201

Re: Losi Mini LST

Tak uz sem asi prisel na reseni az rozlamu ty co me prijdou.
Nema s temahle adapterama nekdo zkusenosti?

Vubec je neznam, co to je? Od koho ty horni jsou?
Mne se totiz povedlo minulej vikend ulomit zavit u dvou tech CVD poloos od Losi (nezavisle na sobe - odstup asi pul hodky, hodka)*.
Takze tam ted mam originalni, mekky poloosy.

*) Kdyby jen to. Soucasti seznamu je jeste tahlo rizeni, hub z predniho kola, predni kola, teda rafky (to bylo az po tom, co upadly ty poloosy), cast tlumice a domecek na diferak. Teda doufam ze to je vsechno, zatim mne stalo uvadeni do provozu dobrou dvojku). Ta sobota byla proste fakt smolnej den.

zdravím všechny, práve jsem se stal majtelem toho modrého ďáblíka ...

Toz gratuluju :-)
Nevim sice jestli ti moc nezkazim naladu, ale mozna si mel jit do MLST2 a pripadne si koupit MLST1 kastli.
Jednicka ma totiz hrozne mekky diferaky a hrusky (aby ne, kdyz jsou z plastu). To plati teda v pripade ze mas stridak. Pokud mas normalni motory, tak te to myslim netrapi.

Mozna delam blbost, ale postupne predelavam svoje MiniLST1 na MiniLST2. Ted to jsou MLST2 diferaky a protoze je v kybliku tlumic, tak mam v planu prejit na MLST2 tlumice - ty maji aspon nastaveni predpeti pruzin pomoci matice a ne pomoci podlozek jako u MLST1. Je pravda ze ten blbej tlumic je takova vymluva, prze doposud jsem si s podlozkama plne vystacil :-).

202

Takhle, samozrejme ze zalezi na cene. Protoze udelat z jednicky dvojku zase takovej problem neni. Nehlede na to, ze nektery hop up dily bys kupoval bez ohledu na typ MLST.

203

Rozhodně si ale projdi celou tuto debatu, abys věděl, na xo si dát bacha a co udělat dřív, než narazíš na ty samé problémy, které jsme už vyřešili. Hlavně do začátku doporučuji uvařit plastové převody a trochu vymezit vůli na hruškách diferáků. Hlavně pak nezapomeň správně seřídit spojku (nedorvat ji), včas vyměnit konektory a pokud možno neblbnout teď v zimě venku.  wink

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

204

Za vymezeni vule na hrusce u diferaku a s peclive nastaveni spojky ze taky primlouvam. Jinak budes mit osklivou spotrebu diferaku :-).

205

no ja se to tu tak snažím pročítat, zatím jsem pochytil nejake problemy se servem, a jeste s tlumici... snad to dočtu lol

206

Nevite nekdo jakej ma prumer osicka na moturku ?Budu asi kupovat motorek kterej ma prumer 2,3 mm tak abych na to pak sehnal pastorek.Dik

207

Jo,jeste bych potreboval poradit jaky do toho ty LiPo?
Dik

208

Nevite nekdo jakej ma prumer osicka na moturku ?Budu asi kupovat motorek kterej ma prumer 2,3 mm tak abych na to pak sehnal pastorek.Dik

Motpr má 2mm osku, ale i na těch 2,3mm pastorek seženeš. Jenom si nejsem úplně jistý, jestliu je tam to samé uchycení. Ale je to dost možné, pokud se dá v klidu chytit Wraith do Sharka. Jenom si nejsem jistý možností výběru mezi pastorky, protože přece jenom se mi ten půměr 2mm zdá být výrobci více podporovaný.

Losi Mini-LST, HPI Wheely King (tube crawler), En Route Berg 2.2 (šel do světa), Losi Desert truck, Traxxas Revo (VXL), Axial SCX10 Trail Honcho, Losi Mini Desert Buggy, White Wolf (drift), Vaterra Twin Hammers, Vaterra Ascender (Blazer K5), Orlandoo Hunter Jeep a Pajero

209

Jako čerstvý majitel LST 2 potřebuji radu. Kčemu je dobrá klema která je dána vzlášť v sáčku a je na ní napsáno BIND PLUG  REMOVE BEFORE USE a podle fotek v manuálu je zastrčena v přijímači ve zdířce BIND.  Díky

210

A co nastane když ji tam nedám sad

211

Ta klema (predpokladam, ze myslis ten plastovej bazmek) se pouziva na zajisteni 2S lipolek, aby Ti tam neskakali

212

Ne tu nemyslím, je to klema z koncovkou na zasunutí do přijímače, na fotkách co jsou v manuálu je strčená na pozici BIND , no a já ji mám extra v sáčku. Nevím k čemu je tak abych něco nepos... když ji tam nedám. Na koncovce je napsáno viz. výše sad

213

No a neni to nahodou pro sinchronizaci vysilace a prijimace?

214

jo to netuším proto se ptám a anglicky neumím nehledě na to že na všech fotkách kde je přijímač tak tam ta klema už je vzazená, tak nebudu špekulovat vrznu ji tam a děj se vůle Matoušova smile

215

Dokáže mi někdo prosím ve stručnosti říct co se píše v manuálu na straně 2 krok 6 :cry: . Moc díky třeba na email. Jarda
http://www.astramodel.cz/manualy/teamlosi/teamlosi_losb0217_start.pdf

216

jo to netuším proto se ptám a anglicky neumím nehledě na to že na všech fotkách kde je přijímač tak tam ta klema už je vzazená, tak nebudu špekulovat vrznu ji tam a děj se vůle Matoušova smile

Ahaaa, to je na synchronizaci dsm vysilacky z rtr setu s jeho prijimacem

217

Krok 2: Sundani krytu baterii a instalace 4 AA baterii
Krok 3: DSM antena je kratka a muze byt umistena pod kastli jako je na obrazku
Krok 4: telegraficky: sundani horniho plata, instalace baterii, montaz plata a zajisteni sponkami
Krok 5: Vzdy zapinej vysilacku drive nez auto. Pri zapnuti sviti cervena a zelena dioda, pokud ne, zkontroluj baterky
Krok 6: Vzdy chvilku trva po zapnuti nez se spoji vysilacka a prijimac. Pak nejaky to blabla bla o nemoznosti ruseni apod. Nove sparovani vysilacky a prijimace. Vse vypnout, zapojit ten bazmek do slotu BIND, zapnout auto, po zaceti blikani na prijimaci, zapni vysilacku. Az oboji prestane blikat, je to sparovany. Vypni oboji, vyndej bazmek a muzes jezdit

218

Znovusparovani Vysilace a Prijimace

DSM RC souprava u Mini-LST 2 operuje na frekvenci 2.4 GHz a poskytuje 79 ruznych kanalu, ktere jsou automaticky vybrany, kdyz se zapne vysilac a prijimac. Komunikace mezi prijimacem a vysilacem zacne po par vterinach, jakmile jsou prijimac a vysilac zapnuty. Toto se nazyva "proces sparovani". Losi DSM system nebude rusen predchozimi technologiemi, ktere operuji na 27 MHz nebo 75 MHz.

Ackoliv jsou prijimac a vysilac jiz sparovany od vyroby, nize jsou uvedeny kroky potrebne ke znovu-sparovani vaseho vysilace s prijimacem, pokud to bude potreba. Behem procesu sparovani je vyslano unikatni ID z vysilace do prijimace, aby se zajistilo bezproblemove fungovani.

Kroky ke znovu-sparovani

1. Ujistete se, ze vysilac i prijimac jsou vypnuty.
2. Pouzijte dodavanou parovaci koncovku (ktera vypada jako standardni servo-koncovka), vlozte ji do mista v prijimaci oznacenem jako "BIND". Pri pohledu shora na prijimac toto misto bude pod LED diodou a take co nejdale od teto LED diody nebo nejblize k rohu prijimace.
Pozn. Nemusite odstranovat zadne koncovky z prijimace ke znovusparovani.
3. S nainstalovanou koncovkou zapnete model. Vsimnete si oranzove blikajici LED na prijimaci.
4. Nyni muzete zapnout vysilac. Na zadni strane vysilace bude blikat podobna oranzova LED dioda.
5. Prijimac i vysilac prestanou blikat a zustanou v klidu, jakmile se sparuji dohromady.
6. Vypnete model i vysilac a odstrante parovaci koncovku z prijimace. Pokud ji nevyndate, vysilac se bude pokazde snazit sparovat s prijimacem, kdykoliv vysilac a prijimac zapnete.
7. Zapnete model i vysilac a zkontrolujte, zda vse funguje jak ma. Pokud vysilac nekontroluje model, opakujte kroky 1-6. Pokud by se problem stale nevyresil, zavolejte prosim na Horizon servisni linku pro pomoc.
8. Proces sparovani je ukoncen. RC souprava vaseho modelu by mela byt pripravena k pouziti.

219

SUPER,SUPER,SUPER a 100 krát díky. Takže když to jede bez toho tak nešťourat a jezdit big_smile

220

Jakou používáte spojku? DD sliper z Mini-T?

221

Jo.
Akorat jsem musel trosicku podlozit sroubky co drzeji kryt prevodu pac to tam nejak drhlo. Jo a ten kryt musi byt z MLST2. V pripade krytu z MLST1 je nutne vyriznout diru na osicku, ktera je u DD o neco delsi nez u puvodni spojky.

Ono nakonec jsem rezal i ten kryt na MLST2. Kvuli jednoservovymu rizeni od Exoteku, presneji kvuli tomu velkymu servu napric :-)

222

Toto je ono?
http://www.astramodel.cz/podrobnosti_prehled.php?kod=LOSB1131&kat_id=&kat_typ=

223

JJ, to je presne ono.

224

Mimochodem na dvanacty strance tohohle topicu ji muzes i videt :-).

225

Mno, a na stránce 7 je vidět, jak jsem vykousával kryt z MLST1 já. smile Dneska už mám ale taky krat z MLST2, ale upřímně řečeno, byla to zbytečná investice, protože až na absenci toho otvoru se nic nezměnilo (i když měl tento kryt sloužit i ke krytí DD slipperu) a tak 2mm podložky pod krytem a pěnovka nalepená pod horním okrajem krytu zůstaly...
Jinak spojka je naprosto skvělá, ale nepokoušej se ji seřídit podle návodu. O seřízení se tady psalo. Taky pokud chceš použít originál pastorky na DD, možná budeš muset upravit kryt i po bocích, kvůli velikosti pastorků, ale to už nevím přesně, jestli mi tam opravdu drhnul i pastorek , nebo jen hlavní kolo, než jsem si toho všimnul.