Z pohledu pořadatele:
Díky zkušenostem ze závodníky jsem byl nucen taky na mnou pořádaných závodech mazání zakázat. Proč? Neměl jsem trať vytyčenou na koberci určeném pouze pro ježdění, ale koberec byl součástí pronajatých prostor. Když jsem mazání povolil a požádal všechny účastníky, aby před jízdou vytřeli pneu tak, aby nezanechávaly stopy, tak se vždy nějaký "dobrák" našel, který tak neučinil. A pak mne nezbylo, než celý koberec vytepovat. A dostávat ty "čáry" dolu, kdo nezkusí, nepochopí.
Pokud bych měl koberec určený pouze na ježdění, tak by mi ty "čáry" nevadily a klidně si mažte dle libosti.
Z pohledu závodníka:
Když nemohu mazat, tak jsem pouze omezen na své pohodlnosti nastavení gripu. Grip nemohu korigovat mazáním, ale na stejné vlastnosti musím podvozek doladit použitím jiné směsi pneu, tvrdostí či měkkostí pérování, atp. Prostě je to o technickém umu, přemýšlení, zábavě, atp.
Závěrem:
Podmínky mají na závodech všichni stejné a podmínky nechť si stanoví pořadatel. Je to jeho právo a on ví proč tak činí.
Závodník má možnost výběru, a to jestli na závody jet či nejet. Je to jeho volba.
Hezký zbytek dne přeji. MiKy;
http://mkmiky.wz.cz