač nejde, pak nejde řadit zpátečka a abych to nastavoval na reglecu, to se mi  nechce smile Navíc ono u toho stříďáku to není moc potřeba - jako ta představa, že stříďák se automaticky rovná přemotorované monstrum není uplně správná. Tam teď mám malý motor co točí jenom 4700 ot/V, tj. žádná Mamba 6800, nebo dokonce 8000. A s tím to je fakt při dvoučlánku na úrovni Speeda 300, s tím, že mám výhodu v tom že se mi tam nic neubrousí a v tom, že když si chci zablbnout s přemotorovaným, opravdu rychlým autem, tak jenom vyměním baterku za 3-článek.

31

rask, ved jasne, ja som ani nepovedal ze auta sa prevracaju kvoli striedavemu systemu... to ani nebola hlavna myslienka, skor som reagoval na tvoju odpoved ze sme zaspali dobu... bol to konkretny priklad kde je jasne vidiet, ze stary a lacny jednosmerny system funguje uplne v pohode. Lukas isiel lepsie a rychlejsie, to je bez debaty. Mozno keby som sa aj ja tomu tak venoval, tak by boli aj vysledky inde, ale ja to mam ako doplnok, nabijam baterky, menim mechovky... auto nijak zvlast neladim, nesrobujem ani nic.

a stale sme pri tom istom, vykon je v tak malom aute nevyuzity a zvlast, ked by sme sa stretli na ozajstnej 1:18 trati... lebo to co jazdime teraz, je moc jednoduche...

32

Tohle mohu z naší praxe taky potvrdit, převracení závisí hlavně na obutí a nastavení auta, ale pozor!!! taky na teplotě místnosti a to celkem dost výrazně. Ve velké hale se tento aspekt asi příliš neuplatní, ale v menších prostorech už celkem ano. Na předposledních závodech jsem nakonec musel klukům zakázat přikládat do kamen.... lol  aby se to moc nekoulelo big_smile

a k tomu prevracaniu aut, 3 rovnake M18pro a mazal som od rana az do vecera a ani jeden krat som sa neprevratil smile cim to je?
Igor a moj teamovy kolega s tym mali problem, dokonca aj ked skusli rozjazdu uplne bez mazania!!

33

a k tomu prevracaniu aut, 3 rovnake M18pro a mazal som od rana az do vecera a ani jeden krat som sa neprevratil  cim to je?
Igor a moj teamovy kolega s tym mali problem, dokonca aj ked skusli rozjazdu uplne bez mazania!!

Co jsi tam měl obuté??? Já jsem na dalších závodech vyřešil koulení změnou předních pneu. Mazal jsem minimálně, jednou za celé závody zadek pořádně a dvakrát slabě vnitřní hranu na předku big_smile

34

krabicovy setup - predok hard, zadok soft

a mazal som pred kazdou rozjazdou (nejaku dobu, uz neviem kolko, ale mal som o vypocitane na nejaky cas) zadok uplne a predok len do polovice z vnutra

35

Spojil som sa s Novakom, dosla mi oficialna odpoved ze ten novy senzorovy striedavy szstem - vola sa Mongoose - sa zacne dodavat na konci Marca. Tak sa nenechajte zmiast predobjednavkami ktore sa daju urobit na strankach vyrobcu...

To len ak na to este niekto caka...

36

Igorovi se to prevracelo i na tech zavodch predtim (ty co jsme vyhral), rozhodne spatny setup a ne premazana draha... :-)