Téma: Karoserie Protoform 1/18 potažmo 1/10
Nevím,zda na to nepřišel už někdo dříve. Ale neviděl jsem to zde a tak přicházím s tímto objevem (nápadem) já...
Už jsem udělal nekolik 10tek karoserií od Protoformu na 1/10 a i na 1/18. No a na poslední karoserii Dodge Stratus 3.0 1/18 jsem náhodou zjistil, že samolepky světel předních i zadních jsou oboustranně použitelné. Vždy jsem je lepil zvenku a hlavně na 1/10 byly celkem rychle pryč. U 1/18 to nebylo tak markantní. Ale teď u poslední 1/18ky Strause jsem po oddělení nálepky od podkladu zjistil, že světlo mohu vlepit zevnitř, zatmavit jej dle potřeby a pak zalakovat. To stejné vpředu i vzadu. Čímž se světla stala nezničitelnými. Ale myslím si, že u minulých byl podklad světel vždy stříbrný. Protože, když jsem to nalepil na černou karoserii třeba - byly krásně vidět. Toto kdybych nalepil na tmavou karoserii zvenku, budou též tmavá a nevýrazná.
Toto bude asi možné i u karoserií 1/10... Ale ty já již nedělám. Chce to zkusit. Dejte mi vědět, jak to bylo u vás. Mně se to osvědčilo, navíc si světla vystřihnete dojiného tvaru a máte rázem jinou masku...